Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moderní posedlost hororovou realističností už pronikla i do vymítačského subžánru. Co se týče dokumentárního provedení, tak bych měl jenom jednu výtku - kameraman na mne občas působil příliš mrtvě - tzn. že se strašně málo zapojoval do dění, málo mluvil ... až jsem párkrát zapomněl, že za tou kamerou nějaká postava vůbec stojí. Hororové momenty fungují skvěle, bohužel jich není příliš mnoho. Často kritizovaný závěr mě nijak neurazil. Velmi slušné dílo z produkce Eliho Rotha, který prokazuje, že může mít prsty i v serióznějších žánrových pokusech. 7/10 ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Už kvůli konci se "realistické" ztvárnění naprosto vytrácí. Ne, nemyslím to co snímá kamera, ale to, jak by se ten záznam dostal na veřejnost?! Když to teda má být realistické... Nasrat na filmy alá dokument, doufám že tenhle trend co nejdříve zmizí v propadlišti dějin. Samotný film mě nijak zvlášť neurazil, ani nenudil. ()

Reklama

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

To, že tenhle kus nepokrytě vykrádá mnohem úspěšnější horory, by mi ani tak nevadilo... Že nemá prakticky žádný děj a herci jsou neskutečně otravní, mi docela vadí, ale dá se to ještě přežít... Ale co mě neskutečně sere, je (dnes velmi moderní) forma pseudodokumentu, kterou byl film natočen... Sralo mě tu už u BWP (který považuju za jeden z nejhorších filmů všech dob) a sere mě to čím dál tím víc... Kdyby to mělo alespoň (vzhledem k tomu, že má jít o horor) atmosféru, ale ne... Prostě laciná a naprosto zbytečná sračka u které jsem zase zbytečně promrhal hodinu a půl mého života... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

A já blbec se těšil na podařený horor... Krutý omyl vážení... Tohle jsme mohli klidně se ženou natočit doma a určitě i líp... To že reverend si z případů dělal srandu bych i bral, takový lidé se určitě najdou... I to ostatní, jelikož na tohle věřím a věřím že se to děje, jen to logicky nejde na veřejnost... Nicméně styl celého "dokumentu", pár "bubu" scén a celkově zhola nic... To mi ani k průměrnému filmu nestačí + ještě "krásná" hudba, která naprosto "dotvářela" už tak "hustou" atmosféru... P.S.: Víte, že když dáte dva zralé banány, vložíte je do mísy, přidáte trochu cukru a stále budete pokračovat a upečete to na 140. A vytáhnete ho ven a máte vlastní banánový chléb. Aleluja! ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Současný fenomén točit horory na obyčejnou ruční kameru za účelem získání co možná největší reálnosti je sice obdivuhodný, ale cítím se tím už být trochu přesycený a The Last Exorcism to odnáší nejvíce. Původně jsem byl dost zvědavý, jak bude tento styl fungovat ve vymítačském subžánru a mohu říct, že zrovna zde mi to vadilo nejvíce. Atmosféru to až na jednu noční scénu vůbec nenazovalo a do poloviny filmu se prakticky nic neděje. A divně otevřený závěr vše jen podtrhnul. Někdo se snažil o závěrečný efekt v Záhadě BlairWitch? Opět to nefungovalo tak, jak asi tvůrci zamýšleli... Opravdu hořké zklamání. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)
  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)

Reklama

Reklama