Narrow Margin, The

Krimi / Film-Noir / Drama

USA, 1952, 71 min

• Houdini

Oscar 1 nominace: Námět(20.5.2004)

Svižný vlakový noir těžící z atraktivního uzavřeného prostředí. Tenhle kousek nepatří mezi ty, co hutně využívají základních noirových znaků ( nasvícení, femme fatale, fatalismus, slovní přestřelky ). Zato výtečně pracuje s dramatickými situacemi na malém prostoru a mnoha invenčními režijními zkratkami a nápady (např. využívání odrazových ploch a oken obecně). Švihem, fyzičností a úsporností mi připomínal Fullerův Pickup On South Street, ten je ovšem díky chemii hlavních postav ještě o třídu výš. P.S. Kopanec téměř do kamery při rvačce - výborné!(19.2.2007)

Škoda, že zápletka a jeden zásadní zvrat jsou postaveny na poněkud neuspokojivých základech, ale Narrow Margin ubíhá tak svižně a je tak výborně natočená, že to během sledování filmu nevadí. Kamera je i ve stísněných podmínkách vskutku nápaditá, herci přesvědčiví (zvlášť drsňák McGraw) a tempo vysoké. Lahůdka.(13.7.2008)

Svižné kamerové cvičení ve vlaku. Málo fyzické, hodně dramatické - prostě to, co příliš neocením.(31.5.2009)

Správně chlapácky drsné, díky nepříliš okoukanému prostředí i atmosférické a s prima záporáky navrch (jeden z nich s vizáží Saši Dubčeka). A McGraw musel fetovat steroidy, jinak si to nedokážu vysvětlit.(2.2.2011)

Výborný vlakový noir se skvělým tempem, dobrými herci a krásnými herečkami. V příběhu by se nějaké ty nelogičnosti našly, ale celkový dojem je velmi dobrý.(24.2.2012)

Pekne napinave drama odehravajici se ve vlaku: lupici, tajni policiste, tajni svedci, policista hrdina, pruvodci hrdina, vrazdici padousi. Je tu vsechno jako ve spravnem kriminalnim (noir) filmu. 75% hvezdicek(20.10.2009)

Prijemne temny "vlakovy" noirovy filmek s krasnou Marii Windsor... (V me "top10" uveden jako nahodne vybrany zastupce nenahraditelne atmosfery sveta kvalitnich filmu noir... :-)(14.2.2010)