Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dneska se nepomodlíme, dobře?“ Jsem pro, ale poprosím Pána o štěstí. Obezřetnost a krytí kamarády si už nevěrník musí pohlídat sám.. Již úvodní titulky jsou ve své jednoduchosti všeříkající a na podobné vlně se veze i samotná Římsa - vůbec ne dokonalá, ale ve své emocionální rovině a otevíráním dilemat překypující životem. Hunnam mi do své role moc nepasoval, zato fundamentální křesťan P.Wilson, kterému bezbožně škrtají v desateru, je ve své bigotnosti pekelně přesný a ať sním svůj konopný klobouk, jestli z T.Howarda brzy nebude nový Denzel Washington. A Liv od táty z Aerosmith? Citové strádání, nedostatek respektu a následnou zamilovanost zvládla vyjádřit docela přesvědčivě a co se týká jejího vzhledu - nemám pochyb, že i Saruman z ostravského Mordoru, co psal o povislých elfích trojkách, by se při první příležitosti přisál, jak Ancistrus na stěnu akvária.. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stane se jednoho dne, že dva mladí spolubydlící, z nichž je jeden gay, získají nové sousedy. Brzy však zjistí, že tito jsou silně věřící a s tím je mnohdy potíž, když jeden z nich boha zavrhl a druhý má rád klučiny. Naneštěstí se to ještě více zkomplikuje, když začne Gavin více poznávat svojí novou sousedku a city začnou pracovat na obou stranách. Moc pěkné komorní drama v podobném stylu jako Telefonní budka. Malinko odlišný scénář, ale vesměs se vše odehrává na malém prostoru. Ukázka náboženského fanatismu, problematiky partnerství a otázka, co je vše možno udělat pro lásku a jak se smířit s následky těchto činů. Velmi se mi to líbilo a nezbývá než vřele doporučit, anžto superlativy nevypoví sílu tohoto příběhu lépe, než příběh samotný. 90% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak dlouho jste spolu? Ty a tvá žena?“ - „15 let.“ - „Sex pořád dobrej?“ - „Musíme o tom mluvit, Gavine?“ - „Ne, můžu skočit.“ Když se dozvíte, že jste vlastně celý život neplodný, a přitom vám doma cupitá párek dětí, máte zrovna náladu na všechno, jen ne vymlouvat potencionálnímu sebevrahovi skok z budovy. Jenže co když má ten „skokan“ na římse opravdu dobrý důvod…Začátek byl výborný a moc mě bavil. Dávka tajemna a nesporný thrillerový potenciál slibovaly poutavou podívanou. Ovšem postupně se z toho vyklubalo romantické drama. Z čehož jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale má očekávání byla prostě někde jinde. Navíc, z mileneckého vztahu moc jisker nesršelo, možná v podání jiné dvojky by to bylo jiné, ale chemie páru Hunnam-Tyler na mě příliš nefungovala. Ke konci snímek konečně chytne nefalšovaný thrillerový nádech a samotný závěr mě překvapil (resp. jeho půlka), škoda, že na to došlo tak pozdě. To a pár slušných dialogových partů (nejlepší byla ostrá debata o Bohu) filmu v mých očích zachránily slabší 4*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejpůsobivějších "malých velkých filmů," jaké jsem v poslední době zhlédla. Skvělý scénář, zpracování a výborné výkony, zejména Charlie Hunnam byl parádní a nechápu tu spoustu kritických odezev na jeho výkon. Chemie mezi ním a Liv Tyler je elektrizující a tvoří hnací motor celého snímku. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Prečo má každý, kto chce spáchať nejaký väčší čin potrebu vyrozprávať svoj životný príbeh? Asi si myslí, že práve ten jeho je v niečom originálny. Očividne nie! Každý kláti niekoho iného, ako by mal. Jediný, kto nekláti nikoho je iracionálne založený sektár. Čo, a povedzme si to na rovinu, nieje žiadna škoda. Na druhej strane i človek pri zdravom rozume dokáže myslieť a konať v štýle "fatal error". Ďalší poznatok vyplývajúci z filmu tkvie vtom, že univerzálny žolík: "Chesus Nás učil odpúštať." už nezaberá ani na najväčších fanatikov. Zrejme koloval nejaký ten pápeženský obežník. Film ale nieje zlý, i keď po čase sa začne čoraz viac točiť namieste. Vtedy by malo nasledovať bulvárnejšie obohatenie príbehu ohľadne vzťahu v rodine slepými nábojmi vyzbrojeného strážnika. Čo sa naneštastie nestalo. Tak či tak sa nejakej tej emócii nakoniec podarilo predrať i cez tú komornú atmosféru, a z projekcie som vytĺkol slušný filmový zážitok. Nebyť ako vodou obliatej Liv hodnotenie by šlo k Olympu. Takto to vyšlo len na lepšie 4*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama