Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (366)

nash. 

všechny recenze uživatele

Po dvojici Conanů další opáčko, které potvrzuje dobrou radu, že vzpomínky na některé filmy by se neměly likvidovat reprízami. V podstatě o Sonje platí totéž, co o druhém Conanovi, jen Arnold to tentokrát bere víc s nadhledem (k dobré náladě mu chybí už jen doutník), skvadra co ho obklopuje je ještě o fous nesnesitelnější, zajímavých momentů je jako šafránu a Nielsenová proste není schopná uhrát ani tak jednoduchý part jako je Sonja. Nostalgie tentokrát nestačila. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Lidičky dopytle, copak jste spadli z višně? Než začnu něco kritizovat, že to vypadá jako Conan, zjistím si nejdřív, jestli to vážně není Conan. A tohle je, protože svět Rudé Soni vytvořil stejný spisovatel, jako Conana - Robert Ervin Howard. Navíc jejich světy se prolínaly i v literární podobě a myslím, že se Conan a Soňa v některé knížce dokonce potkali. Co se týká filmu, samozřejmě nedosahuje kvalit Barbara Conana, ale to se není čemu divit. Přesto si myslím, že je mnohem lepší, než Conan Ničitel a kdyby Soňu nehrálo to strašlivý vyžle, který rozhádalo Stallona a Eddie Murphyho, mělo by to mnohem lepší hodnocení. S dabingem to ani není tak vidět, ale v originále je Brigitte prostě strašná. Film se mi líbil, hudba je pěkná a exteriéry jako skutečný. Mně, malýmu harantovi, kterej sotva viděl přes linku to připadalo jako nejlepší film s "mečováním". A že se to nikomu nelíbilo, tomu nevěřím, na to je ten film příliš zábavnej, aby nudil. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Červená Sonja" je vlastne druholigový "Conan". Arnold Schwarzenegger, zasa v úlohe mýtického hrdinu, zatína svaly a oháňa sa mečom. Príbeh je tu ale slabší, hudba špatná a produkcia chudobnejšia. Bojové scény sú veľmi zle sfilmované. Najväčšou vadou tohto fantasy je však Brigitte Nielson, ktorú režisér Richard Fleischer obsadil do titulnej role Sonji. Naskrz nesympatickej bojovníčky, ktorej z huby idú len samé frigidno dominantné hlášky. Herecký prejav Stalloneho ex-maželky je niečo otrasné. * ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TAKŽE ŤA MÔŽE MAŤ LEN TEN MUŽ, KTORÝ SA ŤA POKÚSI ZABIŤ. TO JE LOGICKÉ." __ Pokračovanie obľúbených fantazy príbehov 80-tych rokov z pera pulpového Roberta E. Howarda, ,,otca" slávnejšieho Conana. Sám Howard bol citovo veľmi nevyrovnaný človek, závislý od svojej matky a napriek tomu, či práve preto vytváral hrdinov opačných kvalít. Aj napriek tomu, že príbuznosť s Conanom je tu veľmi blízka, Červená Sonja mu v mnohom nesiaha ani len po členky. Veľká chyba tkvie v tom, že hlavnej úlohy sa chopila červenovlasá feministka, ešte k tomu v podaní neuveriteľne mizernej herečky, ktorej kariéra chvalabohu skončila rovnako rýchlo ako začala. Ak by som mal vybrať najlepšieho herca z filmu, je to pravdepodobne Paul L. Smith ako Falcon, samotný Schwarzenegger tiež nie je až tak zlý, pôsobí viac kultivovanejšie a menej barbarskejšie ako v Conanovi, čo má však robiť, keď vinou príšerného scenára sa mu dostávajú do úst neskonalé voloviny (,,JE MŔTVA. MY SPLNÍME ÚLOHU.")? Bridget Nielsen je podľa mňa asi najhoršia herečka pod slnkom. Za úlohu Sonji obrdžala prestížnu a v jej prípade aj dosť výpovednú Zlatú malinu za najhoršiu novú hviezdu, ktorú dostala tiež za úlohu v Rocky 4, kde predviedla azda najhorší výkon, aký som kedy vo filme videl. Ešte by bolo určite veľmi zaujímavým zistením, čo priviedlo Ennia Morriconeho k zloženiu hudby k tomuto filmu? Po dlhšom čase som sa ho rozhodol pozrieť hlavne kvôli hudbe a je treba povedať, že Poledourisov hudobný sprievod sa Morriconemu prekonať nepodarilo. Keď u Conana v úvodných titulkách hrdinský duní Anvil of Crom, v Červenej Sonji by som Kalidorov motív hrdinským ani na chvíľu nenazýval, prišiel mi veľmi tichý a minimalistický a skôr by sa viac hodil k inému filmu, lepšie sú potom jednoduché vedľajšie motívy. Každopádne hudba je tým najlepším z celého filmu. 1.5* ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Ano tento film je opravdu velice špatný. Jako kdyby všichni, jež se na něm podíleli soupeřili, kdo odvede svou práci hůř. Scénárista se s tím moc nepáral, nějakou psychologii postav asi fakt neřešil. Režisérovou zásluhou zase je, že spousta scén je natočena hůře než tuctově. Choregograf si asi taky nechal to nejlepší pro lepší film. Speciální efekty jsou směšné: gumová ryba, papundeklový hrad, královnin pavouk...Avšak tuto pomyslnou soutěž vedou dva hlavní představitelé. Arnie, kdysi můj idol, zde hraje doslova příšerně. Jeho nejsilněší herecká poloha je škleb a řev. Úsměv, či zamilovaný pohled opravdu nejsou jeho silné stránky. A Bridgitte ta je snad ještě horší. Jediná, ne špatná stránka filmu je hudba Ennia Morriconeho. Sice zde hraje pouze pár jednoduchých motivů, jež mu asi nedali moc zabrat, ale i tak je ta největší hodnota tohoto filmu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Rudá Sonja se natáčela v Itálii. (reich)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama