Reklama

Reklama

Jamieho revoluce ve stravování

(pořad)
  • USA Food Revolution
Reality-TV
USA, 2010, 12x60 min

Účinkují:

Jamie Oliver, Ryan Seacrest

Obsahy(1)

Jamieho revoluce ve stravování začala v Huntingtonu, dle statistik místem s největším počtem obézních lidí. Jamie přijíždí do města a otevírá tam „kuchyň“, kam může kdokoli zajít a zdarma dostat lekci vaření. Tímto Jamie usiluje o to, aby lidé opět začali doma vařit a nejedli pouze jídla z fastfoodu, jak činili doteď. (Zuzitto)

Recenze (25)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Konečně zase někoho napadlo, aby se v ve školních jídelnách, v nemocnicích a podobně jedlo zdravě. V dnešní době jsou lidé čím dál více závislí na fastfoodech a polotovarech. Ale tohle chce Jamie změnit. Jeho nápad se mi moc líbí. Nejde totiž jenom o dospělé, kteří si "úmyslně" ničí zdraví, ale tito dospělí dávají takové jídla svým dětem. O to je to smutnější. Nejde pouze o obezitu, která se mimo jiné u dětí vyskytuje mnohem častěji, ale o zdravý růst, který je pro ně pro život nejdůležitější. Špatnou stravou se děti nebudou vyvíjet a tohohle si je Jamie vědom. Všímá si, že se rodiče většinou vymlouvají, proč jejich děti jí polotovary a jídla z fastfoodu. Prostě jsou jen líní a neuvědomují si, že udělat normální zdravé jídlo je mnohem snazší, a pochopitelně levnější než si myslí. 4, 90*. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

F.man má pravdu, že je to jen tv-show, ale taky v ní vidím tu vyjímečnost a překvapivě jim to zatím žeru (snad ted beef mezi rádiem a Jamiem není zkonstruován:). Trochu Polreicha a "Jste to, co jíte" dohromady, vše ale ve větším měřítku a přímo na amerických školách, tak uvidíme, jestli to nebude jen lákačka na ABC. Třetí díl byl poměrně emotivní a "Jamie's gang" by ještě mohl do budoucna zabavit, tak ho snad uvidíme i nadále. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Britský hrdina v hlavní roli šílené americké reality show. Myšlenka fajn, ale některé scénky si vážně mohli odpustit. Proč se mám dívat na to, jak se třikrát rozbrečí ta samá tlustá teen holka, která může kvůli své váze do pěti let zemřít? Tak tolik nežeru, když to vím, ne? Celé to působí šíleně nahraně, tahle Amerika mě už vážně nebaví. Ale Jamieho vaření mám ráda a je sladký, tak dokoukáno. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že Jamie Oliver neusíná na vavřínech, nebo ho také jeho agent nenechá, co já vím. Každopádně jednou je to pořad o vaření (klasika), pak zve své známíé "jakoby" k sobě domů na jídlo, pak jezdí po Evropě, třeba Itálii a tam vaří místním jejich vlastní jídla a teď "školí" své vlastní obecenstvo ve vaření. Paráda. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech jsem z téhle "Reality show" nadšen. Oliverovo zapálení a snaha vypadá hodně upřímně (slzy při kritice městečka) a já mu fandím. Navíc to co ukazuje ABC o místní stravě / výchově člověku až vyráží dech. Aby děti v sedmi letech nedokázali poznat brambor či rajče a neuměli držet nůž... To je vážně moc. Jasně že je to "jen" reality show o sledovanosti, ale vyjimečně točená (snad) s opravdovou snahou něco změnit. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama