Reklama

Reklama

VOD (1)

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Recenze (626)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Šlape to jak má a mezi Anne a Jimem to jiskří jako v prachárně. Vývoj posledních 20 minut dlážděný hollywoodskými klišé ale celý zážitek tristně devalvuje; po tak skvěle rozehrané partii úplně zbytečně! Trhá mi to srdce jako málokdy, ale tu čtvrtou hvězdu tam prostě neprocpu. Alespoň se finálně potvrdilo, že Anne Hathaway definivně dorostla v romantickou jistotu pro současnou generaci. Jen houšť! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi záhy po přečtení výborného románu Davida Nichollse, který se postaral i o scénář filmové adaptace, jsem značně na rozpacích. Útržkovitě vybrané a téměř doslovně opsané pasáže z knihy, které spolu nijak nesouvisí, fingovaly na papíře, ale ve filmu už tolik ne. Přestože chemie mezi Anne Hathaway a Jime Strugessem funguje, jejich postavy mi nepřišly dostatečně prokreslené a pozadí jejich příběhů a jejich povah jsem si domýšlela jen díky právě dočtené knížce. Bez ní bych, mám takový dojem, z filmu měla ještě mnohem míň. Hlavní zvraty se prostě objevily a bez hlubšího smyslu a vysvětlení se staly a já jim prostě nejsem schopná v tomhle provedení uvěřit - a to bohužel zejména stěžejní osudovost vztahu Dex a Em. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krásný a smutný zároveň. Při jedný scéně mně vysloveně píchlo u srdce. Anne s Jimem to spolu hrozně slušelo. Málokdy nějakýmu filmovýmu páru tu lásku skutečně věřím, ale těmhle dvěma jsem jejich vzájemné city opravdu uvěřil. Během filmu jsem se několikrát přistihnul, jak i já vzpomínám na některý srdečný záležitosti z dřívějších fází mého života. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zaujmout, tak u romantiky to podle mě už ani jinak nejde, než přes originalitu. A Anna s Jimem se té originality zhostili se ctí. Milé, originální, nepravděpodobné, ale zatraceně nápadité a s celou řadou krásných scén. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $13,843,771Tržby Celosvetovo $56,706,628▐ čudný film, v ktorom hľadať nejakú hlbšiu zmyselnosť je asi ťažké, nemá to ten správny náboj, aspoň herci to ako tak vykrívajú /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

