Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Jim Sturgess neumí hrát, Lone Scherfig točit, a Anne Hathaway? U ní jsem se nikdy nedokázal rozhodnout, jestli je to ošklivka s občasnými světlými chvilkami, kdy si na ní dá koukat, nebo krásná holka, která ale někdy vypadá strašně ošklivě. Tenhle film mě totálně minul, uspal a k smrti znudil - naprostá ztráta času. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď vidím v popiske, že ide o romantický film spozorniem, pretože na romantické filmy mám obzvlášť citlivé receptory. U tohto filmu ma ešte prekvapila dejová podobnosť s filmom Na budúci rok v rovnakom čase. To ešte zvýšilo moju zvedavosť, pretože zmieneným filmom som bol výrazne sklamaný. A Jeden deň sa mu bohužiaľ úplne vyrovnal. Ničím ma nezaujal a nudil som sa tak výrazne, že poslednú tretinu som prežil iba s častým využívaním rýchloposunu. Nič, absolútne nič ma na tom príbehu, ani na jeho stvárnení nezaujalo. Pritom z filmárskeho, či hereckého hľadiska tam neboli vážne chyby, ale načo je dobré remeslo, keď chýba nápad? ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě zajímavá forma, kdy jde vždycky jen o jeden den v roce. Pak poměrně hezké vyjádření vztahu dvou hlavních protagonistů. A Anna Hathaway + Jim Sturgess byli příjemná dvojka. To by ale bylo tak vše, protože celkově to ze mě moc emocí nevymáčklo. Zkrátka celkem klidně plynoucí film s krapet smutným koncem. ~(3,4)~ ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Četla jsem nejdřív knižní předlohu a ta je skvělá a film s ní zákonitě prohrává. Spousta věcí se do scénáře vůbec nevešla nebo je osekaná o zajímavé drobnosti a i ta nápaditá forma vyprávění skrz tentýž den v každém roce funguje na papíře mnohem líp. Když se ale oprostím od znalosti knihy, musím uznat, že film jako je jako romantické drama dobrý. Liší se od hromady jiných tuctových romantik, v lecčems je pořád originální a postava Emmy zůstala nesmírně sympatická. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak Anne Hathaway snad definitivně potvrdila, že je výborná herečka a není třeba ji nadále škatulkovat do podřadných komediálně-romantických žánrů. Mezi ní a Sturgessem to funguje parádně, ale teda především právě Anne (Emma) exceluje - co věta, to zabiják. :D Svěže napsané, hezky odehrané, v závěru trochu smutné. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Po přečtění jednoho z prvních scénářů byla Anne Hathaway z role Emmy natolik nadšená, že ihned nasedla do letadla a letěla do Londýna, aby sama řežisérovi vyjádřila, proč je právě ona tou pravou kandidátkou. (Dlee)
  • Na pláži čte Emma (Anne Hathaway) knihu Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“. (Sinecod)
  • Onen klíčový den ve filmu, tedy patnáctý červenec, je v Británii slaven jako den sv. Swithina (Swithuna). Lidové rčení praví, že pokud bude ten den pršet, déšť nepřestane po následujících čtyřicet dní, a naopak: pokud bude svítit slunce, dalších čtyřicet dní bude krásně. (Zdroj: HCE)

Reklama

Reklama