Reklama

Reklama

Slepá hrůza

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mia Farrow si v tomto thrilleru zahrála mladou ženu, která nedávno oslepla při nešťastné nehodě na koni a nyní se zotavuje v domě svého strýce. S pomocí jeho a jeho rodiny se snaží vyrovnat se ztrátou zraku a naučit se normálně zvládat každodenní překážky. Do domu však vnikne vetřelec a zavraždí celou rodinu. Sarah nic netuší, když však putuje po domě a nevědomky nachází těla svých příbuzných, postupně si uvědomuje, že je v domě úplně sama, a že jí patrně hrozí nebezpečí. Jenže vrah se vrací a ona je uvězněna na opuštěné farmě a bojuje o život. Mia Farrow skvěle ztvárnila zoufalou ženu, jejíhož násilnického pronásledovatele rozeznají diváci jen podle jeho bot. Film se blíží k závěru, napětí stoupá a Sarah se pokouší uniknout ze spárů smrti. Jenže jak pozná, komu může věřit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

Snaživé uchopení jednoho z nejobehranějších hororových námětů „křehká hrdinka v ohrožení“. Stejně jako se nevidomá Sarah orientuje hlavně díky objektům v prostředí, jsou rekvizity stěžejní i pro vytváření napětí. Slouží jako nápovědy, někdy falešné (váza na schodišti, zahradníkovy boty), k čemu by mohlo dojít a co by pro vyprávění mohlo být důležité. Divákova frustrace plyne jednak z jeho nemožnosti upozornit na viděné nástrahy hrdinku a potom v okázalosti, s jakou nám film zatajuje klíčovou informaci – kdo je vrah. Z něj nevidíme víc než nohy, čeho bohužel není využito k nápaditější pointě (kdy bychom například podle bot poznali, že jde o vraha, zatímco ostatní postavy by netušily). Odklony od ústředního, značně nevyrovnaného duelu, ať už k romanci nebo k westernu (!), nejsou atmosféricky stejně hutné jako Fleischerova promyšlená práce v uzavřeném prostoru. Za selhání zásadnějšího významu však považuji mizerné objasnění motivu páchaných zločinů. Vše podstatné o vrahově pošramocené mysli nám zřejmě má sdělit titulkový prolog (násilné filmy, násilné hračky), což možná mělo určitou váhu v Británii zkraje 70. let, ale dnes jde o výsměch veškerým seriózním výzkumům na poli násilného jednání. 65% ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller, těžící hlavně z hereckého umění hlavní představitelky a taky z dokonale zpracovaného, originálního nápadu. Mia je skvělá, její postava rychle přiroste divákovi k srdci a ostatní podávají také celkem slušné výkony. Samotný film je působivý a na svoji dobu poměrně odvážný, co se brutality týče. Postava vraha je ztvárněna také znamenitě, přímo z něj čiší jeho zášť a zlovolnost, a to i přesto, že až do konce neuvidíme jeho tvář. Chybí zde však nějaké uspokojivé vysvětlení jeho jednání. Konec je dost useklý, rozhodně by mělo být ještě pár otázek zodpovězeno. Celkově je to však velice podařený, působivý thriller, který by neměl uniknout pozornosti žádného milovníka napětí. Čtyři a půl. ()

Reklama

rostsoft 

všechny recenze uživatele

No popravdě, nevidomá dívka, která se zrovna vrátila z nemocnice, by se těžko takto sebevědomě pohybovala, byť po svém vlastním domově a ještě navíc bez slepecké hole. Toto by se dalo ještě překousnout. Nejhorší byl závěr filmu. Shrnul bych to k jedné frázi Vlasty Buriana, "zničehonic se objevil na nádraží železničář". Rozvedu, onen útočník se zničehonic objevil právě v domově jejího přítele. Jak věděl že je zrovna tam? A až pak. Tiše se vplížil do pokoje. To tam ovšem ale nebylo, spíš mi to přišlo, že se z chodby teleportoval rovnou za dveře koupelny. Tak takto tedy ne, nemluvě o tom, že nevíme, proč vraždil, a ani závěr nebyl příliš uspokojivý. Jinak by to mohl být docela dobrý snímek, ale bohužel hlavně ten závěr to totálně zkazil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie príliš podarený triler, ktorý mieša dobré scény s tými horšími a ani spracovanie nepatrí medzi tie kvalitnejšie. V prvom rade obsadiť do role mladej dievčiny tak šerednú herečku akou je Mia Farrow - bŕŕŕ - ani bicykel by som neoprel o tú vychudnutú hŕbu kostí bez kúska ženskosti a otrasným účesom. Celkovo obsadenie je dosť nezaujímavé, ešte aj Cigáni vyzerali čisto ako majorita a nie ako Cigáni. Vrah je celý čas ukazovaný iba cez svoje kovbojské čižmy, čo mi pripomenulo Toma a Jerry a tú ich paničku, ktorú bolo vidno iba skrz jej nohy. Po čase to už iritovalo...ak to malo účel iba v tom, aby si divák zamenil vraha s niekým iným, tak to bolo chabý nápad. Dôvod vrahovho konania nie je vysvetlený, defacto sa na to kašle. Na troch hviezdach ho drží jedine zaujímavý námet so slepým dievčaťom. Z takého námetu sa dalo vytrieskať ale oveľa viac. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prostřední zhruba třetina (aka "nevidomé děvče v domě mrtvol") šikovně odhaluje hrůznou skutečnost a udržuje konstantní napětí. Zbytek působí jako vlažnější epizoda kriminálního seriálu. Ve výsledku přesně ten typ filmu, u nějž bych uvítal důmyslnější remake (který by předně lépe pracoval s postavou vraha). ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama