Hercule Poirot: Žlutý iris (TV film)
Poirot: Yellow Iris
Poirot: Žltý kosatec
Krimi / Drama
Velká Británie, 1993, 52 min
5.3/8
Poirot si spomína na prípad vraždy Iris Russellovej. Polícia prípad uzavrela ako samovraždu, no Poirot má i po rokoch nepríjemný pocit z neobjasneného prípadu. V Londýne otvárajú novú francúzsku reštauráciu a Poirot v deň jej otvorenia dostane žltý kosatec. Rovnaký, aký bol na stole, keď zomrela Iris Russellová. Jej manžel usporiadal spomienkovú večeru, pretože je presvedčený, že jeden z pozvaných zabil jeho manželku. Poirot si na ten istý večer rezervuje v reštaurácii stôl. Práve preto, aby zabránil ďalšej vražde... (oficiální text distributora)
Agatha
Žlutý iris i já považuji za jeden z nejlepších dílů seriálu (z 36 epizod). Takovou atmosféru nemá žádný jiný díl. Ke geniálnosti mi chybí pár minut navíc.(6.5.2011)
togaf
Když Hercula nenechají vyšetřit případ, je to vždycky zajímavé. Plus rafinovaně provedená vražda...vrah musel mít nervy z ocele.(17.5.2011)
klúčik
Tento diel neprevyšuje ostatné diely. Poctivá robota - hlavne výprava...Príbeh sa dá dosť ľahko predvídať. Preto len priemerných 65%.(28.11.2010)
Rssa
Další z povedených dílů, 5. série je zatím výtečná. Poirot se tentokrát krátce ocitne v Argentině, je zatčen a deportován. Celá hlavní linka příběhu je dostatečně napínavá. Jeden z nejlepších dílů.(30.3.2011)
adamulefa
Klasický, jednoduchý a priamočiary Poirot. 75% Ako vraha som tipoval Luigiho, i keď som nemohol dôjsť na motív. Nakoniec to však nebol on... Veď prečo by aj. P.S. záverečná scéna bola veľmi zaujímavá.(28.11.2010)
Hanes88
Opět záhada jako víno :-). Nakonec byla zobjasněna i dávná vražda. Vrah byl v tomto díle opravdu chladnokrevný. Jeden z nej dílů.(16.1.2012)
djbarrel
Dle mého jeden z nejlepších dílů. Už skutečnost že začíná tím, že Poirot nevyřešil vraždu je pozoruhodná. Dějové zvraty jsou zajímavé, falešná vražda na konci a vůbec celý konec byl velmi zajímavý. Velmi dobré - 86 %(11.1.2011)
filmmovier
Jeden z nejlepších dílů vůbec. Poirotovi se v něm naskytne možnost vyšetřit případ, který v minulosti vyřešit nestihl. A jde na to skvěle. Atmosférické, působivé, napínavé. Vysvětlení celého případu také nebylo bez překvapení. Opravdu vydařená epizoda se spoustou zvratů.(25.12.2011)