cim vsetkym vas dokaze tento film zaujat? no rozhodne vtipnostou, charizmatickostou hlavnych postav, romantickou nadielkou, nostalgickym prierezom rokov 80., 90. a vsetkym po roku 2000, a to nie len z pohladu mody, ale hlavne hudby! No a co mna velmi prekvapilo, bol ten necakany zaver... Pre niekoho mozno nie, ale ja som o filme nic nevedela, ani som nic nepocula, ani som nic necitala, takze ja som bola rozhodne prekvapena, hoci smutne. A este jedna pre mna velmi podstatna vec, konecne zacinam prichadzat na chut Anne. Ak s nou uvidim aj do tretice nejaky film, v ktorom mi bude sympaticka a nebude mi liezt na nervy, tak jej na tu chut asi aj pridem :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi neklasický film s opravdu přirozenou Anne Hathaway. Fakt mě to bavilo, akorát to trochu kazí ten přeromantizovaný závěr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNEŠEK NESNÁŠÍM. 15. ČERVENCE. DEN SVATÉHO SWITHINA. JE TO TĚŽKÝ DEN. NIKDY JSEM SI TO NEUVĚDOMIL, ALE VŽDY TO TAM NĚKDE BYLO, ČEKALO. ČÍHALO“....... /// Jeden den. To je 15. červenec. Od roku 1988 až do... vlastně dodnes. Není to vlezlá romantika – což je fajn. I ten jeden den tomu dává punc ,,neočumělosti“. O kamarádství, který může překazit jen láska. O lásce, kterou může ukončit jen smrt. Hledači svýho štěstí, mezi kterejma to fakt funguje a kteří mě (a koho ne?) dojali. ONA z něj udělala slušnýho člověka, ON ji udělal šťastnou a já nečekal, že mě bude po takovým pohodovým příběhu někdo na konci takhle citově vydírat. Styďte se! (A za to 1* do pryč!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal David Nicholls číst nebudu. 2.) Chcu pomočit kapesník. (Vočima prasáku!)3.) O své první noci s chlapcem (s chlapci) skládám básničky. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“ a ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Focus Features // Počet premietajúcich kín v USA: 1,725 // Otvárací Víkend USA: $5,079,566 / ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že to ten konec strašně pokazil a je plný klišé - nakonec mi ale došlo, že to vlastně není pravda... Na každý pád strašně "nedokonalý" film, který je ale dost "pěkný". 70% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Oproti knížce to nutně klouže po povrchu, co se týče charakterového prokreslení postav (introvertní idealistická romantička/extrovertní hajzlík-sukničkář) a člověk se za ně tolik nebije hlavou do zdi za to, jaké třeba v knize dělají oba boty. V tomto duchu šla dál Linklaterova trilogie Before, která funguje na podobném konceptu a vztahu mezi protagonisty (akorát, že Richard to směřoval do opačného vyústění), kteří jsou mnohem barvitěji vykresleni - neurotička/snílek. Ale jo, je to pěkná romantika na slzičku v oku :) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Mám rozpačité pocity. Na jednej strane sa filmu nedá uprieť atmosféra a príjemné herecké výkony. No na druhej strane je to príliš nevyvážené, nesúrodé, naťahované, nudné a emócie poriadne nefungujú. Film, na ktorý pravdepodobne veľmi rýchlo zabudnem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Nicholls | Hudba: Rachel Portman | Produkcia: Nina Jacobson | Distribúcia: Focus Features | Štúdio: Random House Films, Film4 Productions, Color Force | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 56,706,628 $ || Bez čítania predlohy asi pre viacero divákov film bez kostry. Neuveriteľná predvídateľnosť a pomalé tempo prispievajú k neschopnosti gradovať príbeh do nevydierajúcej emočnej polohy. Škoda. Herci boli fajn, no už som sa nevedel dočkať, kedy bude ukázaný posledný 15. jún... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I love you so much, I just don't like you anymore.. Hodně originální snímek, co se zpracování týče. Můžeme vždycky nahlédnout jen do patnáctého července každého roku, zbytek je pro nás záhadou. Toho patnáctého se obvykle Emma s Dexem sejdou, ať už v příjemném duchu, naštvaní, anebo prostě jen s cílem se tomu druhému svěřit. Pěkně to mezi nimi po celou dobu jiskřilo a film měl slušně naběhnuto na plný počet, jenomže když se ti dva dali dohromady, začala to být nuda (tak už to ale ve vztazích bývá,ne?:) ). Napětí bylo fuč, vtipy se vytratily a začalo jít do tuhého. Nemluvě o úplném konci, který mě docela vytočil. Ale jinak se mi One Day přesně trefil do nálady, takovou romantiku jsem už dlouho chtěla vidět. A Anne sice moc nemusím, ale tady byla snesitelná a se svými sarkastickými poznámkami i vtipná. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zředěný koktejl vztahových a životních mouder, který ale pro romantický večer ve dvou příliš nedoporučuju. Ta olivka v něm může někomu řádně zaskočit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hluboký příběh, z jehož filmové podoby až moc čiší síla zpracování knížní předlohy a příliš málo se otevírá jakožto filmové médium. Tedy až moc doslovný film, jehož tempo je značně nevyrovnané, motivace uvěřitelné a emoce naprosto přesvědčivé. Strhující hlavní herecké duo, nejvíce pak Anne Hathaway, která si otevřela dveře mezi elitu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní romantická komedie, kterou od všech ostatních žánrových filmů odlišuje pouze jediný nápad. A pro někoho kouzlo Anne Hathaway. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s užívateľom Cushingom, že dej sa na 90% drží predlohy, len sa rozchádzam v kvalitách predlohy samotnej. Podľa mňa ide skôr o trendový obraz doby ušitý pre čo najširší výsek cieľovej skupiny - vzdelaných tridsiatnikov a štyridsiatnikov majúcich povrchne hlboký (ako sa dnes nosí) prehľad v kultúrnych ikonách doby. Román desaťročia ani náhodou, pokiaľ teda na toto kritérium nehľadíme aj cez počet predaných výtlačkov, či chváliacich recenzií v "serióznych" médiách (= udržiavajúcich status quo). Jednoducho, nech si čo chce, kto chce hovorí: len ďalší zo zástupcov strednoprúdovej kinematografie európskeho strihu (pôsobiaci s až vtieravo navodzovaným pocitom blízkosti idúcim cez všetky sociálne vrstvy - od umývačov riadu po hviezdy médií ) a s povinným ne-happy endom ako znakom odlišujúcim sa od hollywoodských šťastných koncov). 55%. ()

Reklama

Reklama