Reklama

Reklama

Al Pacino versus Robert de Niro

(TV film)
  • USA Al Pacino x Robert de Niro
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dva slavní herci s italskými kořeny, kteří se svým postavám vždy snaží dostat až na krev. Člověk by řekl, že to není tak dávno, kdy byli slavní američtí herci Al Pacino a Robert DeNiro idoly mnoha dívek po celém světě. A najednou hrají tatínky nebo dokonce dědečky. Podíváme-li se na jejich životopisy, s překvapením zjistíme, že oba pánové na to mají přinejmenším věk. DeNirovi bude v srpnu sedmašedesát, Pacino v těchto dnech oslavuje neuvěřitelné sedmdesátiny. Ty dva ale pojí mnohem víc věcí: italo-americký původ, herecké vzdělání, typ ztvárňovaných rolí... a v neposlední řadě kamarádství. Připomeňme si pár rolí, které je naopak rozdělují: zatímco Pacino si několikrát s úspěchem zahrál tak či onak handicapované hrdiny (Strašák, Psí odpoledne, Vůně ženy), DeNiro představoval v době svého hereckého vrcholu siláky a zločince (Zuřící býk, Mys hrůzy, Mafiáni, Neúplatní). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně rychlý průlet kariérami dvou významných hereckých osobností. Škoda, že zajímavosti z pozadí jejich filmů se omezují na krach jednoho studia (holt Revoluce ve spojení s Misií není moc komerčně atraktivní:)) a pár detailů o jejich osobním/rodinném životě. Chtěl bych toho více, aniž by byla nutnost zmínit prakticky všechny, i ty málo významné, role obou hvězd. Příště přidat pár minut, odebrat zbytečnosti, přidat detailní informace, které se jinde jen těžko najdou a budu mnohem spokojenější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový zbytečně strohý výčet a letmý průlet mezi dvěma ikonami zaoceánské kinematografie!! Přesto 4* pro obdiv a úctu k oběma pánům, jejichž charisma dokáže hravě zaměstnat divákovy smysly!! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Prostá filmografie hvězdných rivalů. Stroze odvyprávěná, doplněná pár slovy o kariéře a osobním životě. Na konci jsem si uvědomil, že jsem si měl raději pročíst biografie s jejich filmografiemi a ještě bych ušetřil čas. Dost průměrná záležitost, na to jakými jsou Pacino a De Niro hereckými velikány. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dokument byl zajímavým kalendářem v kariéře božského Alfreda, většinu filmů jsem už viděla, zbytek čeká v záloze. Dal mi i odpověď na otázku proč má Al celkem chudý flmový rejstřík. V mezičase pádů a vzestupů prý "utíkal" na Brodway. Balancování na divadelních prknech beru jako další velké plus. Důkazem jeho umění je divadelní hra GGR, kde pro změnu já "utíkám" za nezřízeným stoprocentním smíchem u scény s Kevem Spaceym. De Niro je mu dost podobný a přesto jiný, nejen úsměvem a poněkud chladnějším rezervovaným vystupováním, ale i výběrem rolí. Pokud jde o srovnání přitažlivosti a charisma obou pánů, obojí převažuje u De Nira pouze ve společném filmu HEAT. Každopádně i tento pán se těší mé oblibě a brzy se chystám na jeho film TAXIKÁŘ. ()

Sten2 

všechny recenze uživatele

Tohle je nutnost pro, každého kdo chce aspoň něco vědět o filmu. Zajímavý průřez Pacinovi a De Nirovi filmografie, která lidem, co jí mají projetou nepřinese prakticky nic nového. Pro lidi, kteří by chtěli vidět něco s Pacinema nebo Denirem je tohle slušná pomůcka k výběru toho nejlepšího. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Človek by čakal, že pri takejto udalosti "viacej zahrmí". Dve žijúce legendy a živá konfrontácia. Otázky kladené nemali charakter veľmi pútavý, čo je škoda. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že se nedá do 50 minut nacpat filmografie Al Pacina a Roberta De Nira. Tvůrci se o to přesto pokusili a já myslím, že příliš neuspěli. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Za můj slovy nevyjádřitelný obdiv k pánům Al Pacino a Robert De Niro dávám 8/10, jinak si myslím, že dokument o dvou z největších hereckých legend současnosti by mohl být zpracovaný daleko líp, protože těch 50 minut stačí tak akorát na jednoho. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Nic novýho jsem nedověděl. Řečem jaký jsou kámoši jsem moc nevěřil. Stručněji to snad nešlo, o Kmotrovi zmínka asi 30 vteřin. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument, který nicméně mohl být i mnohem lepší nebýt podle mě zbytečného průletu velkým množstvím filmů z kariér obou dvou velikánů. Osobně by mě více potěšilo jejich přímé zapojení a nějaké zajímavosti, takhle jsem se nedozvěděl až tolik, kolik bych od takovéhoto srovnání očekával. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Priebežné zbehnutie známych filmov a akési porovanie kariér dvoch filmových velikánov, ale tu i tam mi skákalo obočie nahor, keď som si uvedomila, že sa tam nachádzajú banálne chyb, čo sa obsahu týka. Trochu úbohé by som povedala. ()

casyy 

všechny recenze uživatele

Misty fakticky chybne (!), amatersky natocene a hlavne obou ikon zcela nedustojne. Naprosto zbytecny dokument. ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Nehodnotíme herce ale dokument. A to je sakra málo - výčet info je k dohledání, ukázky z filmů (fanoušci jistě viděli) jakž takž také, na dokument málo. Trochu to vypadá na rychlou jehlu a chabou látku. Člověk by čekal analýzu, když input má/zná, ale to by na tv všelijaké kvality chtěl asi moc. ()

Reklama

Reklama