Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (489)

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

OMFG, očné buľvy sa mi asi premiešali s vajcami. Niečo také stupídne sa nevidí každý deň. Film neobsahuje ani jedinú scénu, v ktorej by sa postavy chovali rozumne, alebo sa aspoň riadili základným pudom sebazáchovy. Navyše je to tragicky lacné, vizuálne hnusné a katastrofálne zrežírované. Poznámka pod čiarou: Ten istý scenárista ako pri pôvodnom drafte Promethea? Nie, vôbec ma to neprekvapuje. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrý film. Trochu mi to připomínalo stylem Predátora. Oranžová světýlka pěkná a trocha napětí tam taky bylo, když byli neviditelní a jen kolem nich se rozsvěcely lampy a zapínaly auta. Ufouni taky dobří, ale kdyby to byla jen nějaká hmota, tak by to bylo zajimavější. Jak už jsem psal u Noci hrůzy, tak i tady musím pochválit rozprášení na uhel :-) ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak v polovině filmu jsem si ještě říkala, že to není zas taková sračka, jakou z toho všichni dělají. Jenže od té poloviny se hladina debility začne jen zvyšovat a na konci už je to opravdu regulérní sračka se vším všudy. Logika v háji, psychologie postav nulová, triky o ničem. S Hirschem to jde vážně s kopce. Jediný, kdo tam něco hraje, je Joel Kinnaman. 2* dávám jen za něj a Minghellu. To ti herci ty scénáře vůbec nečtou, nebo co? ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Darkest Hour je moje oblíbená kapela, ale jako filmová varianta mě to teda vůbec neoslovilo. Emile Hirsch jednou prohlásil, že nechce hrát ve špatnejch filmech, takže nechápu, co dělá tady, protože i po přečtení scénaře snad muselo být jasný víc než dost. Docela solidní efekty a slušná myšlenka, který se utopily někde v moři plným WTF momentů, děr ve scénáři, hloupých a nesympatických postav, je asi to jediný, co filmovýho fajnšmekra dokáže zaujmout. Krátká stopáž díkybohu vůbec nevadí a 3D efekt tam byl jeden. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď prichádza americká mládež do hlavnej, ruskej metropoly, očakáva len zábavu v nočných kluboch či spoznavanie tamojšej kultúry. Opak sa stáva pravdou v momente, na prvý pohľad zaujímavého pohľadu, na z neba na zem dopadajúce svetielka, ktoré náhle menia okolnostíli na nočnú moru v podobe útoku neviditeľných mimozemšťanov. Názor užívateľa darkrobyk stojí za zamyslenie - "Není nad to, přečíst si pár znechucených komentářů, človĕk pak nic neočekává ... ". Ma tak napadá, ja v podstate robím dobrý skutok, v podstate mi väčšina môže ďakovať :) Napriek kopírovaniu pár "detailov" som sa prvú hodinu celkom bavil. Záver mi napriek "akčnosti" už natoľko zaujímavý neprišiel, pričom na kvalite nepridalo ani odhalenie "ufo face-u". Tunajšie priemerné hodnotenie, na ktorom ho užívatelia ukotvili, si snímok plne zaslúži. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se skupina vydá najít ponorku, nese na zádech jeden z Rusů rakety do RPG. Při vstupu do metra nese 3, v dalším záběru má však na zádech už jen 2. (VooDoo:*)
  • Ačkoliv byla skupina přeživších nucena přečkat celých pět dní zavřená ve skladišti a živořit ve skrovných podmínkách s nedostačující hygienou, na jejich vzhledu se to nijak nepodepsalo. Svědčí o tom stále stejně elegantní účesy s oděvy bez sebemenších známek sešlosti a opotřebení. (Conspi)
  • Natáčení začalo 18. července 2010 v Moskvě a probíhalo v té době nejdražším a nejluxusnějším ruském nákupním centru ГУМ (Главный универсальный магазин - Hlavní obchodní dům). (Dlee)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama