Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Recenze (762)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Romantická teen blbárna, ve který jen tak mimochodem honěj gestapáci s piraníma hlavama slizkýho hezouna s květákem na palici. 20% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Někdy mě až zaráží k čemu všemu vzniknou pokračování. A pak vidím film jako Jsem číslo čtyři a i když jde zjevně o start nějaké série, tak po deseti letech je kde nic, tu nic. Zrovna tady upřímně velká škoda, protože je to vlastně docela solidní start. Máme příběh jako z Muže z oceli a mladík se super schopnostmi je loven cizáky z vesmíru. Ty zase vypadají jako ze Star Treku. Má tu mentora, má tu lásku a hlavně nesmí vyčnívat a k tomu mu moc nepomáhá sladký život na střední škole. Alex je opravdu sympaťák s rozhodně má víc talentu než mnoho herců v jeho věkové kategorii. Caruso točit umí, obzvlášť tyhle napínavé thrillery se zvraty. Jsem číslo čtyři je samozřejmě více romantická teen záležitost, ale sexy sci-fi tomu nikdo neodpáře. Fakt mě mrzí, že k tomuhle nevzniklo alespoň jedno dvě pokračování, protože bych se o mytologii tohoto světa rád dozvěděl víc. Příjemná délka uteče jako voda a já se velmi příjemně bavil. Lze samozřejmě mnoho, co vyčítat, ale tím, že se jedná o zástupce jednoho typického žánru, lze mnohé odpustit. Obzvlášť když takové Stmívání má až tři pokračování. Škoda jen Terezky, která se objeví až za půlkou filmu. Ale ta její mrštná bojová martaňka jí ale sedne. To vám teda povím! PS: Tyrana ze střední si dokonce zahraje jeden z bratrů Winchesterovic. A to se počítá! (70 %) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Takové to sci-fi béčko po všech stránkách, které je však v rámci možností docela dobré a baví Vás. Jen je ke konci na můj vkus až moc fantasmagorické a nedotažené. Nic přelomového to prostě není, ale to snad nikdo ani nemůže čekat... ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Normálně mě tenhle žánr moc netáhne, spíš vůbec. Ale tohle mě zaujalo hned na první pohled. Do děje jsem vcítila okamžitě. Mělo to boží atmosféru, skvělou hudbu a hlavně herecký obsazení. Neříkám, že to bylo úplně bez chyb. Pár much by se tam našlo, ale pořád převládá pozitivní dojem. 80%. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, po shlédnutí traileru jsem od toho moc nečekal a výsledek mne mile překvapil. Rozhodně to není nejlepší sci-fi roku, každopádně patří mezi ty povedenější v tomto roce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytvorenie novej uspesnej serie typu Twilight je viac nez zrejma. Twilight ale vo svojej infantilnej stylizacii isiel na doraz a tym padom bol miestami nechcene vtipny. Toto je konstantne nudne nielen v prvej hodine a nieco, kedy sa abolutne nic nedialo, ale aj v poslednej dvadsatminutovke, kedy na scenu nastupili fadne akcne sceny. Jedna hviezdicka za Olyphanta, ktory svojou charizmou osvieti aj takuto srajdu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Caruso smíchal X-Meny a Twilight a vznikla z toho tahle zábavná, neškodná a oddychová popcornovka, ve které mi ta upřímná "teenagerovská" hloupost vůbec nevadila.. dávám jen lepší 3*, ale jsem spokojen.. moc jsem totiž nečekal :) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Není to sice dvakrát originální teenage sci-fi akčňák, ale dalo se na to koukat bez jakékoli újmy. Ale jednou to stačilo. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná patetická překombinovanost. Podobná hloupost jako Covenant, i když trochu koukatelnější. Proč musí mít takhle špatné filmy otevřené konce a snahu mít pokračování, když by měli skončit v propadlišti dějin nevkusu a tuposti? ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Prvu hodinu dvadsat kludne pretocte, ziadna akcia, dokopy ziaden dej a otravni herci. Poslednych 20 je akurat na tri hviezdicky. Neme filmy ale mali nieco do seba... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mojové nás našli, číslo tři je mrtvé. Já jsem číslo čtyři. Na to, jakou má hlavní hrdina filmu zodpovědnost, je velice nezodpovědný. CITÁT - Mám nadpřirozený schopnosti a nesmím je používat!?........ Proč mi ty scénáře připadají v poslední době stejný. Nějakej rebel, co má nějaký schopnosti, se vzbouří a začne si dělat, co chce. A aby to nebylo tak jednoduchý, cestou rebélie se zamiluje, to aby byl více zranitelný. Banda, co ho pronásleduje ho nakonec najde - deja vu ? CITÁT - Není moc brzy, na díkuvzdání ?........ Je úplně jedno, zda to jsou sauperhrdinové, mimozemšťani nebo upíři. A i když v tomto snímku se nejedná o upíry, stejně se podstatná část děje odehrává v pološeru. Finální souboj ala V jednotě je síla je povedený. CITÁT - Ty jsi teda číslo..... ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romantika pro nedospělé chlapce a dívky, něco mezi tím, co udělali Transformeři s akčních filmů a Stmívání z filmů o upírech. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pettyferův první film Stormbreaker. Přesto ale nejdu o výš než 3 hvězdy. Příběh filmu je hodně klišoidní a lehce i nedomyšlený. Záporáci mi přišli trochu směšní a ona ta sci-fi část celkově moc nefunguje. Naopak mi sedla část romantická, které dominovala hezoučká Dianna Agron. Pettyfer naopak od Stormbreakeru dospěl a ze sympaťáka se stal hezounek, který mi přišel herecky až moc prkenný. Měl spíše vizáž namachrovaného fotbalisty než citlivého kluka, marťana. Ale budiž. Na jedno zkouknutí to stačí a na dvojku se i docela těším. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Ach, ty otevřené konce! Tady dostanete dobrou akci. Zápletku, co by za to stála....a....a otevřený konec! Jenže otevřený konec, bez vyhlídky na pokračování, je dost na pika, nemyslíte? Pro mě to, tím pádem, ztratilo význam. Můžu jen podotknout, že jsem netušila, jak může být obyčejná čtyřka sexy. To jsem se vždycky zaměřovala na desítky. Chybama se člověk učí... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Po stránce scénáristické další důkaz Hollywoodského trápení. Zastřelte někdo do raněné zvíře, aneb Továrně na sny dochází dech. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný sci-fi thriller plný různých klišé, který sice nijak zvlášť neurazí, ale zároveň ani nebaví. Místy se mi chtělo spát :-) ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Moc průhledné, banální, teenagerovský film... Mám ráda sci-fi a fantasy, proto tak vysoké hodnocení. Zklamaná jsem nebyla jn proto, že jsem si od filmu moc neslibovala... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Celou stopáž filmu jsem čekal, kdy konečně Caruso vytasí nějakou akci a solidní moment, protože on to umí. Zde se mu ale určitě nezadařilo, protože solidních bylo jenom posledních 20 minut, kdy našlápl akci a ukončil to lehce neamerickým happyendem. Zbylých 80 minut před konečnou 20minutovkou je sice v pohodě stravitelných, ale velmi průměrných, tuctových, málo zajímavých a nenapínavých. Přitom nápad to neni zlý a určitě z toho šla vydusit akční černota. Přišlo mi to jako nějaká variace na Buffy :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hodně blbý film, kde je všechno blbě. Casting je blbý (Olyphant se snaží jako jediný něco uhrát), scénář je blbý, akce je blbá a ve výsledku jsou blbý i diváci. Blbý mix Smalville(režisér tento seriál i točil) a filmu Starman. Celý mi to připomnělo film LEGIE (ta kravina s akčním archandělem). Béčkový námět, vyvolení, zlý bubáci a konec by skoro nachlup stejný. Jo a už jsem psal, že je film BLBÝ?! ()

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama