Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1840 vstupuje na americkou půdu žánr francouzské frašky. Tehdy se totiž Claire Ledoux podaří přesvědčit jejího nastávajícího, bankéře Charlese Girauda, že její podobu nosí dvě různé ženy. K podvodu ji donutí příjezd muže, který ví, že v Evropě za sebou nezanechala právě nejlepší pověst. Mezitím si jistý námořní kapitán vypůjčí od Girauda 150 dolarů, aby se mohl Claire dvořit. Je ale pozadu s placením, a tak mu bankéř udělá nabídku: když kapitán do Giraudovy svatby s Claire dostane z města její domnělou sestřenici, bude námořníkův dluh smazán. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Aky 

všechny recenze uživatele

Zábavná taškařice, která si na nic nehraje a je prostě zábavnou taškařicí. Děj se proplétá stále dalšími a dalšími meandry, některé člověk očekává, některé nikoliv, až k předem jistému pozitivnímu finále. Ale hlavně: Marlene Ditrich byla tak krásná! ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Marlene Dietrich zbožňuju. Ale. The Flame of New Orleans je první film, ve kterém mi vadila a dokonce mě přepadla myšlenka, že by se mé sympatie k ní mohly změnit v naprosté antipatie. (EdaS právě bere do rukou voodoo panenku a začíná mě probodávat...) Po jejích předešlých BOŽSKÝCH rolích je tahle role přiblblé slepicoidní panenky doslova k pláči. A vzhledem k tomu, jak MOC se mi líbila Clairova o rok mladší romantická komedie s Veronicou Lakeovou I Married a Witch, nemohu hodnotit jinak. Velké zklamání. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prchavá milostná taškařice z prostředí smetánky, kde město New Orleans (a tedy ani jeho skvělá atmosféra) prakticky nehraje roli. Celkem hloupý a nebavilo, za mě slabý dojem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Inu, byla válka. Řekněme si to otevřeně. Tehdy více než kdykoli předtím, byli Evropani nuceni prchat do Hollywoodu, místo toho, aby se ho jali kořit. Takový příklad je i osud Reného Claira, který sice pozdravil svobodu v 31. roce, ale v další dekádě nevěděl, zda-li dokáže ukočírovat falešnou dvojroli pro Marlenu v pohádkové story o jedněch vdavkách. Na druhou stranu, každá výrazná změna byla pro Marlene plus, protože na takhle velké ploše mohla opět po delší době ukázat, že dokáže sehrát i něco zcela odlišného, než-li jsou jen nejrůznější zpěvačky. Takže zde vlastně přehrála jen jednu z mnoha variant vlastní povahy, která plně rozpukla v době, kdy se stala babičkou - a diváci netuše si na tomto popásli ještě před její čtyřicítkou. Není to dokonalý film, je dost načančaný, ale pravý Dietrichofil si s ním zcela jistě a neomylně poradí ;) ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama