Slepá hrůza
Velká Británie, 1971, 89 min
Richard FleischerHudba:
Elmer BernsteinHrají:
Mia Farrow, Barrie HoughtonObsah
Mia Farrow si v tomto thrilleru zahrála mladou ženu, která nedávno oslepla při nešťastné nehodě na koni a nyní se zotavuje v domě svého strýce. S pomocí jeho a jeho rodiny se snaží vyrovnat se ztrátou zraku a naučit se normálně zvládat každodenní překážky. Do domu však vnikne vetřelec a zavraždí celou rodinu. Sarah nic netuší, když však putuje po domě a nevědomky nachází těla svých příbuzných, postupně si uvědomuje, že je v domě úplně sama, a že jí patrně hrozí nebezpečí. Jenže vrah se vrací a ona je uvězněna na opuštěné farmě a bojuje o život. Mia Farrow skvěle ztvárnila zoufalou ženu, jejíhož násilnického pronásledovatele rozeznají diváci jen podle jeho bot. Film se blíží k závěru, napětí stoupá a Sarah se pokouší uniknout ze spárů smrti. Jenže jak pozná, komu může věřit? (oficiální text distributora)
Ingrid
Srovnání s "Wait until dark" se nedá vyhnout, a Blind Terror mu po scenáristické stránce nesahá ani po kotníky, ale všechno dohání (u mě u obou stejné hodnocení) vybroušenou, mrazivou atmosférou. Klíčový (asi půlhodinový) moment;) bych se nebála nazvat opravdovým režisérským umem, víc se z dané situace filmařsky asi opravdu nedalo vycucnout. SPOILER - a co si budu nalhávat- rozsázené mrtvoly po prostoru mě berou:) - KONEC SPOILERU.(14.1.2011)
Dellamorte
V podstate obohraný a vyprášený námet , ale Mia - Tá je ( ako vždy ) geniálna a drží, inak priemerný snímok , mohutne nad priemerom.No grády tomu uberá Audrey so svojím " Wait Until Dark ". Bez obáv - strata času nehrozí.(27.5.2010)
Madax
Výtečný thriller, těžící hlavně z hereckého umění hlavní představitelky a taky z dokonale zpracovaného, originálního nápadu. Mia je skvělá, její postava rychle přiroste divákovi k srdci a ostatní podávají také celkem slušné výkony. Samotný film je působivý a na svoji dobu poměrně odvážný, co se brutality týče. Postava vraha je ztvárněna také znamenitě, přímo z něj čiší jeho zášť a zlovolnost, a to i přesto, že až do konce neuvidíme jeho tvář. Chybí zde však nějaké uspokojivé vysvětlení jeho jednání. Konec je dost useklý, rozhodně by mělo být ještě pár otázek zodpovězeno. Celkově je to však velice podařený, působivý thriller, který by neměl uniknout pozornosti žádného milovníka napětí. Čtyři a půl.(17.9.2009)