Šípková Růženka

Šípová Ruženka

Pohádka

Československo / Německo, 1990, 91 min

• Djkoma

Tak tohle si slavná pohádka nezasloužila.(1.5.2009)

Nevím co proti tomu všichni máte. Klasická pohádka na téma "na princeznu je uvalena věštba". Tato pohádka je velmi málo vysílaná a já osobně si pamatuju, že jsem ji viděl asi jen jednou a to už je velmi dávno. Myslím si, že obsazení herců v těchto pohádkách není ani tak důležité, téma je dané a všichni tušíme závěr. To je možná chyba. Růženka je nevděčné téma, či jméno, které si nezaslouží takovouto "pověst". Vy ostatní si dnes (7. 1. 2012) pohádku připomeňte, vysílá ji TV Barrandov. Možná, když budu mít chuť, si ji pustím a pořádně se zamyslím, proč je Růženka taková, jaká je:) Smíchání herců, německých i českých se zde doplňuje celkem pěkně. Hodnotím třemi hvězdami, což je myslím, tak akorát.(7.1.2012)

Poctivá výprava; hudba navozuje správnou atmosféru. Herci dokáží zachytit charakter postavy. Autoři scénáře se sice odklonili od vtipu víc k tajemnu. A sudičky mají v této pohádce dostatečný prostor a také patřičné kouzlo.(8.1.2012)

• Allien.9

Nehorázně trapná "pohádka", kterou jsem ani nedokázala dokoukat. Je mi líto, ale jinak než odpad! hodnotit nemůžu...(14.12.2008)

• st.jim

Nejgorší verze mojí oblíbené pohádky. Trapná režie, trapní herci. Tahle adaptace je jako špatný sen.(26.12.2010)

• Iks

Nejsem ani zklamanej, ani potěšenej...z tohodle jde být totiž jen "nijakej". Absolutně bez ducha.(1.5.2009)

• wosho

Fuj!!! Opravdu nepovedená pohádka.(18.11.2009)

• Cejny

Hodně divné a zvláštní zpracování, které si tato pohádka rozhodně nezasloužila.(24.12.2010)

• zdeny99

Nepoutavá pohádka, na které mi nejvíce vadil špatný obraz. Barvy nejsou vůbec syté, naopak musím použít přídavek vyblité. Podání příběhu ani herecké výkony nezaujmou. Tahle Šípková Růženka se dá označit za slabší průměr. Navíc již na začátku je veliká chyba (možná způsobena překladem, protože tohle bylo předabované z němčiny do češtiny), když zlá sudička říká věštbu a prohlásí, že se Růženka v patnácti píchne o vřeteno. To vřeteno neměla říkat, ale jen říct, že se píchne. Takhle bylo jasné, že se nepíchne o růži.(26.12.2010)

Kam se hrabe na Jak se budí princezny.(7.2.2007)

• tuntavala

Jedna hvezda pro Hermanka, tot vse.(7.1.2012)

• wictoria

Ta pohádka je fakt hrozná, ale princ se jim povedl a natáčeli to na mých oblíbených zámcích...(5.7.2011)

Spoiler! Scénář sám o sobě nic moc, herci až na božího Heřmánka příšerní, ale nadšená jsem byla z konce (opravdu o sto let později!) a Gedeonovi Burkhardovi to tady moc slušelo.(18.4.2008)

• Leonora

SPOILER ALLERT!!! Pokud se na to ještě někdo někdy bude dívat... Jedna hvězdička za mladičkého Burkharda, druhá za to, že tahle verze se snad jako jediná drží symbolismu předlohy - princezna skutečně spí sto let, takže žádná přeslazená marmeládka, princ na drsno zestárne a umře bez Růženky... Jinak na tom není co ocenit. Tyhle koprodukce jsou obecně dost tragická záležitost... Ale zase musím říct, že hodnotím s odstupem, jako dítě jsem ten film měla celkem ráda.(29.6.2011)

• romanz123

Šípková Růženka je samozřejmě krásná pohádka, ale toto zpracování je jen takový slabší průměr. Pozitivně zaujme jen Karel Heřmánek v roli proradného rádce.(8.1.2012)

• husopaska

Tak při hodnocení tohohle ... jsem zjistil jak moc na ČSFD chybí kolonka "< odpad!"(24.1.2012)

• Kivis

Ležím u notebooku a jelikož zrovna nejsem pánem ovladače, jede v TV tohle. Už se nemůžu dočkat reklam. I ty nejagresivnější reklamy totiž budou oproti tomuto uřvanému a otřesnou hudbou naplněnému paskvilu selankou pro moje uši. Tam snad není jediná scénka, ve které by nikdo nezakřičel. Myslel jsem, že u pohádky by se měl člověk odreagovat, u Šípkové Růženky dostávají moje uši i nervy pěkně zabrat. Tuto pohádku vřele doporučuji nedoslýchavým. Všechny ostatní MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE: NADMĚRNÉ MNOŽSTVÍ HLUKU V TOMTO FILMU ŠKODÍ ZDRAVÍ!(7.1.2012)