Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Udílím dvě hvězdy za potenciál, který však zůstal z drtivé části promarněn. Jediné, co se tvůrcům podařilo, je nastínění toho, jak to v dnešním světě skutečně ´funguje´ v sortě mládeže, kterou si vzali na paškál. Krom toho však nefungovalo nic. Především film dojel na herecké obsazení a následné herecké výkony. Ať se na mě Tomáš Magnusek nezlobí, ale bříškatý chlápek v šíleně pruhované mikině a vousatou housenkou kolem brady nemá šanci utáhnout film už z pouhého principu. Dále by mě zajímalo, co kdo sledoval rozdělením minirolí mezi taková jména, jako jsou Janové Šťastný, Cimický a Přeučil, nejmladší z klanu Rašilovů, Saša Hemala, Rytmus, a guru ČSFD Martin Pomothy? :-D Vskutku stěží uvěřitelné, koho se podařilo zlákat. Tedy, ne že by to Bastardům přidávalo plusové body, leč ona jména jsou rozhodně tím nejzajímavějším, co nám mohou nabídnout. Jména a metráž. Která však zároveň svou ´délkou´ jen potvrzuje, že Bastardi v takovémto zpracování vůbec nemuseli vzniknout. ()

oje 

všechny recenze uživatele

S filmem nemám problém, bez zvláštních očekávání to celkem uteklo. Snad jen tu neustále střídající se kombinaci vážného sociálního dramatu s ryze komickými scénami, které má na svědomí převážně monolit Magnusek, nevidím jako nejštastnější. Buď drsná odplata, ponuré ghettostory, nebo komedie, ale všechno najednou se nemá rádo. Jinak fandím autorovi, že se pustili do tématu, které má v našich luzích minimální zastoupení. A pomovi příště prosím napsat aspoň jednu repliku! Alternativa: Kobova garáž. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Prvotní šok z tvorby Tomáše Magnuska jsem si prodělala s Pamětnicí, nyní beru jeho vklad českému filmu jako určitou linii nezávislé produkce. Formálně špatné, herecky výrazně oblačno, nicméně téma bohužel aktuální a trefné. Scénář místy naivní, místy velice úderný. Není to ideální prostředník mezi všemi těmi produkty ČT a komerčními hitovkami, ale budiž. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Řemeslně katastrofální pokus splácat dohromady drama ze školního prostředí, vigilantský revenge thriller a "hláškovací" lidovou komedii. Nejhorší na tomhle exploatačním paskvilu je však jeho naprosto amorální myšlenkové jádro, kdy zjevně hloupý a zakomplexovaný Magnusek zcela nepřesvědčivě dělá z dětí bezcitné násilnické vrahy a ze sebe naopak tragického mstitele a mučedníka. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na český poměry hodně neobvyklej a zajímavej film, bohužel filmařský totálně zabitej - i televizní filmy bejvaj často na o hodně lepší úrovni. Každopádně snímek u mě při sledování vyvolával touhu vraždit a to je dobře. Herecký výkony "dětí" (smradů) byly celkem dobrý a spratkovitost sem jim věřil. Další plus za houmlesáckýho Hájíčka, kterýho sem skoro nepoznal! Námět dobrej, scénář lehce na piču. A to znásilnění mohlo bejt delší, ani sem se u něj neudělal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Když je při návštěvě faráře (Radek Holub) ve škole záběr na Michala (David Dolanský), farář k němu vztáhne levou ruku s napřaženým ukazovákem. V záběru z dálky ale už sklání ruku pravou, kterou poté ještě pohladí Michalovu spolužačku po vlasech. (sim96)
  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama