Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Recenze (487)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak vás pobavili perly Skyline či Noc žraloka 3D, ste na správnej adrese. Plagát je bohužial viac než výstižný. Béčková vykrádačka všetkého možného (hlavne Vojny svetov) s postupne klesajúcou inteligenciou, zábavnosťou, bez štipky napätia, s WTF chvíľami a trápnymi vedľajšími (ruskými) postavami, ktoré režisér nevie podať s nadhľadom (zabudnite na Emmerichovho cool "Engine, start!" borca z 2012). Ani len atmosféra post-Moskvy nefunguje, ako by mohla. Emile Hirsch sa stáva lacnejšou verziou DiCapria. V niektorých scénach má identický hlas. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem v traileru viděl, že na Moskvu zaútočí banda vypasených světlušek, kterým je schopen jako jediný vzdorovat mimořádně nesympatický, americký metrosexuál Debile Hyrš, smrdělo to průserem! K mému velkému překvapení se však jednalo o příjemný, bezduchý výplach, který jen zase nedovolil místním esoterickým hnědopichům patologicky rozbujet jejich šedou kurvu a šermovat tu artově orientovanými cizími termity. Nenechte se odradit! Úplná pohoda! ()

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty bože, nemyslel jsem si, že to někdy řeknu, ale zlatý Skyline ... Na Černé hodině je příšerné úplně všechno. Zapomínám na jakous takous technickou kvalitu, díky níž to film mohl dotáhnout až do kina, a uděluju nekompromisní odpad, protože takto zklamán, otráven a nasrán jsem nebyl už ani nepamatuju. Komentář raději jen takto krátký, protože kdybych tu měl napsat všechno, co si o filmu (a potažmo jeho případných spokojených divácích) myslím, přišla by mi zcela jistě hrstka rozhořčených zpráv, obviňujících mě z nerespektování odlišných názorů a vkusu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ááá tak pozor, tentokrát mimozemšťani nenapadnou zemi hvězd a pruhů, ale matičku Rus, což je rozhodně příjemná změna, jen škoda, z mimákama bojujou z většiny americký puberťáci, chtělo to Vladimíra Vladimiroviče jak tam do pů těla honí kolem Kremlu svítící mouchy, to bych dal pět už z principu, takhle mě sralo, že film skončí v moměntě, kdy to vlastně začalo být nejzajímavější, ale jinak, světe div se, to nebylo až tak zlý, ale když tak o tom přemýšlím mohlo to být i lepší, hlavně atmosférou a hlavníma hrdinama mohl bejt taky někdo jinej než americký děti ke kterým jsem si za celejch 86 minut cestu vskutku nenašel, na rozdíl od těch rusáků, ale tak aby ne, pokud nějaká svítící mimozemská velemoucha ohrožuje Moskvu je třeba sednout na kobylu vzít rpg a ject velemouše natrhnout její veleprdel. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

OMFG, očné buľvy sa mi asi premiešali s vajcami. Niečo také stupídne sa nevidí každý deň. Film neobsahuje ani jedinú scénu, v ktorej by sa postavy chovali rozumne, alebo sa aspoň riadili základným pudom sebazáchovy. Navyše je to tragicky lacné, vizuálne hnusné a katastrofálne zrežírované. Poznámka pod čiarou: Ten istý scenárista ako pri pôvodnom drafte Promethea? Nie, vôbec ma to neprekvapuje. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Zlá mimozembaba chtěla Seaníčka a Natalšenku upéct v mikrovlnné peci, ale to se přepočítala - Seaníček a Natalšenka si totiž odmítli sednout na lopatu a namísto toho na mimozembabu vytáhli Krásnuju armíju s yadernou ponorkou!" No, asi takhle: Místy lehce předvídatelný děj, místy poněkud prostoduché dialogy, námět taky není úplně originální, že (i když takové emzáky si ještě z filmu nevybavuji)... Navíc Emile Hirsch nepatří mezi mé oblíbence. Ale i přes ta negativa mě film mírně překvapil poměrně svěžím tempem a místy i solidně vystavěnou atmosférou. Je to těsně pod 60%, IMHO. Btw. Je zajímavé sledovat ruský patos v americkém filmu. :-P ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně naprostá prasárna každého černě hodnoceného hororu tady na ČSFD. Jen v tom rozdílu, že tenhle je zábavnej od začátku do konce a má, kupodivu, docela slušnou várku dobrých akčních scén a celkově efektů. Aneb jak zalevno, ale přesto kvalitně natočit béčkový až déčkový scénář a přesto potěšit diváka určitou kvalitou. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $21,443,494Tržby Celosvetovo $64,626,786Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,167,455 //počet predaných kusov 158,452Tržby za predaj DVD v USA $2,034,068 //počet predaných kusov 135,695║ Zlý vtip, sám by som neveril až ako zle sa dá natočiť kino film, absolútne amatérske podanie, fakt otrasný scenár, maximálne hlúpe dialógy, konania postáv, vatový príbeh až hrôza, neskutočne otravné a zbytočné béčko. /5%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Způsob jak rozšířit Oficiální ruský fanklub Emila Hirsche nebo skutečná snaha o menší invazi v "už ne tak chladných komunistických kulisách" Moskvy? Hlavně to první, protože to druhé spíše otevírá hromadu otázek a pochyb, nad kterými snad ani autoři raději nepřemýšleli a pili dál svojí vodku. Ale díky krátké délce je to relativně příjemné, v pár scénách (ano, všechny jsou v traileru...) dokonce funkční a závěr? Ten může jen tiše závidět své americké hi-tech atraktivnější verzi, Skyline. Oddechovka příjemná, ale mám pocit, že tohle měla původně být průměrná akční střílečka na počítač:)). PS: od rusáků jsem čekal, že ty emzáky polejou svojí svěcenou vod(k)ou a budou slavit ještě rok, že zachránili všechny včetně amíků...škoda, že celý film nebyl v rukou rusáků, ti mohli mít velmi "stylovou" odpověď na Den nezávislosti;-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJ V RUSKU, TY ZMRDE!“..... /// Po ,,teen“ hororech přichází éra ,,teen“ sci-fi. Zralej chlap by zřejmě s mapkou z ,,Мурзилки“ (nebo jak se ten ruskej časák jmenoval…) tolik legrace nezažil. Hovno! Každej, komu by asistovali ,,Mimoni“ měnící lidstvo v jeho prašnou podstatu, by ze sebe dokázal dostat trochu víc, než jen tenhle omezenej příběh. Což je vlastně jediná (že by i podstatná?) slabina. Triky nejsou vůbec špatný a ,,vyvažují zkratovité jednání inteligentních mladých lidí, projevujících touhu přežít. Naprosto nechápu, proč tu není pokus o odlehčení či (snad) nadsázku. Takže (jak se táže distributor…):,,Otázkou navíc zůstává, co se s námi, potažmo s celou civilizací stane, pokud se jim vůbec podaří přežít a nikdo se tomu nebude schopnej zasmát? Odpovím za něj: V TAKOVÝM DOKURVENÝM SVĚTĚ JÁ ŽÍT NECHCU! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Masturbuju nad opuštěnejma městama. Po Londýnu přišel čas zprznit Moskvu. 2.) Zjistím, kdy si v Rusku vystačím jen s angličtinou. 3.) Thx za titule ,,Xeetty“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa oklamať žánrom horor, nemá nič spoločné s týmto filmom. Klasický deštruktívny mimozemský útok na našu planétu, pri ktorom sa silou mocou snažíme prežiť. Klišé ? jednoznačne áno. Vadí mi to? jednoznačne nie. Ešte chcem poukázať na vysoko kvalitné audio-vizuálne efekty, ktoré aspoň mne spríjemňovali pozeranie. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úprimne, nečakal som, že to bude lepšie alebo horšie, pretože ak existuje úplne priemerné a nenáročné sci-fi, tak je to tento film. Proste skupinka ľudí, ku ktorým z času na čas niekto pribudne, pár z nich samozrejme tradične zomrie, a proste sa len skrývajú pred svetielkami, utekajú z A do B, a celé je to také nijaké, čistá tipovačka, kto z nich prežije. Hlavne, že som to prežil ja - pretože je to určite lepšie ako čumieť do stropu (či nedajbože na romantickú komédiu), ale už teraz viem, že sa k tomu s určitosťou nevrátim. Jednohubka jak sviňa. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé 3*... Koukat se na to sice dalo.. Příjemné efekty, zajímavý Nápad.. Ale jít na to do Kina? Tak tomu nejspíš střelím Odpad.. Celkem mi tam chyběla Atmosféra, více Akce.. Nemělo to tu šťávu, kterou jsem očekávál.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne takova sracka, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat. Jasne, zadny veledilo, ale v ramci katastrofickyho zanru slusnej prumer. Film si udrzuje slusny napeti, triky vylozene nezhnusi a herci taky zbytecne neprehravaj. Dej je sice provareny klise, kdy musi skupinka prezivsich dojit z bodu a do bodu b, kde bude snad lip, ale na to srat, od tohohle zanru uz zadnou velkou originalitu necekam. Takze ve vysledku jsem byl docela mile prekvapenej a ty 3* to v pohode da. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov asi kecal Gorakovi do práce poměrně hodně, místy jde totiž vycítit jeho vizuál. Ale to vážně jenom místy. Jinak se totiž jedná o průměrnou nízkorozpočtovou sci-fi žánrovku, která je nejzajímavější hned při prvním útoku neviditelných mimozemšťanů. Dále se vkrádá jakási beznaděj: divák by chtěl víc, ale scénář nezná cestu k jeho uspokojení. Proto to dopadne tím nejheroističtějším způsobem (rozuměj nejblbějším a nejméně pravděpodobným). Škoda, dva náběhy na pěknou atmosféru to mělo. Jinak 3D opět zcela zbytečné. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl dlouhé běhání po trikově vylidněné Moskvě, kdy jsem jen čekal, že za herci bude vidět virtuálně nevykrytý roh toho zeleného plátna, před kterým polovinu stopáže filmu stáli. Chyb je ve filmu totiž nepočítaně, nejvíce paradoxně nebolely ty nelogické, ale spíše režisérsky lajdácké. Trailer vypadal celkem zajímavě, ale skutečnost je naprosto šílená. Střílení proti vzduchu je zkrátka nuda první velikosti a když se k tomu přičtou naprosto ochotnické herecké výkony VŠECH zúčastněných v čele s Hirschem, nesrozumitelné a na nic nenavazující dialogy, a do očí bijící neschopnost režiséra umocněná ubohou kamerou a filtrem, který připomíná televizní seriál české televize, člověk film odsoudí už po první půlhodině. Napětí po celou dobu filmu nulové, to už více respektu vzbuzovaly stromy v The Happening, než mimozemšťané, kteří vypadají jako Pokémoni. Naprostá sračka, která po Monsters, Battle: LA a Skyline, silně očerňuje žánr "invazní sci-fi" a patrně ho definitivně odsuzuje k další době temna. Zlaté Maliny pro všechny zúčastněné, zaslouží si je. Režisér by měl od teď točit jen reklamy na zubní pasty, nedokázal by natočit ani porno, i když by v něm 100% hráli lepší herci než v Černé hodině a půl. 10% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše plány na expanzi do Moskvy zahrnují opít se, zapíchat si a skončit v ruským vězení na jedno kliknutí." A místo toho si zašpásovali se světelkujícími mimozemšťany. Proti tomu nic nemám a dokonce mám rád akční výplachy, ale musí obsahovat dvě ingredience - hlášky a hrdinu, jehož obvod bicepsu je vyšší než obvod mého hrudníku. Černá hodina nic uvedeného nenabízí a tak pro mě bylo nadlidským úkolem fandit pozemšťanům. Je to prostě sci-fi, protože Putin by žádné mimozemšťany do Ruska nepustil a pokud ano, tak by z nich udělal pohon pro své elektrárny. ()

BadoXXII odpad!

všechny recenze uživatele

Tak až takúto hrôzu som namojdušu nečakal! Nefunguje tu vôbec, ale VOBEC nič. Žiadna atmosféra, žiadny rešpekt z nepriateľa (kto by sa už bál nejakých svetlušiek?), na kino odporné špeciálne efekty, neustále pobehovanie po prázdnej Moskve, ULTRA MEGA ukecanosť každých 5 minút, žiadna aspoň priemerne zábavná akčná scéna, slabí herci...sračka a kludne by to mohlo ísť aj do rebríčka najhorších filmov csfd. ()

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama