Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Louis Dominique Garthausen řečený Cartouche je francouzskou zbojnickou legendou. Narodil se v Paříži v roce 1693 a ve svých osmadvaceti letech popraven na smutně proslulém náměstí de Greve.
Cartouche, vůdce jedné z band na slavném pařížském Dvoře zázraků. Inteligentní, dobrý šermíř a svůdce. Velmi brzy si získal přízeň lidu, protože bohatým bral a chudým dával. Bylo o něm napsáno mnoho knih a natočena řada filmů, nejslavnější s Jeanem-Paulem Belmondem. Zatím poslední, kdo se nechal inspirovat příběhem tohoto francouzského Robina Hooda, byl francouzský režisér Henri Helman. O Cartouchovi natočil dvoudílný televizní film se známým hercem Frédéricem Diefenthalem v hlavní roli. Snad neprozradíme příliš mnoho, když řekneme, že ani tentokrát nevyprávějí tvůrci jeho příběh až do samého konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a příjemný snímek v pěkných lokacích má jedinou vadu - v ničem nevyniká. Za pár měsíců si na něj divák ani nevzpomene. 1) Film respektuje pravidla žánru a je v něm vše, co člověk může očekávat. Kdybych snímek viděl ve svých 15 letech, byl bych spokojen. A kdybych neznal verzi s Belmondem, byl bych uchvácen. Ovšem Belmonda nikdo nepřekoná a mně už není 15 let._____ 2) S historickými reáliemi si autoři moc hlavu nelámou - postavy mluví, reagují a jednají, jako by žily dnes. Dialogy místy poněkud ahistoricky předjímají budoucí Velkou francouzskou revoluci._____ 3) Ve druhém díle se předvídatelný děj konečně trochu zašmodrchá. Ale konec neuspokojí._____ 4) Zaujali mě 41letý Frédéric Diefenthal (Cartouche) a 33letý Grégory Fitoussi (policejní ministr La Reynie)._____ 5) Zájemcům o Cartouchovy životní osudy doporučuji francouzskou Wiki_____ 6) Výstižný koment: rikitiki***. ()

Mikovec 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mi bylo jasné jak to dopadne, Francouzi prostě neumí dělat filmy, umějí dělat jen pohádky :) . Přijde krásná princezna a zamiluje se do zbojníka, který ochraňuje lůzu, nakonec spolu odjedou bohatí a šťastní. Nemam rád příliš jednoduché filmy a u tohoto, jsem měl co dělat abych neodešel v půlce, ale za snahu dávám francouzům 1* ()

Reklama

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dobrá historická snímka z koprodukcie na ktorej sa podieľalo z veľkej časti Francúzsko naozaj zaujala a dobre som si pri nej oddýchol. Ani som neočakával prehnané ale vzrušujúce efekty ako v amerických filmoch, no na druhej strane som čakal pestrejšie lepšie bojové scény, väčšiu dinamiku, gradáciu deja a lepšie herecké obsadenie. Dopozeral som to však dokonca a bol som v celku spokojný. Nič ma výrazne nerušilo ani hudba, ani kamera ani gradácia deja, no zároveň ma ani nič výrazne nenadchlo. Preto je na mieste priemer a tri hviezdičky. Dobrý film, ktorý by som si ale už viac krát zrejme nepozrel. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předešlé filmové verze, která se nesla více v komediálním duchu s Jeanem Paulem Belmondem má zdejší zpracování dramatičtější rámec a pěkné krajinné scenérie a krásné zámky. Nakonec kdo by chtěl vytvořit identickou látku na stejné téma? Tak Cartouche v rukou televizních tvůrců si troufám tvrdit, potěší milovníky kostýmní romantiky, protože navazuje na tradice francouzských rytířských dobrodružství a fanfanotulipanských zvyklostí. A to je samo o sobě důvodem, proč to zhlédnout. Mužný a romantický hrdina herec Fréderic Diefenthal příjemně překvapil, skvěle vládne mečem a působí sympaticky. A je celkem jedno jestli se tak někdy kdysi vůbec stalo. Tak si v konečném výsledku tu historickou nekomplikovanou podívanou užijte a dobře se bavte. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzi ztratili sebedůvěru poněkud patetických historických velkofilmů 50.tých let i svěží lehkost snímků z let 60.tých a začínají se rozhlížet, co teď. Bohužel jim padlo oko na Piráty z Karibiku a tak Cartouche s podmalovanýma očima zesměšňuje vládní vojáky za zvuků vlezlé hudby. A dokonce závěr umožňuje i intepretaci, že příští kariéra Cartouche bude na moři. ____ Charaktery jsou klišovité a vztahy mezi nimi leda tak papírové, použité finty nenápadité. Dvě hvězdy za Diefenthala, protože mám pro něj slabost a za to jak hezky zahrál potlačovanou vášeň ve chvíli, kdy položil ruku na ústa své lásky. A jednu kvůli přece jen romantice. /5. 11. 11./ ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama