Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to bylo něco jiného než jsem čekal. Místo avizované romantické komedie, mě čekalo plnohodnotné vztahové drama o přátelství, lásce a životě. S výtečnými dialogy (zejména u Emmy platí, že co věta to perla), jedním šokujícím zvratem a trochu zbytečným závěrem, který však paradoxně obsahuje jeden z nejhezčích momentů celého filmu. Příběh inspiruje k řadě zamyšlení nad životem a Anne Hathaway je skvělá. Dokazuje, že je výbornou herečkou a také potvrzuje status současné jedničky pro romantické příběhy. Jen jsem stále nemohl přijít na to, co jako Emma na protivném hajzlíkovi Dexterovi vidí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě zajímavá forma, kdy jde vždycky jen o jeden den v roce. Pak poměrně hezké vyjádření vztahu dvou hlavních protagonistů. A Anna Hathaway + Jim Sturgess byli příjemná dvojka. To by ale bylo tak vše, protože celkově to ze mě moc emocí nevymáčklo. Zkrátka celkem klidně plynoucí film s krapet smutným koncem. ~(3,4)~ ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I love you so much, I just don't like you anymore.. Hodně originální snímek, co se zpracování týče. Můžeme vždycky nahlédnout jen do patnáctého července každého roku, zbytek je pro nás záhadou. Toho patnáctého se obvykle Emma s Dexem sejdou, ať už v příjemném duchu, naštvaní, anebo prostě jen s cílem se tomu druhému svěřit. Pěkně to mezi nimi po celou dobu jiskřilo a film měl slušně naběhnuto na plný počet, jenomže když se ti dva dali dohromady, začala to být nuda (tak už to ale ve vztazích bývá,ne?:) ). Napětí bylo fuč, vtipy se vytratily a začalo jít do tuhého. Nemluvě o úplném konci, který mě docela vytočil. Ale jinak se mi One Day přesně trefil do nálady, takovou romantiku jsem už dlouho chtěla vidět. A Anne sice moc nemusím, ale tady byla snesitelná a se svými sarkastickými poznámkami i vtipná. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně tvrdý chlapík, prošel jsem nějakou tu cestu a nebylo to lehký. Ale abych takhle brečel u filmu, který mě vcucnul do své romantiky, přežvýkal a vyplivnul plačícího, to se dlouho nestalo. Gratuluji režisérovi. Moc pravdy na jeden film. Štěstí většinou leží nejblíž nám, abychom na něj vždy dosáhli a mohli ho mít. Nebuďme slepí, říká flm. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"What rhymes with Dexter?" - "Prick. It's a half-rhyme." --- Břitký humor má své kouzlo. Za jeho pomoci se překoná všelicos. Emma to věděla. A proto jsem si její charakter zamiloval jako málokterý jiný. --- Už dlouho mi bylo zle při slovech, že Anne nemá přirozenej sex appeal (svatba!), že byla chována pro disney princezničku a tou už taky navěky zůstane, blah blah blah, blah blah blah - a jsem potom neskonale rád, že když ne jinam, sem můžu kohokoliv vždycky odkázat. Tohle je totiž (pro mě už druhý) definitivní důkaz, že nám Anne dorostla v nesmírně charismatickou, příjemnou herečku. Jinak samozřejmě, ani já jsem se neubránil dojmu, že jsem tohle všechno už někde viděl, ale to fakt čerte vem, když takovou komplexní ústřední dvojici na plátně zase nějakou dobu neuvidíme. Sturgess je děsnej štramák a neodolatelnej buránek, i on tuhle "obyč" romanťárnu neobyčejně povyšuje. A když se k tomu přidá božská Rachel se svou "jednou" melodií, jejíž desátý vstup na scénu přesto vítáte, jako by mělo jít o klíčový vdech z inhalátoru - no ... pak mi někdo vyprávějte, že film nemůže stát na individualitách. One Day je toho zářným důkazem - se všemi pozitivy i negativy -, ale to si zkrátka jednou za čas lze připustit. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, keď Emma (Anne Hathaway) vchádza so Jean-Pierrom do kaviarne, sú ceny na tabuli vo frankoch, v roku 2003 už však vo Francúzsku platilo euro. (skazinoska)
  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)

Reklama

Reklama