Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátník Ander žije na odlehlé baskické farmě se svou ovdovělou matkou a sestrou, která se brzy vdá a opustí rodný dům. Jeho dny jsou naplněny těžkou prací na farmě, výjimečné rozptýlení mu skýtá pouze popití s kamarádem a občasná návštěva prostitutky. Když si jednoho dne zlomí nohu, je nucen najmout si na farmu výpomoc. Tak do jeho domu přichází peruánsky imigrant José. Anderův monotónní svět se začne měnit a mezi muži se postupně vytváří přátelství. Jednoho dne však mezi nimi dojde k nečekanému sexuálnímu sblížení a Ander musí přehodnotit vlastní předsudky. Pomalu plynoucí drama otevírá téma odlišnosti ve venkovských komunitách, čímž kontrastuje s dominantními španělskými městskými gay komediemi. (Febiofest)

(více)

Recenze (5)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krásný obyčejně-lidský příběh, zasazený do zapadlých končin Baskicka, očesaný až na kost od všech těch pozlátek, vyumělkovaností, přiblblých gest a dokonalých těl a neskutečně reálně zahraný. Toto je přesně můj styl a mohl jsem snímek vnímat slovo od slova, film je mi velmi blízký ... 99910 ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Je hezké vidět, že taky jednou ve filmu můžou být hlavní hrdinové postarší, obtloustlejší, plešatí, bez vybělených zubů, vlastně škaredí... možná to bylo trochu moc vleklé, ale nenudila jsem se a byla jsem napjatá, jak toto skončí a konec potěšil. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Môžeme ho zatiaľ zobrať na pár dní na skúšku. Keď sa neosvedčí budeme hľadať niekoho iného. ...uhm...Čo asi taký Peruánec jedáva? " Áno pomalé, to sedí. Zároveň, ale neskutočne ľudsky krásne. Ja som si tú dvojhodinovú "nudu" vychutnala do sýtosti. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Abych citoval jednoho z herců: "Dva buzeranti a děvka." Ne, vlastně o tom to celé není, ale hlavně. Jako odraz doby (ačkoliv, odehrává se v roce 1999/2000, natočeno o 10 let později - ale myslím, že to není v zásadě moc podstatné) a místa to s čistým svědomím hodnotím vysoko, obyčejní lidé na obyčejných místech s obyčejným způsobem života. Žádné teatrálnosti, love story, dramatické zvraty nebo neuvěřitelné příběhy s dobrým koncem. Tohle bylo zkrátka civilní a velice jednoduché. Na můj vkus přeci jen zbytečně dlouhá stopáž, která bohužel působí tak, že tahle obyčejná a realistická atmosféra začíná trochu nudit. Ale když nad tím teď přemýšlím, tak o co byl "Na konci světa" (vlastně parafráze na toto) spádovější a dynamičtější, o to méně věrohodně působil. Sám dávám tři (tu čtvrtou hvězdu bych dát měl). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama