Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 1 (2009) (série)


Kočka mezi holuby (S01E05)

(epizoda)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie : Le chat et les souris (více)

Obsahy(1)

Vraždy v penzionátu, kam nesmí vstoupit mužská noha. V lese poblíž dívčího penzionátu sv. Jenovéfy je nalezena mrtvá dívka. Její případ poněkud přesahuje běžné vyšetřování. Žádný muž nemá povolení vstoupit do penzionátu. Ale komisař Larosiere a Lampion musí konat svou povinnost, neboť vražd přibývá. Jednu zásadní radu dá komisař svému inspektorovi: Nehledat odpovědi, dokud nenajde ty správné otázky. A těch je v tomto případě celá řada: Jedná se o sadistického vraha nebo o promyšlené zločiny někoho ze zaměstnanců? Mají zločiny něco společného s pobytem princezny z Turkestánu, jejíž otec byl zavražděn? A to Larosiére netuší, že ho v penzionátu čeká největší překvapení jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se nejde ubránit srovnání s Suchetovým Poirotem. Ten byl ještě trošku překombinovanější, ale v tělocvičně se vraždilo oštěpem, což jsem tady postrádala. Jinak z první série patří tento díl k těm povedenějším. ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty dva buď budete nenávidět nebo mít rád nic mezi tím. Já je mám ráda a tím pádem náhrada za Poirota i neobvyklé zpracování Agathy mi sedí. Chce to brát s nadhledem a přijmout určitou nadsázku. Pro ortodoxní vyznavače Anglického detektivního slohu to není. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, u nás uvedeno na ČT1 v neděli 6.10. 2013 ve 23.20 pod názvem : Kočka mezi holuby .. Vraždy v penzionátu, kam nesmí vstoupit mužská noha. Francouzský detektivní cyklus (2010) ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

To, že budu stále objevovat další a další detektivky Agathy Christie, o nichž jsem až do nedávna neměl ani nejmenší tušení, jsem si už zvykl. Že však úplnou náhodou narazím na povedenou francouzskou adaptaci jedné z nich z doby před dvěma lety, která mne naprosto vtáhne a až do svého konce nepustí, jsem ale opravdu nečekal. Tahle kriminálka si zaslouží vaši pozornost a je naprostá škoda, že ji vysílali "pouze" na STV1 někdy po poledni. ()

juluch 

všechny recenze uživatele

nie zla adaptacia.....tento diel je bohuzial dost prekomplikovany aj v predlohe, na niektore postavy som si po h. poirotovi davida sucheta musela zvykat, ale nebolo to neprijemne :) ()

S120 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je srovnání této detektivky se stejným dílem Poirota. Tvůrci uchopili předlohu jinak a je to dobře. Představitel hlavní role je zde diametrálně odlišný, ale přesto bezvadný a sympatický. Děj je oproti klasickému seriálu místy uvěřitelnější a humornější. Bohužel v Poirotovi se Suchetem se humor z pozdějších dílů již dost vytratil. Jednou z nejzajímavějších postav je pak pomocník - inspektor Lampion, který působí v roli dokonalého šaška, kterému se v hlavě jen málokdy rozsvítí - kam se na něj hrabe Hastings. ()

Reklama

Reklama