Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (401)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál se od poloviny rozhodl naprosto distancovat od brilantní předlohy, načež se osekal o tak ožehavá témata, jako je nekrofilie, násilí na dětech, rozpad rodiny, kritika fašismu/nacismu, nastolení diktátorství aj. Tvůrci zkrátka nemají dost koule na to, aby dokázali na televizní obrazovky přivést natolik propracované, provokativní dílo, jakým UTD bezpochyby je. Jediné co dokáží neustále omílat, jako vrchol kontroverze a brutality na televizních obrazovkách je rozpůlená kráva. Namátkou, v předloze je tato scéna ještě více stylovější a na místo krávy je dosazen hlodavec. Vrcholem naprosté stupidity scénáristů byly nesmyslné hrátky s postavami (Nepodstatné neumírají, zatímco podstatné buď umírají nebo mají tak málo prostoru, že o nic divák téměř nemá tušení). Změna charakteru by se dala v rámci mezi pochopit. Sic změna Juniora na dětinského parchanta, který myslí rozkrokem je příliš bolestivá, vzhledem k předloze (Ještě štěstí, že Angie zůstala stejně otravou, ba přímo ještě otravnější). Samotná funkce Kupole je více než diskutabilní. Výsledek je neoriginální, trapný, hloupý a především ubohý kopírování všeho co fungovalo všude jinde. Namátkou mně napadá třebas Lost, který zastával stejnou úlohu, jako naše Kupole. Je mi líto, takovýhle výplach a naprostou lobotomii mozku si Stephen KING nezasloužil. 45% Ze zvědavosti zkusím první část druhé řady, jen díky SK na pozici scénáristy. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Monarcha stěhovavý (Danaus plexippus). Přichází zlom v životě lidském, (jako když motýl opouští svou kuklu) kdy se ohlédnete a řeknete si… Od této chvíle začnu všechno dělat jinak (myslíte tím – mnohem lépe). A někomu se to i podaří. A proč tohle píšu? Protože také chci na sobě zapracovat! A proč k tomuto seriálu? Protože, teď to přišlo.. a přišlo to s Kupolí. Tak to je!! A co samotné dílo? … Uznávám, že s předlohou to asi nemá mnoho společného. Sérií bylo jen tolik, aby to strýček Sam udýchal a hlavních postav tak akorát. K někomu jsem si vytvořila bližší vztah, než k jiným. Julia, Barbie, Joe, Norrie, Sam.. a Big Jim, který se ze všeho vymluví a vždycky má schované nějaké to eso v rukávu (takovému „hrdinovi“ nelze nefandit). A když opominu všechny ty „přehmaty v logice...“ Tak Kupole mi ukázala směr.. a tím se vydám. To důležité si nosím stále s sebou.. svého Monarchu. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na to jak je King ctěný spisovatel, tak jeho adaptace až podezřele často dopadají mizerně. Under the Dome se řadí k těm povedenějším, ale jak se dalo čekat, tak na seriálu je zdaleka nejlepší námět a ostatní aspekty zůstaly za očekáváním. Atmosféra mohla být temnější, obyvatelé městečka šáhlejší, nebo jejich osudy tajemnější. Nepochybuji o tom, že předloha taková je. Tenhle seriál mi připadá jako za vlasy přiražená verze Solarisu. Jen bez mrazivé pointy, deprese a psychologie. Malé plus je, že kamera hraje s divákem fér hru, takže se při troše všímavosti dá udržet před vlnou událostí. A ještě dvě věci. Patos není adekvátní náhražkou napětí a Mike Vogel by nemusel v každém seriálu sbalit francouzskou Kanaďanku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Selhání, naprosté selhání. Věci, které byly v knize zábavné jako Juniorovy záchvaty vzteku a následné brutální vraždění (scény kde si povídá s hnijícími těly svých přítelkyň se asi nedočkám), starosta Sanders, strašák Bépa, byly vyškrtnuty nebo jsou úplně zprasené - šéf - naprosto geniální postavu (v knize to je něco jako zfetovaný Glum s ákáčkem) pošlapali neskutečným způsobem. Barbie - kuchař - je tu nějáký tajný agent/vrah či co a vůbec škoda mluvit. Knize tenhle seriál udělal svým prvním dílem strašnou ostudu a působí jak po lobotomii. Kostra knihy ze které zůstala jenom ta bezvýznamná kopule. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto 6 dílů a musím říct, že se mohu považovat za fandu tohoto projektu. Už to, že jako předloha tu slouží kniha Stephena Kinga, může znamenat zajímavou podívanou. A já potvrzuji: Je to zajímavá podívaná. Už po pár dílech jsem začal soucítit s postavami a navíc jsem našel své oblíbence, kterým fandím. Nebude to asi překvapením, když moji oblíbenci budou Barbie&Julia. Jinak je to stále všechno zahalené tajemstvím a já se těším, až je postupně hlavní hrdinové budou odkrývat. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • V čase 10:34 je detail na tablet s Windows logem na levé straně. V dalším záběru, kdy se na něj dívá Linda Esquivel a drží jej její snoubenec, je toto logo na straně pravé. (VinceCZ)
  • Tvůrce knižní předlohy Stephen King se objevil v prvním dílu druhé série ve scéně v bistru, jeho postava pronesla jednu větu. (mynonka)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama