Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Recenze (762)

anli 

všechny recenze uživatele

Romantické,akční sci-fi s prvky thrilleru,které je natočeno podle první knihy z velmi úspěšné série"Lorien",spisovatelů Jamese Freye a Jobieho Hughese.Je to vlastně vcelku jednoduchý příběh o mimozemšťanech na zemi,které honí jiní mimozemšťané.Scénář je velmi jednoduchý a místy byl psán jako úlitba teenagerům,což je škoda.Režisér D.J.Caruso se chvílemi trochu pracně propracovává k žánru,který vlastně točí a tak se teenagerovská romance mění v thriller,sci-fii,aby nakonec dospěla k akční nářezu.To je myslím hlavní kámen úrazu,protože první púl hodina je opravdu zbytečně natahovaná,nudná a neustále cosi vysvětlující(a navíc točená poměrně dost televizně).A taky přecházení mezi žánry filmu moc neprospívá.Jakmile se ale film zhruba v polovině dostane do šuplíku akční sci-fi thriller,je to velmi slušná a místy i parádní podívaná se vším všudy.Herci jsou uvěřitelní a příjemně sem zapadají.Pro dospěláky je tu opět výskyt klasických teenagerovských nelogičností,ale u tohoto typu filmu se s tím tak nějak počítá.Poslední třetina filmu je skutečně nabitá parádní akcí,kde se nešetří nápady a je z ní cítit producentské krytí Michaela Baye na sto honů.Nic zvláštního jsem nečekal a tak jsem byl spokojen a vcelku jsem si to užil.A kdyby tam bylo méně romantiky a více sci-fi,nemělo by to chybu.Tak,snad se autoři při pokračování poučí.Tady chvíli přemýšlím a pak dávám 70%,které si čtyřka zaslouží.P.S.A svítící ruce jsou super!Člověk nepotřebuje baterku a je maximálně ekologický. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý John Smith (Alex Pettyfer) by byl jako tisíce ostatních mladých lidí, s jejich zálibami a touhami - nebýt jediného. John Smith není člověk. Je jeden z devíti přeživších mimozemských návštěvníků na naší planetě, kteří se zde skrývají před nenávistnou rasou Mogadorianů, která chce jejich kompletní rasu vyhladit. U tří z nich už se mu to podařilo, John Smith je na řadě. Je totiž číslo čtyři. Ale ve správný čas objeví John ty správné schopnosti, které mu umožní se nepřátelům postavit... Ach jo, kde jsou ti staří Supermani, Spidermani a jiní *Mani, kteří zachraňovali svět, a svoji velkou lásku prožívali tak nějak bokem (aby se neřeklo). Zde naopak velká láska (úplně stejně jako v mnohokrát přirovnávaném Stmívání) hraje ústřední roli, a ty nadpřirozené schopnosti a boj o přežití je odstrčen do pozadí. A přitom právě to se mi na tomto filmu docela dost líbilo - od schopností hlavního hrdiny (a vlastně i Čísla Šest), akční scény byly taky povedeně akční, a vizuální zpracování taktéž fajnové. Takže ta (hlavní) romantická linie byla vlastně to, co film u mne zkrouhlo na 3*.. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po trailerech jsem trochu očekával víc ale nijak výrazně jsem zklamaný nebyl.Hlavně jsem k tomu to filmu přistupoval, že mě může jen překvapit a protože po Stmívání je těžké natočit větší kravinu pro mladý a navíc za kamerou byl člověk, který dokázal, že Shia LaBeouf nepotřebuje roboty aby dokázal, že je dobrý herec a sympaták.A tady je stejné Alex Pettyfer už od pohledu působí, že budete fandit a to samé platí pro členku Glee Dianna Agron, která je sympatická v každý scéně.A pak nám tu zbývá Timothy Olyphant, který jediný působí vážně a jeho řeči nejsou skoro vůbec trapné.Tenhle film výtězí herci nad obsahem což je mnohem lepší než nic. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Nechápu kritiku ve stylu: " Čekal jsem, že to bude pitomost, tak jsem na to šel do kina a byla to fakt pitomost, dám odpad a budu na csfd vypadat jako pseudointelektuál, ha!" I am number four má všechny neduhy klonu Stmívání - šablonovité postavy, pitomý děj, předvídatelnost a nezbytný otevřený konec - to snad ale bylo jasný už po traileru, že to bude blbé až na půdu, ne? Tři hvězďáky si tenhle film zaslouží naprosto s přehledem už díky tomu, že narozdíl od Stmívání se na herce dobře dívá a navíc umějí hrát + soundtrack je hodně povedený + záporák Kevin Durand nemá chybu. Btw dilema hlavního hrdiny - blond rajda x blond rajda, bych chtěl taky někdy řešit:) ()

Moviemaker 

všechny recenze uživatele

že by teen sci-fi romantika? Já říkam proč ne. Prostě mírně nadprůměrný blockbuster, který si na nic nehraje a prostě potěší. K tomu přidáme sympaticke tvářičky a Olyphanta a je to za čtvrtou hvězdu. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Trocha nečeho tomu chybělo. To že se objevily nějaké zrůdy a film je plný efektů s mladíkem, který má v dlaních baterky, ještě neznamená že je film perfektní. Jde snad o nějakou slátaninu Jumper a romantický film Stmívání. Slabší kousek. 60% ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

První polovina, o té nevím, co jsem si měl myslet, ale ta druhá se zdařila. Herec v hlavní roli Alex Pettyfer byl velmi sympatický. Ve filmu se povedli vetřelci z jiné planety a celkově se na to dalo dívat a fantazie filmu rozhodně nechybí. Na film se kouknu možná vícekrát. Hodnotím 83% ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Po napínavé Disturbii a strhujícím Oku dravce bych čekal, že Caruso šlápne opět na pedál a přinese další nenáročný, za to zábavný popcorn. Bohužel vlna filmů o teenagerech se speciálními schopnostmi (at je to upír nebo kouzelník) dostihla i jeho a vyšel z toho další průměrný film. Schválně si zkuste na začátku tipnout jak to dopadne, kdo nedojde do konce apod. Počítám s 99 procentní úspěšností odhadu vás všech. Pak to nemá být tak ubíjející... 4/10 ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nemastná neslaná nuda. Vezmeme si filmy: Twilight (románek, předváděčka hlavního hrdiny, Star Trek (2009,vizáš záporáků), seriál Smallville (zhruba celej film ten seriál připomínal), Tron:Legacy (hudba)....KONEC filmu (cca 30min) je sice povedená vizuální kreace až přehnaně nevyvážená s předešlím nezáživným dějem. Vzpoměl jsme si přitom na Sucker Punch :D ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Bylo to velmi podobné "Stmívání". To byl také jediný díl, který se mi z té upírsko-vlkodlačí série líbil. A to proto, že byl ze školního prostředí - kluk odnikud nastoupí do nové školy, seznamuje se s novými lidmi - zlými i hodnými. Zamiluje se a ochraňuje tamního outsidera před partou namyšlených prominentů. Zcela jednoduchá šablona, ale když je celkem slušně zpracovaná, mám to prostě rád. Asi se mi pořád stýská po studentských letech. Zde ale onen kluk není upír, nýbrž mimozemšťan, po kterém jde parta jiných mimozemšťanů s cílem zabít jej. Zde dostává film další náboj a širší rozměr. Náš hrdina zjistí, že má také nadpřirozené schopnosti, které mu pomáhají nejen v boji. Finální scéna na hřišti byla efektní, stejně jako Teresa Palmer coby číslo 6. Závěr nám možná napovídá, že by mohla být natočena i "dvojka" - podobně jako ve filmu "Kazatel" s P. Bettanym. Jenže také zde by muselo dojít k monumentální bitvě a to už by byl opravdu odklon od studentského a teenagerského zaměření tohoto filmu. Narozdíl do filmu "Kazatel", kde si případná "dvojka" o monumentálnost přímo říká. Takže shrnuto: film se mi líbil pro své studentské, ale i mystery aroma. Byli zde i sympatičtí herci, takže já jsem spokojen. Podruhé už se na to sice podívat nemusím, ale jako zpříjemnění odpoledne je tento film více než příhodný. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý čajíček s hereckými výkonmi á la ochotnícke divadlo (a aj to možno až príliš urážam ochotníkov) a čo sa týka dialógov tak to ani netreba rozoberať. Jednoducho taká teenagerská hovadinka, ktorá sa ale pozerať dá a pochváliť musím hlavne soundtrack. 50% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Slátanina plná bot tak hrubého zrna, že bych řekl že je pevně v produkci Nickelodeonu. Někdo tady napsal (s dobrým hodnocením), že by člověk neměl dávat na první dojem. Já tam bohužel i když se snažím, žádný další dojem nevidím. A to nedávám na první dojem už jen skrze to, že se na to vůbec podívám. Je to stará dobrá teenage-superpover marmeláda, se všemi svými neduhami a navíc hromadou problémů svého vlastního rázu (jak za film padá až mockrát něco začínající "Jaktože..", "To mi tedy vysvětlete..." a "Proč je .... když předtím v té scéně bylo že...", tak je prostě něco špatně). Jediná sympatická postava byl Sam a trochu i Henri v podání Olyphanta, a potom Mark (Jake Abel), ale to jen pro to že mi silně připomínal (zejména vizuálně, samozřejmě) mého drahého bratrance. Věřím že se to někomu může upřímně líbit, na povrch to vypadá i zajímavě, jenže je to mizérie příběhu, děje, zpracování, herectví a nelogické slátaniny (pokud se to tedy neodehrává zároveň na deseti různých úrovních času a prostoru...). Dal bych asi jako každý soudnější tady dvě hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že jsem tomu dal šanci a urazilo mě, že se Číslo čtyři o ni ani neotřel, tudíž s mínus jednou hvězdičkou za urážku vkusu se dostáváme, světe div se, pouze na hvězdičku jednu, jedinou. Dobře ti tak I Am Number Four, sám jsi si to zpackal, a ani nemysli na pokračování, na které jsi si tak krásně a očividně na konci nahodil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Všemožných teenage klišé ze střední se sice urodilo nepočítaně, do otravnosti naštěstí měla daleko a finálová řežba mezi dvěma superhrdiny a partičkou überzlých mimozemšťanů svou akčností, dynamikou a kvalitou triků velmi překvapila. Lepší 3* a pokračování bych se vůbec nebránil (románová předloha počítá se 6 knihami, zatím vyšly 4). ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Homosexuální sci-fi kopírující Twilight. Opravdu děsivé že? Tady nejde o mimozemšťany, ale o mladého gaye, který trapně kamufluje svou orientaci. S mužem se cítí vždy lépe a nepřirozená love story se ženou kazí celkový dojem. Na konci se objeví další ufožena, takže tu máme stejný trojúhelník jako ve Stmívání, akorát v opačném gardu (dvě ženy, jeden muž) + do toho dva bonusový pseudomuži (loser a policajtův spratek). Kromě toho se divák pobaví nad všude přítomnou reklamou nebo dojemným pejsánkem. Snad jedině létající příšera byla povedená. 7%...otřesné zprznění žánru sci-fi. 5x jsem to musel přerušit, než jsem to dodíval....http://www.youtube.com/watch?v=T2ppopaOalk&feature=fvwrel ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pro diváky, co rádi nadpřirozené mládežnické eskapády typu STMÍVÁNÍ, asi v pořádku, pro ty ostatní ale vystavuji jasné varování: schopnost udržet tělní tekutiny je při sledování tohoto filmu v ohrožení. Nudné, vypózované, uvařené z prošlých surovin. Film měl být prvním ze série, nevěřím ale tomu, že nakonec produkce tuto sérii uzná jako životaschopnou. V této souvislosti není nezajímavé, že představitel hlavní role Alex Pettyfer už jednou v obdobné pozici byl. Jeho snímek STORMBREAKER měl být také začátkem série (a také vznikl podle jednoho z dílů knižní řady), leč zásadně propadl. 40% ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Od Carusa jsem po Disturbii a Eagle Eye čekal přece jenom víc. Vyjma Olyphanta totální herecká bezradnost naštěstí prokládaná alespoň občas (respektive sporadicky) zábavnou akcí. Je to celé strašně pitomé, v několika ohledech snad až kopírující Twilight, ale stále na jedno podívání snesitelné. Záporáci nechtěně vtipní. ()

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama