Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy neprovdaná, čtyřicetiletá učitelka angličtiny Linda Sinclair (Julianne Moore) žije v malém městě. Společnost jí dělají jen její dvě siamské kočky a spousta klasických knih. Její život je, na rozdíl od hrdinů jejích oblíbených knih, velmi klidný. Jednoho dne se do města vrátí její bývalý žák Jason (Michael Angarano). Jason se chce stát dramatikem v New Yorku, ale jeho arogantní otec Dr. Tom Sherwood (Greg Kinnear) chce aby jeho syn vystudoval právnickou fakultu. Linda se rozhodne, že Jasona v jeho snu podpoří a začne ho v jeho úsilí povzbuzovat. Jejich osudy se začínají proplétat. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dalo se to úplně v pohodě snést, dokonce jsem se i několikrát zasmála. Nevím sice proč chce někdo, aby Julianne vypadalo milionkrát hůř, když je to taková kočka na svůj věk, ale budiž - spíš teda nechápu, co v takovém filmu dělala, vlastně to celé stálo především na ní. Po hooodně dlouhé době jsem někde viděla Nikki Blondsky, protože od Hairspray nebyla snad v ničem větším. Mihla se tu Lily Collins, která si pro její smůlu a obočí vybírá samé průměrné filmy, i když neříkám, že se u nich člověk nebaví. No a jinak ten konec jsem vůůůůbec nečekala. Vtipný mi ale přišel prokládaný komentář neexistující postavy a především pak v závěru, kdy naprosto mimo popisoval celou situaci, až byl zavřen sám v baráku. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Samotný začátek filmu dával naději, že to možná nebude tak špatný film – nechyběla lehká vtipnost, nadhled, kouzlo a nápad. Velice brzy se však vše jmenované vytratilo jako pára nad hrncem a Učitelka angličtiny se zvrhla v po všech stránkách neobratné poselství o zdolávání životních překážek a cestě za sny. Julianne Moore se povedlo film uchránit před ještě větším průšvihem, Greg Kinnear a líbezná Lily Collins se jí v tom snažili v menších rolích pomáhat, ale nestačilo to. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že Julianne Moore hrála ve filmu ošklivější ženu než ve skutečnosti je a to se cení. To chce aspoň ty dvě hvězdičky. Film byl skoro o ničem a celý stál jen na jejím hereckém výkonu, který nebyl špatný, ale rozhodně byl nudný. Z blbého scénáře ovšem těžko vytřískat něco víc. Julianne by si zasloužila lepší filmy, nejspíš se zde trochu spletla ve výběru. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na základe toho nízkeho hodnotenia a komentárov som očakával poriadnu katastrofu, ale podľa mňa to vôbec nebolo až také zlé. Síce námet bol úplne vlažný, no v prípade filmov zo školského divadelného prostredia je ťažko vymyslieť niečo originálne. Ale aspoň snaha o zaujatie tam určite bola, to treba bez pochýb uznať. Príbeh okolo celého toho predstavenia beriem, no mal jedno obrovskú chybu, ktorá značne ubrala tomuto filmu na kvalite - a síce, že samotný scenár tej divadelnej hry bol naznačený pramálo a pritom práve tá hra určite korešpondovala s dejom. Takže práve toto z môjho pohľadu ten film zabilo... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film jsem díky youtube viděl několikrát, protože je podle mě hodně dobrý. Hlavní zápletka se motá kolem bývalého studenta střední školy, na které učitelka angličtiny Linda učí, a kde mají i divatelní kroužek, který díky Lindě, je ochoten nastudovat hru bývalého studenta, který poté studoval kreativní psaní her v New Yorku, ale vrací se domů, protože v N.Y. neuspěl jako dramatický umělec, a jeho otec chce aby se věnoval nějakému serioznímu zaměstnání. A jak to dopadne? Na to se podívejte sami. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Linda Sinclair (Julianne Moore) přijde žádat Jasona (Michael Angarano) o nový konec hry, si Jason vyhrne rukávy a opře se o pult. V dalším záběru z Lindy zpět na něj má rukávy znovu normálně, a to aniž by se jakkoliv pohnul. (dandislav1991)
  • Natáčelo se od října do prosince 2012 v americkém státě New York. (BMW12)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Tribeca 26. dubna 2013. (Terva)

Reklama

Reklama