Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Handle 

všechny recenze uživatele

Trailer mě fakt nalákal a tak jsem si film nenechal ujít v kině... Film se snaží se být vším - slaďárnou, dojákem, romantikou, komedií, dramatem, ale spíš bych řekl, že jde o takové odlehčené romantické drama. A Hathaway i Sturgees se mi líbili. Podle kritiky třeba nepředvedli kdo ví jaký herecký výkon, ale ten vztah mezi nimi mi přišel takový opravdový. No, ale v tomto případě jsem chtěl vidět asi trochu jiný konec. Musím říct, že jsem čekal pozitivněji laděný film (čekal jsem vyloženě "feel-good" pocit a happy end), ale stejně se mi svým způsobem líbil. Ničím překvapující, ale pokud chcete vidět "hezký film", Jeden den je dobrá volba. Sice čekal jsem trochu víc, ale špatné to nebylo... // No, po přečtení knižní předlohy musím říct, že film je vážně slabý odvar. Bylo mi to ale jasné - tohle je přesně látka na knihu a do filmu se ani nemohlo vejít všechno. I přesto se to ale natočilo poměrně důstojně a casting se opravdu povedl. Ovšem rozhodně doporučuji knihu, čte se výborně a je to taková civilní věc ze života. :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak bych vám to vysvětlil... Lone Scherfig zkrátka dokonale odhalil mou slabost a udeřil s dokonalým načasováním. Rozhodl jsem se zůstat u okamžitého pocitu při výhodu ze sálu, i když postupem času budu hvězdy patrně ubírat. Ona je to záplava klišé, průhledné a přeslazené romantiky, citového vyděračství, podbízivé hudby (Rachel, miluju tě!), očekávaných očekávání. Ale! Když já mám v sobě stejnou lásku, jakou měl Dexter. A varovný prst, který mi projel až do středu srdce, nemohl a nechtěl být ignorován. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I love you so much, I just don't like you anymore.. Hodně originální snímek, co se zpracování týče. Můžeme vždycky nahlédnout jen do patnáctého července každého roku, zbytek je pro nás záhadou. Toho patnáctého se obvykle Emma s Dexem sejdou, ať už v příjemném duchu, naštvaní, anebo prostě jen s cílem se tomu druhému svěřit. Pěkně to mezi nimi po celou dobu jiskřilo a film měl slušně naběhnuto na plný počet, jenomže když se ti dva dali dohromady, začala to být nuda (tak už to ale ve vztazích bývá,ne?:) ). Napětí bylo fuč, vtipy se vytratily a začalo jít do tuhého. Nemluvě o úplném konci, který mě docela vytočil. Ale jinak se mi One Day přesně trefil do nálady, takovou romantiku jsem už dlouho chtěla vidět. A Anne sice moc nemusím, ale tady byla snesitelná a se svými sarkastickými poznámkami i vtipná. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nápad je to hezký, ale některé jednotlivé dny se mi zdály docela odfláknuté a nedotažené. Autor si s tím mohl pohrát mnohem lépe, dle mého názoru. Romantiky je na můj vkus též až moc. Já raději větší převahu komedie, což zde nedostávám. Na druhou stranu ovšem mám rád Anne Hathaway, takže už jen kvůli ní bych si netroufnul jít s hodnocením níže... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potkali se v červenci léta páně 1988, posilnění alkoholem skončí v posteli, ne všechno se ale podaří, nicméně touhle nesmělou nocí odstartují letité a hlavně proklatě pevné přátelství. A režisérka Lone Scherfig pak rok po roku nabízí, jak se jejich životní osudy mění, vytváří. Jeden celý rok tak vtlačí do třeba jen jednoho odpoledne nebo setkání na večeři. Naše dvojice si to šupe poměrně očekávaným směrem, ale režisérka jednotlivé epizody lepí nesmírně sympaticky, osobně, uvěřitelně. Melancholické bilancování trošku sráží posledních deset minut, kdy tvůrci už tlačí na pilu a vrací se do míst, aby u diváků nabrali další body. Celku tím ublíží, protože už takhle se kvůli ročním skokům těžko buduje k dvojici pořádný vztah. Místy jsou nám hodně blízcí, jindy si k nim cestu razíme poměrně obtížně. Může za to i právě nevyváženost, protože na jedné straně tu máme klasickou romantickou záležitost (s výborně napsanými a vypointovanými dialogy) a na tu druhou koketování s nezávislou scénou. Přesto mě tenhle experiment překvapivě nadchnul. Mezi Anne Hathaway (půvabná i přes ohyzdné brýle a účes) a Jimem Sturgessem to sympaticky jiskří, jde z nich energie, ona je chytrá rádkyně, ironická a pohotová v narážkách, on je bohémem, kterému nechybí vtip, ale občas by potřeboval kopanec mezi nohy. Trošku kalkul, ale velmi líbivý.. díky za něj!! ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)
  • V scéne, keď Emma (Anne Hathaway) vchádza so Jean-Pierrom do kaviarne, sú ceny na tabuli vo frankoch, v roku 2003 už však vo Francúzsku platilo euro. (skazinoska)

Reklama

Reklama