Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 1 (2009) (série)


Malé vraždy Agathy Christie: Otrávené pero (S01E03)

(epizoda)
  • Česko Jedovaté pero (více)

Obsahy(1)

Mladý inspektor Emile Lampion je vážně zraněn při policejní akci. Jeho nadřízený komisař Larosiere má tak trochu výčitky svědomí a tak mu najde malebnou vesničku na severu Francie, aby se v klidu zotavil. OVŠEM... celou vesnici zaplavují anonymní dopisy, které otravují ovzduší i duše obyvatel. Po rekonvalescenci je veta a Emil s Larosierem se pouštějí do pátrání, protože anonymovi nestačí psát jedovaté dopisy, ale začíná vraždit.
Tento příběh Agathy Christie vyšel u nás pod názvem Není kouře bez ohýnku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otrávené pero je o něco menší taškařice než Dům na úskalí, zároveň je tu i méně trapnosti komisaře Larosiera, takže nakonec opět lehce podprůměrné hodnocení. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tady samozřejmě lepší zpracování, kde byl zachráncem ošklivých káčátek James D'Arcy a detektivem slečna Marplová, ale lepší než profláknuté Vraždy podle abecedy nebo Zkouška neviny, které se nedávno dočkaly nových adaptací ve Velké Británii a jimž výše jmenované s duem L+L nesahaly ani po kotníky... ()

Rádlo 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo, kdo si troufl natočit Agátu úplně jinak! (pokud osazenstvo této vesničky není psychicky labilní, je homosexuální - zbytek tvoří veskrze velmi vyrovnaní vrahouni. To vše zasazeno do tradičně vyvedených kulis romantického venkova...) Jedna hvězda navíc za postavu Corinne Masiero - pomocnice pronajímající stařenky (role na kterou se čeká celý život) a za Emila (mého srdce lampión)... "Přece nebudu spát v jednom pokoji s mrtvolou..." "No tak Lampióne, hlavně že nechrápe..." Prostě vypněte, pokud čekáte lehký sofistikovaný humor a dechberoucí drama a zapněte, pokud unesete silně nadsázkovitou Agátu a snesitelně šokézní poznámky ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama