Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy neprovdaná, čtyřicetiletá učitelka angličtiny Linda Sinclair (Julianne Moore) žije v malém městě. Společnost jí dělají jen její dvě siamské kočky a spousta klasických knih. Její život je, na rozdíl od hrdinů jejích oblíbených knih, velmi klidný. Jednoho dne se do města vrátí její bývalý žák Jason (Michael Angarano). Jason se chce stát dramatikem v New Yorku, ale jeho arogantní otec Dr. Tom Sherwood (Greg Kinnear) chce aby jeho syn vystudoval právnickou fakultu. Linda se rozhodne, že Jasona v jeho snu podpoří a začne ho v jeho úsilí povzbuzovat. Jejich osudy se začínají proplétat. (Terva)

(více)

Recenze (64)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to docela chytrý film. Linda je odtržená od reality a žije ve fantazijním světě oblíbených románů a tak není divu, že je rozčarovaná, když se svět a lidi v něm nechovají podle knih. Stejně je na tom podle mě i divák, který k Učitelce angličtiny zasedne v očekávání klasické romantické komedie, a ejhle, ona se ta idyla rozsype jako domeček z karet, když je divácké očekávání rozmetáno na kusy současně s tím, jak Linda zjišťuje, že svět, který si vysnila, neexistuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bota jménem Melichar lehce stříknutá Birdmanem. Co to přináší? Že žaludek verbala je panickou úzkostí sevřen a jeho Necenzurovaný almanach invektiv (mimochodem nově zařazený do Index Librorum Prohibitorum) naopak otevřen? Trošku vznášejícího se nad Národní a Masarykovým nábřežím? Ne. Jen poznání, že knihtisk pozvolna umírá a Zisk nezná risk.. Nenáročná, prostoduchá komedie, které M.Angarano dodává mimóznost a J.Moore grácii. Když ji mladý rozervaný dramatik ve flanelce ohýbá přes učitelský stůl, na zdi visící Shakespeare nejspíš přemýšlí, jestli se jedná o báseň Znásilnění Lukrécie či komedii Mnoho povyku pro nic.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Příšerný... Jestli má každá ženská v myslivně zavřenou jinou ženskou, která jí tam kydá takovejhle hnůj, tak teda velkej zaplaťpánbůh za to, že jsem chlap. My chlapi máme totiž kouzelnej Box ničeho, kterej jsem se při sledování přibližně trojnásobně schyzofrenní Múrový rozhodně nebál použít. Učitelky angličtiny bejvaj ty ze všech nejmíň oblíbený a tahle hitparáda, kterou by na koleně sepsal i školník, jenom potvrzuje, že si za to můžou samy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film jsem díky youtube viděl několikrát, protože je podle mě hodně dobrý. Hlavní zápletka se motá kolem bývalého studenta střední školy, na které učitelka angličtiny Linda učí, a kde mají i divatelní kroužek, který díky Lindě, je ochoten nastudovat hru bývalého studenta, který poté studoval kreativní psaní her v New Yorku, ale vrací se domů, protože v N.Y. neuspěl jako dramatický umělec, a jeho otec chce aby se věnoval nějakému serioznímu zaměstnání. A jak to dopadne? Na to se podívejte sami. ()

CarloRizzi odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla jako komedie, jo? Dvakrát jsem se zasmál. Bylo to nudné, trapné, takže doporučuji nekoukat se na to, protože je to velká ztráta času.:-( ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pre oplzlých gurmánov, ktorým sa páči pohľad na staré neukojené matróny, ktoré slnko ani nevideli a tak sú biele a pehaté a strašne nevzhľadné. Ono, Julianne Moore v poslednom čase všade hrá len lesbu alebo nejakú zašlú neuspokojenú kravu. Asi čerpá z vlastných skúseností. Nič na tom, v tomto filme vyzerá ešte staršie ako v skutočnosti je. Jednu hviezdu pri scenári akoby vybratom z miništrantskej prdele dávam za chudáka spisovateľa, pretože je to ozaj utrpenie pre spisovateľa, keď sa mu divadelníci alebo filmári snažia zmeniť to, čo sám napísal. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore je natolik emotivní a emocionální osůbka, že je každý (doslova) snímek s ní výjimečným zážitkem a zároveň ji činí kouzelnou a moc krásnou. Kdo to nevidí, je buď zabedněný ťulpas nebo má holt jiný vkus. ;-) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pravda celkem očekávané zápletky, ale to obsazení je opravdu příjemné. Takový malý příběh cílevědomé učitelky, která miluje svou práci, literaturu a doslova jí věnovala svůj život. Moc se mi líbil systém, kterým známkovala všechny kolem či samu sebe. Taky jsem si u tohoto snímku skvěle odpočinula. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore hraje velmi samotářskou učitelku, která v sobě má hodně citu. Ten se pokusí ventilovat ve hře svého bývalého studenta, který nemá jinak možnost uspět. Rozhodne se, že jeho poměrně kontroverzní hru chce uvést jako středoškolské drama. Je to komedie, která není moc vtipné, drama, které je až moc zlehčováno, a navíc je to všechno překvapivě předvídatelné. Když jsem se díval na Julianne Moore, měl jsem pocit, že by v "Hannibalovi" zvládla i roli Masona Vergera. Asi to není moc lichotka, ale stejně se mi ta ženská líbí. Jen by neměla nosit sepnuté vlasy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dalo se to úplně v pohodě snést, dokonce jsem se i několikrát zasmála. Nevím sice proč chce někdo, aby Julianne vypadalo milionkrát hůř, když je to taková kočka na svůj věk, ale budiž - spíš teda nechápu, co v takovém filmu dělala, vlastně to celé stálo především na ní. Po hooodně dlouhé době jsem někde viděla Nikki Blondsky, protože od Hairspray nebyla snad v ničem větším. Mihla se tu Lily Collins, která si pro její smůlu a obočí vybírá samé průměrné filmy, i když neříkám, že se u nich člověk nebaví. No a jinak ten konec jsem vůůůůbec nečekala. Vtipný mi ale přišel prokládaný komentář neexistující postavy a především pak v závěru, kdy naprosto mimo popisoval celou situaci, až byl zavřen sám v baráku. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film sa mal hlavne venovať divadlu a nie žiarlivej 40 ročnej učiteľke, ale aspoň malé svetielko nádeje tu je a to Lily Collins .. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nebýt Julianne Moore, nikdy bych filmu nevěnoval pozornost. Faktem je, že po zhlédnutí netuším, co ji vedlo k tomu účinkovat v naprosto podprůměrné romantické komedii. Po pravdě, díky mizernému scénáři nijak nevyčnívala ani ona. O nic nepřijdete, pokud tenhle snímek vynecháte. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na základe toho nízkeho hodnotenia a komentárov som očakával poriadnu katastrofu, ale podľa mňa to vôbec nebolo až také zlé. Síce námet bol úplne vlažný, no v prípade filmov zo školského divadelného prostredia je ťažko vymyslieť niečo originálne. Ale aspoň snaha o zaujatie tam určite bola, to treba bez pochýb uznať. Príbeh okolo celého toho predstavenia beriem, no mal jedno obrovskú chybu, ktorá značne ubrala tomuto filmu na kvalite - a síce, že samotný scenár tej divadelnej hry bol naznačený pramálo a pritom práve tá hra určite korešpondovala s dejom. Takže práve toto z môjho pohľadu ten film zabilo... ()

Reklama

Reklama