Reklama

Reklama

VOD (1)

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (626)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Oproti knížce to nutně klouže po povrchu, co se týče charakterového prokreslení postav (introvertní idealistická romantička/extrovertní hajzlík-sukničkář) a člověk se za ně tolik nebije hlavou do zdi za to, jaké třeba v knize dělají oba boty. V tomto duchu šla dál Linklaterova trilogie Before, která funguje na podobném konceptu a vztahu mezi protagonisty (akorát, že Richard to směřoval do opačného vyústění), kteří jsou mnohem barvitěji vykresleni - neurotička/snílek. Ale jo, je to pěkná romantika na slzičku v oku :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to bylo něco jiného než jsem čekal. Místo avizované romantické komedie, mě čekalo plnohodnotné vztahové drama o přátelství, lásce a životě. S výtečnými dialogy (zejména u Emmy platí, že co věta to perla), jedním šokujícím zvratem a trochu zbytečným závěrem, který však paradoxně obsahuje jeden z nejhezčích momentů celého filmu. Příběh inspiruje k řadě zamyšlení nad životem a Anne Hathaway je skvělá. Dokazuje, že je výbornou herečkou a také potvrzuje status současné jedničky pro romantické příběhy. Jen jsem stále nemohl přijít na to, co jako Emma na protivném hajzlíkovi Dexterovi vidí. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Četla jsem nejdřív knižní předlohu a ta je skvělá a film s ní zákonitě prohrává. Spousta věcí se do scénáře vůbec nevešla nebo je osekaná o zajímavé drobnosti a i ta nápaditá forma vyprávění skrz tentýž den v každém roce funguje na papíře mnohem líp. Když se ale oprostím od znalosti knihy, musím uznat, že film jako je jako romantické drama dobrý. Liší se od hromady jiných tuctových romantik, v lecčems je pořád originální a postava Emmy zůstala nesmírně sympatická. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Dvaja ľudia, čo už dávno vedia, čo k sebe cítia. Ale aby to zas nebolo také jednoduché, musí prejsť pár rokov, aby si to priznali pred samým sebou, pred tým druhým a svoju lásku oficiálne spečatili. Nebola to typická romantická otrepaná lovestory, ale predsa, takýchto filmov tu už bolo tiež dosť. Na mňa príliš zdĺhavé, nesúrodé a na to, aby som sa v poslednej tretine filmu opäť prebrala, musela zomrieť chúďa Anne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Romantické klišéééé... tak romantické, tak poetické, tak blééé. Snažil jsem se a s komentem jsem vyčkával jako spravný taktik, hledal něco víc než jen ten "jeden den", nooo co se mi dostalo? Dvě osoby, které jak jinak nebyly od začátku sobě souzeny, vlastně byly ale nebyly, se najednou dají dohromady. Velká láska, láska velká, no kde bylo, tam bylo, moc "tří čarodějek" jim jak jinak nepřeje a proto bum bac, katastrofa - (šipka to má být) zazvonil zvonek a pohádky je konec! Neskutečně úžasných, přeslazených 107 min., kdy jsem i málem vyrojil slzu. Ten osud je ale sviňa. 4/10 ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Po přečtění jednoho z prvních scénářů byla Anne Hathaway z role Emmy natolik nadšená, že ihned nasedla do letadla a letěla do Londýna, aby sama řežisérovi vyjádřila, proč je právě ona tou pravou kandidátkou. (Dlee)

Reklama

Reklama