Reklama

Reklama

Calamity Jane

USA, 1953, 101 min

Režie:

David Butler

Scénář:

James O'Hanlon

Hrají:

Doris Day, Howard Keel, Allyn Ann McLerie, Philip Carey, Dick Wesson, Paul Harvey, Chubby Johnson, Gale Robbins, Glenn Strange, Forrest Taylor, Robert Fuller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Calamity Jane je mladá žena, která se v ničem nenechá zahanbit od příslušníků opačného pohlaví v městečku Deadwood v Jižní Dakotě. Nechybí jí odvaha, jezdí na koni, s koltem a lasem zachází lépe než mnohý muž. Rozhodujícím okamžikem v jejím životě se náhodně stává nevydařené vystoupení zpěvačky v místním baru. Místo ní do městečka přijel omylem pozvaný herec Francis Fryer, jemuž na jevišti příliš nepomohl ani na poslední chvíli použitý dámský převlek. Zatímco majitel baru hledá způsob, jak by mohl nenápadně zmizet, Calamity Jane emocemi doslova nabitou situaci v přeplněném sále zachrání. Všem mužům, kteří neskrývají zklamání a rozhořčení, pohotově přislíbí, že přiveze známou pěveckou hvězdu až z Chicaga... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Han22 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční žánrová směska, aneb když western potká muzikál vznikne sice šíleně pitomoučký, ale optimistický film. Milostný čtyřúhelník tvoří drsná pistolnice Calamity Jane, pistolník Bill Hickock, jeden poručík a služka zpěvačky, která se až v Deadwoodu stává známou. Všichni tančí, zpívají a Doris Day je v roli chlapácké Calamity, která se pozvolna mění na okouzlující ženu naprosto dokonalá. Jen mě mrzí, že nikoho při dabování nenapadlo otitulkovat písničky, bez toho je o dost slabší. I tak je oskarová Secret Love moc hezká písnička. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Moje "milovaná" Doris Day ve své zřejmě nejšťavnatější roli skvělé humpolácké drsňačky až hnojačky. Možná již předzvěst "sexuálně uvolněných" filmů konce padesátých a celých šedesátých let, jímž Doris Day tak vydatně, ráda a charakteristicky posloužila. Český dabing byl dost povedený, zejména co se týče obhroublosti hlasu, nejlepšími místy však stejně zůstanou Calamity Jane zpívané šlágry z těch nejselankovitějších a nejkýčovitějších. Moje zlatá padesátá léta. Mňam. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Calamity Jane je stejný druh filmu jako třeba Zpívání v dešti. Ultraoptimistický veselý muzikál, kde zápornou postavu nenajdete ani s pomocí silné lupy, všechny konflikty vznikají jen z nedorozumění a od první minuty nepochybujete, že až se všichni ze všeho vyzpívají a vyskotačí, dobře to dopadne. Krásné exteriéry, chytlavé písničky, bezelstný humor, přehrávající a přesto kouzelná Doris Day. Smích, radost a dost. 80% ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Tenhle muzikál jsem si oblíbil jako docela malý, kdy mě fascinoval svět severoamerických Indiánů a Divokého západu. Do toho rázné a chytlavé písničky, podařené vtipy a živelná Doris Day. Druhá polovina je poměrně o dost slabší, ale i tak jeden z mých nejoblíbenějších filmů! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama