Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady pseudo-dokumentárních hororů, od kterých od přehypevoném Paranormal Activity nic nečekám. Tenhle pokus ale přitom nebyl úplně marný. Zápletka je sice ohraná, ale dá se z ní pořád vytěžit hodně a příběhově jde rozhodně o bohatší film než PA. Postavy jsou taky celkem zajímavé a pár atmosférických scén se zde taky najde. Bohužel se to, přes svojí krátkou stopáž, docela vleče a s Ashley Bell nejde vůbec takový strach, jaký by z holky posedlé ďáblem měl jít. Vlastně je místy docela k smíchu a při některých scénách jsem si připadal jak v parodii na Vymítače ďábla. Nejvíc to ale stejně zabijí konec, který poslal slušně rozjetý příběh do kopru a já jsem jen na konci tupě zíral a řikal si wtf? Tady to někdo s vykrádáním všech možných hororů krapet přehnal. ()

moviefilm

všechny recenze uživatele

Zlý, skutočne zlý film. Pozeral som ho na tri-krát, pričom po každom zrušení filmu, som si pvedal, že ho už nedopozerám a až tri terťom zapnutí som to vzdal. Posledných 15 minút som ani nevidel, vzhľadom na to, že som to proste už nevydržal. Otrasné herecké výkony (Ashley Bell bola za svoj výkon nominovaná na nejakú cenu (už si nepamätám akú), ale nechápem prečo, lebo jej výkon bol-rovnako, ako výkony všetkých ostatných-strašný), katastrofálna réžia, neskutočne klišéovitý scenár, chaotická kamera, ktorá nepridáva na atmosfére, ale z nej dokonca uberá, pretože celá dokumentárna rovina nefunguje. Pri nočnom pozeraní trochu (dávam do pozornosti slovo "trochu") cítite, že vám bije srdce, no pri dennom pozeraní sa nudíte viac, ako je to možné. Dobrý horor má podľa byť vystrašiť vždy... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vymítačský pseudodokument, nakonec jeden z nejzajímavějších hororů (hororově slabšího) roku. Šoumenský kazatel se rozhodne ukázat na kameru, jaký je exorcismus ve skutečnosti podvod, jenže tento "poslední" případ se nevyvine úplně podle jeho představ... Handcam v kombinaci s některými až fascinujícími záběry, slušnými herci, nepředvídatelností a docela neotřelým nápadem, to dělá z LAST EXORCISM nadprůměrný film. Krvavých efektů je minimum, atmosféra není hned a na děsu se mohlo ještě přidat, ale stejně spokojenost. Nic pro netrpělivce. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

A ja som sa sťažoval na amatérsku kameru pri Paranormal Activity. Po tomto človek totiž naozaj docení tú kameru na statíve, keď človek nemusel špúliť oči neustále ako tu, v snahe zaostriť na tie rozmazané šmuhy, čo sa v sprievode tajomných pazvukov mihajú pred očami. Toto rozostrené neatmosferické čudo, ktoré sa akosi do posledných minút nie a nie rozbehnúť toho pritom veľa dlží staručkej a vynikajúcej Blair Witch a o prehľadnej ručnej kamere sa môže zase veľa učiť od španielkeho REC. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po Mega Paranormal Debility 2 sem si celkem spravil náladu, hodně sem se bál že budu koukat na vyštavený téma, Postel, holka, pánbíčkár, krucifix a himlhergot, ale film slušně překvapil. Ani to tak neni horor jako drama a thriller, ruční kameru mám už celkem rád. No konec silně překvapil, ne celkově, ale už sem myslel že na to nebudou mít tvůrci koule..a kříže :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení se zúčastnil i jeden skutečný exorcista, který pomáhal koordinovat filmování některých scén. Jedná se o bratra jednoho ze členů štábu a všimnout si ho můžete jako muže, který stojí vlevo od Reverenda Cottona Markuse (Patrick Fabian) při jeho kázání s kartami na začátku filmu. (oje)
  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)

Reklama

Reklama