Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Larrysbride

Ano narazil som aj na nepravdive, ale tato ako pozeram net je pravdiva.

So shiom by ten film stal za hovno, dufam ze ho uz nikde neuvidim.

Mikovec

Mikovec (hodnocení, recenze)

Už jen z důvodu nesmyslného popisu "Utajovaná droga, která umožní využívat mozek na 100%" Bych film nejraději ohodnotil odpadem, jelikož panu scénáristovi nedochází, že každý člověk již na 100% svůj mozek využívá. Tento mýtus vznikl pouze chybou měření ve 30 letech 20 století a já se upřímně divím, že se tento nesmysl ve světě stále drží, i přesto, že ke zjištění si o této problematice stačí tak málo...  Není nutné otevírat učebnici centrálního nervového systému, ale pouze si o tom něco přečíst z lehce dostupných zdrojů. Např.  Wiki.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Pomocí algorytmu: google-search of the best hledal jsem to nejlepší ve filmu - a našel jsem tohle, byl jsem zvědav, zda zafunguje a fungoval: to je aspoň řešení, ba co dím: to je konečné řešení - Schliesslösung: nalezení správného algorytmu v mozku, který propojí to, co má patřit k sobě, současný chaos a entropii promění v řád, funkčnost...hou, land hou! Panebože to je ono

Fujara777

Fujara777 (hodnocení, recenze)

Wáá, ja som ten film nepochopil. Kto mi, prosím, vysvetlí, aká je myšlienka? Ten záver, mám pocit, že ten záver chce niečo povedať, to ako sa rozprávajú pri aute. Len neviem čo. Tak to teda neberie, ale stále užíva účinnú látku a čo. Celé to bolo len o dobrodružstve a v konečnom dôsledku len o šťastnej náhode?

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Nepřijde vám od ČT trochu zvláštní dávat takovýhle film v noci na ČT2, namísto v hlavním čase o víkendu? Programový ředitel by možná potřeboval dovolenou...

na příspěvěk reagoval 10doktor10

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Věru příjemné překvapení, jen co je pravda. Moc sem tomu nedával, ale ve finále sem byl velice, opravdu velice spokojen. Má to švih, má to nápad, skvělé her. obsazení i zajímavé viz. pojetí, pokud jde o účinek NZT.. =] Bavil jsem se královsky, takže za 4*, zcela zasloužené...

Naranyan

Naranyan (hodnocení, recenze)

AWATS: Dal jsem si tu práci a přečetl celý tvůj příspěvek. No, ehm, myslíš to vážně ? Jestli nejsi věčný juvenil, těžko se dají hledat racionální slova a vůbec jakákoli reakce na snůšku hovadin, kterou si nás obdařil.

Když už nic, věř třeba v NWO a Aštara Šerana, ale alespoň se nauč psát věcně a maličko přemýšlet.

To cos tady vypustil se dá napsat v 5-6 řádcích, intelektuále.

wito

wito (hodnocení, recenze)

AWATS: Dík za tvoj príspevok, ak je to možné, mohol by si mi do pošty poslať čo konkrétne užívaš a ako si k danej kombinácii (v prípade užívanie viacerých adaptogénov) došiel? Vďaka

james_-

james_- (hodnocení, recenze)

AWATS: :DDD  proč tak prasecky dlouhééééééééééééé?  přečetl jsem dvě věty a už mě vůbec neláká číst to  dál  :D

vod0

vod0 (hodnocení, recenze)

AWATS: No nevim jestli ten tvuj dlooooouhy koment bude vubec nekdo cist tim jak je dlouhy tak si rikam proc si ho vubec psal :D nic proti

Naranyan

Naranyan (hodnocení, recenze)

hero_bk: To je neuvěřitelné. Vůbec nechápeš a tvé názory mi přijdou, hm, poněkud hloupé.

Předpokládám, že nemáš na mysli - Vetřelec (1979) a dvojku (pokračování, jak chceš) Vetřelci (1986).  Žeby Cameron kopíroval Scotta ? Hmmm.

Pán prstenů - fajn, jistě, ale i tady se, z faktického hlediska jedná o dvojku, pokračování.

K tomu co píšeš o Bournovi už vůbec nemám slov.

Myslel jsem, že ti dojde, že Ring je myšlen jako remake -> Ring (1998, Hideo Nakata), Ring (2002, Verbinski).

 

K tomu co píšeš v posledním odstavci nemám dost informací, abych byl schopen reagovat. Jen bych řekl... Je mi úplně jedno jestli se točí dvojky pro peníze, slávu či cokoli jiného. Pokud se jedná o dobrý film.

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Naranyan: Vetřelci 2 - kopie jedničky; Pán prstenů - uzavřená trilogie, to je úplně jinej případ; Bourne - už jedničku jsem dokoukal se strašným přemáháním a poté se málem pozvracel; Ring 2 - je jedna z nejhorších dvojek vůbec; Akorát ten Terminátor 2 z tohoto je výbornej film. Když bych měl říct za sebe, kde mi dvojka nevadila, tak jsou to vícedílný série - Saw, Pusher, Lidská stonožka, nebo u filmů, který byly vážně invenční, třeba Moucha. 

Problém je v tom, že v 80. letech se točily druhé a další díly jenom k tomu, co mělo vážně velkej úspěch, dneska se točí dvojka ke všem filmům, který se zaplatily, aby se z nich něco vytěžilo...

Naranyan

Naranyan (hodnocení, recenze)

hero_bk: Absolutně nesouhlasím.. Pár příkladů -> Terminátor, Vetřelci, Pán prstenů, Bourne, Ring.....

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Pajaindian: Ne, nebude. A pokud to někoho napadne, osobně nasednu do letadla a půjdu to studio srovnat se zemí.

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Pajaindian: Točení dvojek je druhej největší nešvar filmového průmyslu, hned po točení remaků...

 (hodnocení, recenze)

prumerny film..mel byhc jen 1 . poznamku. Kde se da sehnat NZT?

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

sakre, prečo u nás takéto dobré filmy nevychádzajú aj na Blu-Ray, ale len v otrasnom "digipack DVD" :-/

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Zyper

Zyper (hodnocení, recenze)

Když jsem se rozhlédl po svém bytě, první co mě napadlo bylo "Podpal to!". Tuhle hlášku si vybavím vždy když mám v pokoji nepořádek. Jinak film záživný, konec se mi zdál trochu useklý, ale budiž. Mě stačilo, že jsem se výborně bavil.

Johnnyka

Johnnyka (hodnocení, recenze)

Na trhu už je něco mnohem lepšího než NTZ. Bez vedlejších účinků a "voken", samozřejmě všeho s mírou, nic se nemá přehánět, člověka může zabít i salám a šunka viz. Román pro ženy 2004. Nemá to sice přímý vliv na vydělávání peněz, o to víc je to lepší v komunikaci, sexu a chození po městě. :-) Vzorec je C17H21NO4 Když seženete kvalitu, ráno je člověk maximálně trochu nevyspalej, žádná ukrutná žízeň, jako po alkoholu, nebo škrábání v krku po kouření, prostě čistá hlava a můžeme jít třeba vydělávat ty prachy...

quarel

quarel (hodnocení, recenze)


zdstar: nice comment! niekedy mam tiez  podobny pocit zo sekcie komentare:)

zdstar

zdstar (hodnocení, recenze)

Tento film se mi hodně líbil. Bavil mě od začátku do konce. Originální nápad, pojetí a neustálá zápletka a napětí. Když jsem si ale tady přečetl hodnocení v sekci "komentáře" od filmových kritiků - amatérů, docela jsem koukal, jak to haněj. Jsem strašně rád, že nemám takové problémy jako oni a film jsem si vážně užil :)

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

quarel: "nevie efektivne triedit data a pouzivat ich vtedy , ked ich potrebuje a nevie vnimat vsetko naokolo a aktivne to zapisovat" je přesně ta nízká efektivita využití mozku :)

quarel

quarel (hodnocení, recenze)

GigaPuddingMManual:  beriem to ako cisto marketingovu vec, s davkou mystiky, ako uz bolo povedane. Ako vysvelis  laikovi , alebo troske ze ked si zoberie tuto tabletku tak ze sa mu viac aktivuju neurotransmitery?? TAk mu povies ze zacne vyuzivat mozog na 100% jasne ze  uz ho na tolko vyuziva, ale nevidno to , retoze nevie efektivne triedit data a pouzivat ich vtedy , ked ich potrebuje a nevie vnimat vsetko naokolo a aktivne to zapisovat, lebo by asi zomrel. Tak !  to robi ta pilulka!  Vsetky data v mozgu  oprasi, aj te podvedome a zvysi vnimavost na 100%. A vsetko je zrazu vo vedomi. Miliony podnetov každú sekundu,ktore dovtedy boli samozrejmosotu , pretoze  vedomie k nim postupne "otupelo" mas teraz  pred ocami a vsetko vnimas.. BUM! a mas mozgovy kolaps:) ale to nikoho nezaujima , pretoze to je hollywodsky film/ amici nam na vsetko skocia/ alebo uz davno nikto neriesi pravu a realnu podstatu (ne)problemu  a stavim sa ze vznikol kdesi pri pive , ked si  reziser nemohol rozpamatat na to , ako by len dokazal  byt este bohatsi! Ved aj to je prava podstata filmu.  Lebo tak sme si nastavili tuto spolocnost.  Co by som spravil ja ,alebo ty keby sme mali takuto drogu? ...

Lkn

Lkn (hodnocení, recenze)

Kupodivu se divím že film se mi líbil. By mě aji zajímalo kdy NZT bude na českém trhu :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama