Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do tábora papežského legáta a winchesterského kardinála Henryho přijíždějí roku 1427 rytíři, kteří se chystají na křižáckou výpravu proti českým husitům. Fanatický kardinál je napřed zbaví všech trestů za vraždy a násilí na kacířích. Jedním z těch, kteří mu bezvýhradně věří, je Eschweiler z Hohenbachu (J. Vala). Do tábora husitského vojska, vedeného Prokopem Holým (M. Růžek), se o něco později uchýlí mladý zeman Ondřej Keřský (P. Kostka). Eschweiler vyvraždil jeho příbuzné, vypálil tvrz a přímo ze svatební oslavy mu unesl nevěstu Anku (J. Tvrzníková). Za tři roky se z Ondřeje stane zkušený velitel. Husité táhnou Německem a města se jim bez odporu vzdávají. Prokop nechce lidské životy – doufá, že jeho kněží přesvědčí obyčejné lidi o své pravdě kázáním. Zato Ondřej touží především po pomstě. Lidé, kterých se ptá, tvrdí, že Eschweilera neznají. Ondřej ho najde až při tažení na Norimberk… (Česká televize)

(více)

Diskuze

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

Tyhle historické fresky o českých dějinách jsou kulturním pokladem.O.Danek uměl,Vláčil uměl,na tyhle filmy by měli študáci zírat,ne na anglosaské slátaniny typu H.Potter..

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Willy Kufalt

Ten kanál sice nemám, ale fajn vědět, že takový kvalitní záznam vůbec existuje. Díky za tip, zkusím se po něm podívat. :)

na příspěvěk reagoval robert8

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

PaRi

Chtěl jsem si to koupit na dvd, ale v údajích na stránkách filmexportu se uvádí, že je to v ořezu 4:3, což mi nezní moc hezky. Tipoval bych, že to je ta hrozná verze, co je na CSfilmu. Jeden týpek pod oficiální ukázkou filmexportu na youtube nicméně píše, že do 1:2,35 remasterovali už i Smrt v sedle, tak to dává určitou naději, že se toho dočkáme i tady u toho filmu...

Přesto: Nenapíšeme do filmexportu, že bysme stáli o vydání v lepším ořezu? Když jsme dva, tak by to stálo za pokus...

na příspěvěk reagoval Willy Kufalt

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

Stegman

Ano, na prznění umělecké práce, navíc takto výsostné jako je Illíkova kamera, by měl existovat nějaký paragraf. Jistě si nikdo neumí představit, že by nějaký vobejda ořízl plátno malířského mistra, tak proč je něco takového dovoleno u obrazu na plátně filmovém!!!? 

na příspěvěk reagoval Stegman, Willy Kufalt

Reklama

Reklama