Reklama

Reklama

Cesta kolem světa za 80 zahrad

(seriál)
  • Velká Británie Around the world in 80 gardens (více)
všechny plakáty
TV spot
Velká Británie, 2009, 10x60 min

Scénář:

Monty Don

Hrají:

Monty Don (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám 80 zahrad, z nichž každá má svou svéráznou minulost. Ať už je to minimalistická zahrada v Mexiku, která se spíše než tradičním zahradám podobá architektonickému skvostu, nebo autentická zahrada romantického ducha v Anglii, Monty Don na každou z nich pohlíží jako na veliké tajemství. A jak se pomalu dostáváme pod okouzlující vliv té které zahrady, přistihneme se, že si klademe otázky, jako: Proč vlastně lidé zahradničí? Jakou má ta či ona zahrada funkci? Co dělá z té či oné zahrady neopakovatelnou raritu? (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (3)

muti 

všechny recenze uživatele

pozrel som prvu cast - aby sme pochopili cinske zahrady tak musime zajst na miesta ktorymi boli inspirovane - Huangshan. Co si prevzali japonci z cinskej tradicie a ako ich ovplyvnil zen mozme vidiet v rozsiahlych chramovych komplexoch Kyota. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Prezentácia tých najkrajších a najpopulárnejších záhrad sveta! Je zaujímavé čo dokáže človek vytvoriť s drevín, rastlín a iných záhradních doplnkov, či už to zachádza do gíču, alebo je to dokonalý súlad architektonických prvkov s rastlinami. Jedno je isté a to je to, že na takéto záhrady treba fúru penazí a ešte viac trpezlivosti. Asi by som nemôhol navrhovať záhrady pre takýchto zbohatlíkov, nechcú záhradu, ale všetko dominantné na kope a ukázať koľko majú financií! Dokument to je zaujímavý ! ()

Reklama

Elisson 

všechny recenze uživatele

Ukážka toho, že po svete sa dá chodiť nie len kvôli stavbám, slávnym mestám alebo kvôli ľuďom, ale aj kvôli záhradám. V seriály prejdú zbežne celý svet a ukážu mnoho krásnych záhrad (čo určite nie sú len kvetiny alebo rady stromov, ale mnohokrát zvláštne kompozície všetkého možného, skrátka niečo čo má atmosféru a dušu), ktoré často nesú atmosféru tej ktorej krajiny. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama