Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královně se konečně narodila dcera. Nechali udělat talíře pro sudičky, kterých bylo 13, ale nevyšlo zlato a jednu nepozvali. Při hostině pak došlo na sudbu a třináctá sudička prohlásila, že Růženka bude spát 100 let. Dvanáctá to ještě změnila, láska je silnější. Růženka rostla a také rostl syn sousedního krále Vilém. Celou dobu neopustila Růženka zámek, toužila vyjít ven, ale hlídali každý její krok. Blížily se její 15. narozeniny a král, jehož země byla závislá na předení lnu, nechal zlikvidovat všechny kolovraty a vůbec byl dost drsný na svůj lid. Princezna nevěřila, že by mohl být zlý, ale Vilémovi uvěřila. V den narozenin se utíkala schovat do věže a tam ji čekala sudička, která jí podala růži a princezna usnula a s ní celé království. Musela spát 100 let a nakonec jí probudil Vilémův vnuk, který jako by mu z oka vypadl... (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím co proti tomu všichni máte. Klasická pohádka na téma "na princeznu je uvalena věštba". Tato pohádka je velmi málo vysílaná a já osobně si pamatuju, že jsem ji viděl asi jen jednou a to už je velmi dávno. Myslím si, že obsazení herců v těchto pohádkách není ani tak důležité, téma je dané a všichni tušíme závěr. To je možná chyba. Růženka je nevděčné téma, či jméno, které si nezaslouží takovouto "pověst". Vy ostatní si dnes (7. 1. 2012) pohádku připomeňte, vysílá ji TV Barrandov. Možná, když budu mít chuť, si ji pustím a pořádně se zamyslím, proč je Růženka taková, jaká je:) Smíchání herců, německých i českých se zde doplňuje celkem pěkně. Hodnotím třemi hvězdami, což je myslím, tak akorát. ()

Leonora 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALLERT!!! Pokud se na to ještě někdo někdy bude dívat... Jedna hvězdička za mladičkého Burkharda, druhá za to, že tahle verze se snad jako jediná drží symbolismu předlohy - princezna skutečně spí sto let, takže žádná přeslazená marmeládka, princ na drsno zestárne a umře bez Růženky... Jinak na tom není co ocenit. Tyhle koprodukce jsou obecně dost tragická záležitost... Ale zase musím říct, že hodnotím s odstupem, jako dítě jsem ten film měla celkem ráda. ()

Reklama

Kivis odpad!

všechny recenze uživatele

Ležím u notebooku a jelikož zrovna nejsem pánem ovladače, jede v TV tohle. Už se nemůžu dočkat reklam. I ty nejagresivnější reklamy totiž budou oproti tomuto uřvanému a otřesnou hudbou naplněnému paskvilu selankou pro moje uši. Tam snad není jediná scénka, ve které by nikdo nezakřičel. Myslel jsem, že u pohádky by se měl člověk odreagovat, u Šípkové Růženky dostávají moje uši i nervy pěkně zabrat. Tuto pohádku vřele doporučuji nedoslýchavým. Všechny ostatní MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE: NADMĚRNÉ MNOŽSTVÍ HLUKU V TOMTO FILMU ŠKODÍ ZDRAVÍ! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Šípkovou Růženku pojali zcela jinak než ostatní. Jejich primárním cílem bylo zaměřit se na Růženku a její omezený život před sudbou jako takovou. A nejen její, ale i celého království, krále, královnu a prince, kterému se líbí. Samotné zakletí i vysvobození jsou pouze na okraji. A nutno říct, že zatímco česká verze Jak se budí princezny je vtipná, romantická..., tato je spíše nudná a nezáživná, protože dokola sledujeme totéž. Nejen ostré předměty totiž vadí. Princezna nesmí vylézt ani na balkón nebo se svézt na koni. Jediným pozitivním momentem shledávám každé vystoupení Karla Heřmánka, kdy on i jeho postava to pořádně rozsvítili. Úplně není v této verzi ani jasné, proč vlastně víla Růženku zaklela. Bylo to proto, že na ní nevyšlo zlato nebo spíše proto, že ho chtěla poučit, že majetek a bohatství není vše? Samotné zapojení vnuka prince aj. je pak už kapitolou samo o sobě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Šípkovú ruženku som videl už dávnejšie, ale na žiadne negatívne pocity si vôbec nespomínam. Tie naše koprodukcie s Nemeckom sú podľa mňa väčšinou vydarené, lenže množstvo ľudí má s nimi problém asi iba z princípu. Pamätám si na solídnu, temnejšiu atmosféru, peknú princeznú, dobrú výpravu a fajn masky. Mne to k vianočnej pohode kedysi stačilo. Prečo sa to vysiela tak málo, vážne nechápem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Telči, Ledniciach, Myjave, Pezinku a v Hlubokej nad Vltavou. (dyfur)

Reklama

Reklama