Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Cival 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že už Barbara Conana jsem jen tak tak přetrpěl, nemohla mě shitovost téhle fantasy slátaniny vůbec překvapit. Jen nechápu, kde sehnali tak asexuální hlavní hrdinku a jaktože Arnie vypadá na starý kolena líp než ve dvaceti. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Brigite Nielsen by se možná hodila jako domina v nějakém sado maso-salónku, jako herečka je však příšerná. Ovšem do tohoto paskvilu náramně zapadá. Ať jde o výpravu, či děj, Rudá Sonja je ještě horší než Conan ničitel (pokud je to vůbec možný) Tenhle film je výsměch fanouškům Howardových románů a těm, co se tak líbil Barbar Conan (jako třeba mně). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já mám pro fantasy slabost, ale bohužel dobrých filmů v tomto žánru opravdu moc není a tenhle k těm lepším rozhodně nepatří (takže nakonec většinou skončím u knížek). Primitivní děj, směšné repliky, toporní herci ... asi jediným kladem, který vysloužil filmu snad polovinu mnou daných hvězdiček je nádherná hudba Ennia Morriconeho. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na fantasy film docela povedené (když si vezmete třeba Dračí Doupě, které má soudobé triky a jinak všechno příšerné), přece jen Sonja je víceméně jenom ženský ekvivalent Conana. Ale mně se to líbilo a není to slabostí pro fantasy (třeba Herkula nebo Xenu nemůžu vystát). Ani pro silikon:) BTW osoundtrackováno bohem - Enniem Morriconem;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ani svaly Arnolda, ani ňadra Brigitte svou nadprůměrností nepozdvihly Sonju nad řadu zaměnitelných béčkových fantasy pro video. 40% Zajímavé komentáře: choze, petero, PALINO, Hopper ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem usilovně koukal pod sukni Rudý Sonje. Samotný film mě připomíná českýho poslance, stojí totiž za hovno. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ženská verze Conana se filmově povedla o něco méně, než její mužský protějšek, ovšem i tak je to pro fandy bojových fantasy snímků skoro kultovní záležitost. Brigitte Nielsen, hvězda své doby, je už dnes skoro zapomenuta i přes své dřívější manželství se Sylvestrem Stallonem. Tady ale ještě na výsluní slávy exceluje jako akční hrdinka po boku dalšího udatného svalovce, Arnieho "Černého černocha". Ten jí sekunduje velmi zdatně a spolu tak vytvářejí duo, které se asi nejvíce blíží postavičkám z některých akčních strategických her současnosti (napadá mě třeba Diablo). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17,9miliónaTržby USA $6,948,633Tržby Celosvetovo $7,640,000║ Ten slušný rozpočet tam je v prvom rade cítiť, troška je škoda že scenár nie je viac húževnatý asi aj preto taká kratšia minutáž(80minút trvanie filmu), vizuálne a hudobne na dobrej úrovni, hlavne úvod filmu je pekne spracovaní, je to taká ženská obdoba Barbara Conana, Schwarzenegger a Brigitte Nielsen si niečo málo herecky odvedú ale dej viac než musia svojimi postavami nevytiahnu, určite zaujmú aj kulisy, technická stránka, masky, strih a krásne prostredie hôr, lesov, trávnatých pláni, kde sa film natáčal. Pre mňa slušný oddychový priemer, ku ktorému sa raz za čas rád vraciam. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na původního Conana to rozhodně nemá, na Ničitele Conana už asi ano. Spojení rakouského svalovce a dánsky chladné krásky nepůsobí ve filmu tak skvěle, jak jsem očekával, ale správný nádech fantasy světa se dostavoval po celý film. Možná i proto, si na Rudou Sonju ochotně po letech zavzpomínám... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stupidita těžící z popularity filmového Conana. Koukatelné to je i díky relativní krátkosti a odsýpají náhrežce děje. Žádný zázrak se nekoná. Ba naopak, většinu stopáže je to až moc blbé a v akci podprůměrné. Jako béčko to ještě jakž takž obstojí, ovšem jako konkurence prvnímu filmovému Conanovi ani zdaleka ne. Aspoň díky za božského Ennia, byť ani on zde nepředvádí nic než svůj (pod)standart. Přibližně na stejně úrovni nekvality jako druhé Conanovo dobrodružství. Jestlipak ono to nebude tím, že to režíroval stejný deb.., ehm, režisér? ()

Rob Roy odpad!

všechny recenze uživatele

Za tenhle film bych se styděl i já. Také se tu objeví snad největší fakan v dějinách filmu. Jak se tomu mohl propůjčit skladatel Ennio Morricone, to fakt nechápu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V období raných školních let jsem Rudou Sonju hltal jako svůj nejoblíbenější hrdinský epos a scéna, kdy Arnold bojuje s robotickým vodním drakem, se mi navždy vryla do paměti. Pozdější vystřízlivění, kdy jsem nemohl vidět jak Brigitte Nielsen, tak malého neřáda prince, už tak příjemné nebylo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedz jej, že mňa lov nebaví.“ – „Jeho lov nebaví.“ Nečudo, že otrasná Červená Sonja komerčne aj umelecky prepadla. Schwarzenegger nudne putuje krajinou a keď to ústredná hrdinka (príšerná Dánka Brigitte Nielsen sa najskôr pokúsila uloviť Arnolda a keď nemal záujem, presedlala na jeho najväčšieho žánrového konkurenta) nezvláda, priskočí jej so svojím obrovským mečom na pomoc. Potom spolu odcválajú k zapadajúcemu slnku. Ten film je vskutku príšerný, čo ostatne vždy tvrdil aj samotný Schwarzenegger, ktorý v tom pôvodne ani nechcel hrať, ale nakoniec bol prinútený megaproducentom De Laurentiisom, ktorý z neho urobil hviezdu a Arnie mu bol pár vecí dlžný. V prvotných plánoch malo ísť o klasickú conanovskú trojku, ale potom došlo k sérii zaujímavých udalostí a z Conana 3 sa vykľula Červená Sonja, v ktorej mal mať Arnold iba cameo. Následne sa mu však udial solídny podraz a pár dní nakrúcania sa stalo pár týždňov a z camea v podstate hlavná mužská postava. Vyzerá ako Conan, mal to byť Conan, ale volá sa Kalidor. Hm, no nič. Sranda. Film sám osebe je strašne nevydarený, už otrasný Conan 2 oproti nemu pôsobí ako vydarený veľkofilm. Nechýbajú nevydarené komické figúrky (hlučný ázijský karate chlapec a jeho obézny šašokomorník), nezmyselne krvavé (čo bije do očí s celkovou rodinnosťou projektu), ale zle nakrútené akčné scény a HNUSNÁ, lacná výprava. Dosť absurdný je potom výskyt Sandahl Bergman, ktorá hrala aj v jednotke, ale úplne inú postavu. Wtf? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tenhle film se chtel prizivit na uspechu Conana, ale na toho fakt nema. Hlavni a ten nejvetsi problem je fakt, ze Arnie tu je ve vedlejsi roli, fakt nechapu, kterej vymastenej idiot vymyslel, aby byla v hlavni roli nesympaticka devka Brigitte Nielsen a Arnie se tu objevoval jen misty, nekoho zrubal a zas zmizel. Bejt to naopak, moh bejt film lepsi. Z ostatnich hercu uz zminim jen Ernie Reyes Jr., kterej hraje toho cinskyho prcka a je pekne nesympatickej, ze ma clovek chut mu nakopat, ale aspon ukazuje, ze uz jako malej umel kung-fu. Jinak pribeh je klasicky fantasy, triky jsou na dobu vzniku v pohode, herecky vykony mizerny a hudba se mi moc nelibila. Ale nemuzu rict, ze bych se nejak extremne nudil a obcas to je i zabava, tak dam 3* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Včerejší výsměšná dabovaná projekce v Aeru, aneb "žádná jiná generace by neměla vyrůstat na čem jsme vyrůstali my", aneb přes tu hroznou špatnost a debilitu to pořád má svý kouzlo a není utopený v CGI tuctíku. [Otrlý divák 2019] ()

movie 

všechny recenze uživatele

Další z řady "conanovských" snímku A . Schwarzeneggera, ze kterého se postupem času ale vytratilo všechno kouzlo... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nehledě vůbec na osobní nostalgii k tomuto filmu (první film v dětství s Schwarzeneggerem ...), mám osobně tento snímek stále docela rád. Beru ho jako pohádku pro dospělé, nic extra v něm hledat nechci. Nehledě na spoustu ne-kvalit, má i spoustu kvalit, jako je hudba, výprava, exteriéry, kostýmy, občas vcelku zdařilé souboje, od začátku do konce filmu se něco děje, nemá hluché místo a celkově mi prostě připadne jako výborná oddechovka. ()

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama