Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pozadí demokracie a luxusu současného Tchaj-wanu žije své obyčejné trudné životy hrstka osamělých postav. Vyprávění se zaměřuje na postaršího detektiva ze „staré školy“, který má praxi s vynucováním doznání násilím, zná hlavní gangstery ve městě a má u nich respekt. Mimo službu se straní mladších kolegů a přijímá osamělost jako svůj úděl. Jediné světlé chvilky pro něj představuje nakupování betelu u dívek ve stánku u silnice. Detektiv před penzí se upne na případ oběti předávkování, který se pro něho stane cestou k pokání za křivdy, jichž se v minulosti dopustil. Zatímco film ukazuje paradoxy z každodenního života obávaného policisty a prodavaček betelu, k nimž se zákazníci chovají jako ke hvězdám i jako k padlým dívkám, nechává skrze motivy policejního násilí a hněvu vyvstat téma ukvapených odsudků, kterých lidé litují, až když už nemohou nic změnit. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Yan lei / TEARS / Slzy) - Tento název k filmu přesně sedí - bylo to opravdu k pláči... - 3. 7. 2010 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 25% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film "Tears" ze začátku upoutá pozornost vyhrocenou úvodní sekvencí, na kterou ale naváže jen nemotivovaně rozmělněným vyprávěním, kde hrstku silných scén podkopává povrchní hra na hloubku, při čemž témata policejní šikany a tíhy svědomí se transformují do plytkého festivalového melodramatu. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je stárnoucí drsný detektiv, pro kterého nikdy nebyl problém dostat z obviněného přiznání, ať už zločin spáchal či ne. Inkvizitoři by z něho určitě měli radost. I když tu probíhá nějaké vyšetřování, určitě nemělo jít o detektivku. Je to spíš pohled pod drsnou slupku hlavního hrdiny. Ve filmu se mi zdálo spousta scén jaksi navíc, až jsem v tom měl trochu zmatek. Ale ono to do sebe nakonec všechno celkem zapadlo (70%). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama