Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Recenze (762)

verbal 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten slizký, tymolínový klon Homokina Skywalkera nebyl číslo jedna! To by ho krouhli ještě v hlavě paní Majerové a já bych nemusel stodeset minut čumět na to, jak ho v pubertální taškařici za Soumraku honí partička nasraných Sithů, kterým jen svou existencí brání v anexi glóbu a anihilaci lidské rasy. Mezitím ještě stihne zahořet láskou ke katalogové barbíně a pomoci slabším a utlačovaným vymýcením šikany v americkém středním školství. Když je nejhůř, přijde mu vypomoci číslo šest, Hana Montána v minisukni, která jako by vypadla ze Savcova punče! No, kdyby nebyli ti Sithové tolik agresivní, mohl z toho být skvělý High school musical. Nechci spoilerovat prozrazením tolik překvapivého rozuzlení, kdy naší milí odjíždějí vstříc zapadajícímu slunci chránit planetu, ať už si to přeje, nebo ne, a tak se omezím jen na suché konstatování, že Číslo pět žije. Naštěstí! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby dva nejzrůdnější trendy současného Hollywoodu - bezmyšlenkovitý trikový akčňák alá Bay a hloupá fantasy teenage romance alá Twilight - měly děťátko. Hlavní hrdina je přímo neuvěřitelně nesympatický, celý film se bohužel točí pouze kolem něj a svou vyprázdněností působí spíš jako pilot k delšímu televiznímu seriálu. D.J.Caruso je jako režisér celkem zručný, takže alespoň u závěrečné akční sekvence jsem vyloženě netrpěl. 35 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je to samozrejme strašne blbé a dobrú hodinu aj zúfalo lacné, priam televízne. Ale stále stráviteľný, v podstate neurážajúci popcorn. Potom to zrazu niekto poleje fajnovým masielkom a vypukne ohromná (samozrejme, stále veľmi blbá, ale who cares?) zábava, v ktorej, čuduj sa svete, sú aj lepšie momenty ako "Timothy & brokovnica". Fajn jednohubka, ktorá si napr. Jumpera alebo Čarodejníkovho učňa dáva na olovrant. Alebo na olyphant. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Popcorn, kolu, pohodlný křeslo a jde se na věc. Jsem číslo čtyři si to zaslouží. Jedná se totiž o popkorn zábavu nejtěžšího ražení. Mladí studenti, outsideři, člověk si zvyká na to, aby si je oblíbil a nakonec vcelku solidní finále, které nezklame svojí tradičností pro Hollywood. Víc jsem ani nechtěl, naopak, přesně to jsem potřeboval a díky za to D. J. Carusovi, který s tímhle nápadem přispěchal a udělal z něj fajn odpočinkovou zábavu, u které si člověk moc dobře odpočine. Stačí jenom odpadnout, vypnout a vnímat obrázky. Ne každý to zde patrně podle hodnocení dokáže. Zřejmě si neuvědomují, že film byl vždycky považován především jako zábavný prostředek a ne věc, která do hlavy přenese miliardu otázek bez odpovědi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $55,100,437Tržby Celosvetovo $149,878,437Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,126,349 //počet predaných kusov 217,824Tržby za predaj DVD v USA $14,878,200 //počet predaných kusov 688,395║ V celku neškodná oddychovka, ktorá sa nesie v trende mládežníckeho Twilight-u(Súmrak) ale tu to našťastie nepôsobí tak otravne. D.J. Caruso rutinérsky ale za to svižne zvláda réžiu, akcia a triky újdu, takže slušný priemer. /60%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Postrehy: 1.Twilight unisex, 2. predstavitelka postavy Nr. 6 je idealna teen dvojnicka Naomi Watts, 3. pri zaverecnom skolkskom zuctovani som spatne znova docenil GP zabavnost Rodriguezovej The Faculty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSME POSLEDNÍ SVÉHO DRUHU. TŘI Z NÁS UŽ JSOU PRYČ... MRTVÍ. LOVÍ NÁS JEDNOHO PO DRUHÉM, PO POŘÁDKU. VÍM, ŽE JSEM DALŠÍ NA ŘADĚ. JSEM ČÍSLO ČTYŘI“...... /// Daniel je borec, kterýmu se při romantickým večeru rozsvítí noha. Důležitý není, že je mimozemská zrůda, ale fakt, že ČÍSLO 3 JE MRTVÝ! Z Daniela se musí stát John a zmizet. Nejlepší by bylo, stát se neviditelným. No jo, ale řekněte to ženským! A ke všemu se v něm probudilo ,,dědictví“ – tedy schopnosti. Právě včas! Kryplové už jsou na cestě!... Žánrová rozpolcenost a scénáristická vykrádačka všeho, kde se jen trochu trochu objevují mladí lidé, hrdinové se schopnostmi a příšery. (K dokonalosti chybělo jen to, aby se (kdokoliv) proměnil v letadlo a nabral cestující.) ANO, SCÉNÁŘ JE OZDOBOU FILMU. (Když už by to mohlo bejt zajímavý a ONA mu v intimní chvilce řekne: ,,Můžeš mi to ukázat“ – tak debil začne svítit!) Malé děti se budou bát a dospělí budou znechuceni. Teenegerská stupidita, která svoji obludnost naštěstí předvede až v závěru, a která potěší milovníky CGI efektů, psů a ty, kteří nesnáší fotbalové stadiony. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem číslo 5 (slovy: pět). 2.) Jsem fanda filmů Jumper nebo třeba Percy Jackson. A taky těch, ve kterých se chodí na střední. 3.) Můj pes bejval zelená ještěrka. 4.) Jsem sběratel filmů z produkce Michaela Baye. 5.) Nebudu číst stejnojmennou knihu od Pittacuse Lore. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

SCI-FI? V žádném případě! Jediné sci-fi co tam bylo, tak to byl ten modrý kámen. Rozhodně 60 minut z filmu probíhalo jako romantická láska dvou studentů na střední škole okořeněná mírnou šikanou. Občas se na pár sekund objevili LEBKOUNI. Ke konci se vše zvrtlo v roztomilou bajku. Objevili se draci, drakopsíček a princezna číslo 6. Film hodnotím pouze jako teenagerovskou romantiku za 50%. Hele, nezdá se Vám, že ten hlavní hrdina Alex Pettyfer, má nějak velkou hlavu? :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent karnitinu. Ačkoli je známo, že je to podvod nablýskaný reklamou, stejně se najde dost lidí, kteří naletí. Tentokrát včetně mě, aniž by mi byla zcela jasná ona příčina, proč se mi zrovna hloupoučké číslo čtyři, aka céčkoví Transformeři s béčkovým obsazením, coby GP tolik zamlouvá. Rizikové faktory jsem vyloučila, zbývá tedy zcela banální poznatek, že někdy je člověk sám sobě největším překvapením. P.S. Setkání onoho chlapce s jeho blond chimérou mi připomnělo onu klasickou historku. Věříte na lásku na první pohled? Že ne? Tak to jste mě ještě nepotkali. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

D.J Caruso nesklamal ani tento raz. Musím povedať, že pre mňa mu Im Number For vyšiel úplne najlepšie ako to len ide. Pri vizuálnych efektoch, ktoré nám ponúkol som nenašiel ani najmenší kúsok, o ktorom by som mohol pochybovať. Je pravda, že dej je troška pre teenegerov, ale mne osobne to vôbec neprekážalo. Skôr ma mrzí, že dej išiel tak rýchlim tempom, ale v konečnom dôsledku som naozaj veľmi spokojný. Videné v kine 90% .... Soundtrack Trevor Rabin:1. Welcome to the Jungle [1:56] ,2. #3 Ashed [0:50] ,3. Who We Are [3:03] ,4. Water Vision [0:59] ,5. Getting to Know Sarah [3:28] ,6. OK, We'll Stay [3:05] ,7. Finding Henry [2:31] ,8. VI to the Rescue [3:42] ,9. IV and Sarah Escape [1:50] ,10. Pack Your Things [1:37] ,11. Mog Shop and Feed [1:00] ,12. Henry Dies [1:25] ,13. Hit Me With Your Lumen [2:49] ,14. Forest Fight [2:28] ,15. Going to a Party [1:29] ,16. Darkroom Lumenary [1:06] ,17. Rising from the Ashes [1:00] ,18. Warehouse Search [3:14] ,19. Commander Mog Explodes [2:29] ,20. Quarterback Intuition [1:07] ,21. We Know Where to Go [3:06], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se John Smith, jsem číslo čtyři a říkají mi teenagerovská romantika pro chlapy. S příběhovým pozadím nebo dějovou propleteností si tu přílišnou starost nikdo nedělá, ale jelikož se Caruso s Bayem zastavili někde mezi očima Dianny Agron a přirozeným charizmatem Alexe Pettyfera, tak nějak nestíhám mít sebemenší připomínky. Středoškolské melodrama v kombinaci s ultimátním akčním finále bere dech až překvapivě snadno. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co tu na to kazdej kyda za hnuj, me se to nahodou libilo. Jasne, je to vlastne takova variace na Stmivani a jeho pokracovani, jenze zatimco u sledovani Stmivani jsem nevedel, jestli se smat nebo brecet a bylo mi az trapne sledovat takovou sracku, tohle ma proste solidni atmosferu, dobre natocenou akci a paradni triky. Jasne, celej scenar je silne deravej, o vsech tech vetrelcich a jejich problemech se clovek nic moc nedozvi a ve vysledku to je proste jen pubertak se super schopnostma motajici se po malomeste, a prostredni cast filmu, kdy se sblizuje s mistnima, chodi do skoly a vlastne se nic nedeje, je lehce otravna. Ale vynahrazuje to uvod a hlavne zaver. Herci nic moc nehrajou a Pettyfer neni ani moc velkej sympatak, ale vylozene nenaserou (opet oproti Stmivani). Takze ve vysledku spokojenost, i pres mizerny hodnoceni me Caruso ani tentokrat nezklamal. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"SVATÁ PROSTATO!!!!!" :-DDDD Takhle vykrádat bych chtěl taky, tomu říkám umění!!!! :-))) Věřím, že holkám u toho vlhnou oči a kalhotky, ale já zůstal fakt suchej ... :-DDD A ten otevřenej konec, bude jistě pokračování!!! :-)))) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Trailer na tuhle Carusoshow by se dal také nazvat The Best of I am Number Four, neboť ty nejlepší věcičky z filmu upoutávka už dávno dopředu prozradila. Pár dní po shlédnutí si vybavím akorát hlášku: "I am Number Six." Jenže ta je taky z traileru. To znamená co?? Že mi film hlavou proletěl rychleji, než mě stačil zaujmout. A že na to měl nějaký 100 minut. Prostě nic, tohle mě nebaví takovýhle poloviční tajtrlíkování, aspoň trochu dynamiky, spádu, napětí a né takový omšelý story. Myslel jsem, že se to trochu rozparádí, ale připadalo mi to jako rozjezd třicetpětlet starýho mopedu, co ho navíc musíte ještě roztlačovat. A to prosím pěkně vede cesta z kopce. Nevím fakt. Co se stupnice nudy týče, tak to kolísá někde mezi 3. (sledování denního režimu koaly medvídkovitého) a 4. (pozorování a záznam nestandardního pohybu hladiny jezera Loch Ness po dobu dvanácti hodin) místem. Dýdžeji, příště to chce míň chleba a víc škvarků... 60 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/12 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

My měli Fakultu, kde byl za ideál frajera považován fetující dealer drog Zeke Tyler (ano, inspirace mého nicku), dnešní generace teenagerů má svoje "Jsem číslo čtyři" s mladým metrosexuálem Pettyferem. Scénář je uzpůsobem vkusu dnešní teen generace a já s ním neměl sebemenší problém. Dokonce jsem se přistihl, že to tomu párečku přeju a jejich vztah mi přišel elektrizující (asi jsem měl slabší chvilku). V podstatě je to sci-fi z prostředí střední školy s kvalitními efekty a vždy charismatickým Olyphantem. Závěr je trikově zajímavý a vizuálně přitažlivý, nemám nic proti, jen prosím nepokračovat dvojkou. Bavil jsem se. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem jen ubožák. Mluvím o spiknutí. Nikdo neuvěří tomu, co říkám, ale ono to tady fakt je." Tak tomu byste nevěřili - ONI jsou mezi námi! A ti zlí zabíjejí ty hodné a ještě podle předem stanoveného pořadí! Pro mne to tedy žádná novinka není, protože již kdysi na střední škole se mnou sedělo v lavici několik zasloužilých mimozemšťanů, takže tuto sci-fi beru jako běžný studentský příběh ze života alkoholem poháněných mladých lidí, kterému hvězdy zachraňují kousky sexy čísla 6. A taky bych chtěl podotknout, že žít ve městě, kde je nejlepší atrakcí strašidelná jízda na slámě, tak bych asi spáchal sebevraždu vidlema. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat? Byl to průser! Neustále jsem oči odvrácela od obrazovky a nudila se. Mé dvě hvězdičky patří jen a jen fantastické Dianně Agron. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

D. J. Caruso zvládá akci, což dokazuje ve finálním zůčtování. To je ale bohužel jediná zajímavá část filmu. Zbytek je sterilní středoškolská rádoby romantická slátanina, ve které se hodinu a čtvrt neděje nic, co by JAKKOLIV posouvalo děj, postavy se chovají absolutně iracionálně a scény na sebe v naprosté většině nenavazují. Jediným zábavným aspektem je tak Timothy Olyphant, který se zde ocitnul evidentně zcela omylem a tak jen vtipně přehrává. Pravdou zůstává, že herci nehrají marně (a Teresa Palmer je těžce souložitelná), nemají ale co hrát a nic to ale nemění na tom, že I Am Number Four ze všeho nejvíc připomíná pilotní díl nějakého hodně stupidního sci-fi seriálu pro mládež (a také povětšinou vypadá jako levnější kopie Sarah Connor Chronicles - tohle šlo vážně do kin?). V každém případě nejstupidnější a nejzbytečnější film od Percyho Jacksona. Po hvězdičce za Olyphanta a za výborné digitální potvory v akčním finále... ()

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama