Hercule Poirot: Žlutý iris (TV film)

• Velká Británie

Poirot: Yellow Iris

Poirot: Žltý kosatec

Krimi / Drama

Velká Británie, 1993, 52 min

Žlutý iris i já považuji za jeden z nejlepších dílů seriálu (z 36 epizod). Takovou atmosféru nemá žádný jiný díl. Ke geniálnosti mi chybí pár minut navíc.(6.5.2011)

Když Hercula nenechají vyšetřit případ, je to vždycky zajímavé. Plus rafinovaně provedená vražda...vrah musel mít nervy z ocele.(17.5.2011)

Tento diel neprevyšuje ostatné diely. Poctivá robota - hlavne výprava...Príbeh sa dá dosť ľahko predvídať. Preto len priemerných 65%.(28.11.2010)

Další z povedených dílů, 5. série je zatím výtečná. Poirot se tentokrát krátce ocitne v Argentině, je zatčen a deportován. Celá hlavní linka příběhu je dostatečně napínavá. Jeden z nejlepších dílů.(30.3.2011)

Klasický, jednoduchý a priamočiary Poirot. 75% Ako vraha som tipoval Luigiho, i keď som nemohol dôjsť na motív. Nakoniec to však nebol on... Veď prečo by aj. P.S. záverečná scéna bola veľmi zaujímavá.(28.11.2010)

Opět záhada jako víno :-). Nakonec byla zobjasněna i dávná vražda. Vrah byl v tomto díle opravdu chladnokrevný. Jeden z nej dílů.(16.1.2012)

Dle mého jeden z nejlepších dílů. Už skutečnost že začíná tím, že Poirot nevyřešil vraždu je pozoruhodná. Dějové zvraty jsou zajímavé, falešná vražda na konci a vůbec celý konec byl velmi zajímavý. Velmi dobré - 86 %(11.1.2011)

Jeden z nejlepších dílů vůbec. Poirotovi se v něm naskytne možnost vyšetřit případ, který v minulosti vyřešit nestihl. A jde na to skvěle. Atmosférické, působivé, napínavé. Vysvětlení celého případu také nebylo bez překvapení. Opravdu vydařená epizoda se spoustou zvratů.(25.12.2011)