Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)
  • Hodinky, které ve filmu nosí bodyguard Kotner (Patrik Vrbovský), jsou vlastní hodinky Patrika Vrbovského, osázené diamanty za několik milionů. (rublik05)
  • Postava mafiána Dostála (Jan Šťastný) je inspirována skutečnou osobou. Reálný gauner poté přišel na premiéru a došlo mu, že postava Dostála je inspirována jím, že tvůrci popisují jeho reálné jednání, včetně vydírání a vyhrožování. (rublik05)
  • Bastardi se stali nejstahovanějším filmem na českém internetu roku 2010. (honzik10)
  • Filmem zazní i melodie singlu "Cigánský sen" od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. (MTHRFCKR)
  • Majitelku kosmetického salónu si zahrála jeho skutečná majitelka Helena Sluková. Při postsynchronech ji ale namluvila Lucie Kožinová. (funhouse)
  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)
  • Snímek během jeho premiérového vysílání na stanici Prima COOL sledovalo 324 tisíc diváků, což bylo do té doby nejvíce v historii stanice. (LEGACY)
  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)
  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)
  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Aby vůbec Kristýna Leichtová natočila scénu se znásilněním, musela si dát před natáčením trochu vína. (SidneyP)
  • Scénář k filmu napsal Tomáš Magnusek, který čerpal ze svého dlouholetého působení na pozici pedagoga na základní škole. (Dawid199)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama