Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych strašně natočit film, jak si na někoho zasedl Satan! Viděl jsem Exorcistu, Rosemary i Blair Bitch a napadl mě děsně kůl, "originální" scénář! Nemám sice prachy, ale zato mám doma hájosmičku za šest litrů, se kterou umím skvěle běhat a dělat krásné šmouhy. Vím dokonce i o jedné kikině, která umí príma vrčet, udělat most a dát nohy do třičtvrtě na tři. Stačí ji napatlat bílým pudrem, nalít ji na vlasy litr vegetolu a bude vypadat fuckt hrozně! A když z ní udělám hvězdu, nechá se prý v pohodě i vymetat. Pardon, chtěl jsem říct vymítat. Navíc znám Ílaje, se kterým jsme spolu na základce týrali drobné hlodavce. Když ho nenapráším, dá mi pětset dolarů, abych to mohl natočit!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl natáčení mě osobně moc nebere. Už Blair Witch mě pořádně namíchl a znechutil, Rec naopak příjemně překvapil, ale jinak tuto "živou kameru" moc nemusím. Tady to nebylo zase tak hrozné, ale určitě bych uvítal spíše normál. Jinak co se filmu týče, tak děj je docela zajímavý. Borec si nejdřív hraje na profíka, ale když jde opravdu do tuhého, tak moc neví. Herci to odehráli slušně, atmosféra je chvílemi skvělá, ale na druhou stranu je to docela dost často nuda. Přestože se závěr snaží být překvapující, tak mně se moc nelíbil. Obecně tyto filmy moc nemusím, ale když už tak určitě spíše ty staré satanistické filmy. Mrkněte na Vymítače ďábla nebo Přichází Satan!, to je teprve ta pravá pekelná atmosféra. 50% ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad (celé to "hraju divadýlko pro křesťany, abych z nich vytřískal peníze - z něčeho rodinu živit musím"), který je podtržen tím, že se tváří jako dokument (v dnešní době tak "originální"). Bohužel příliš dlouhý rozjezd (na těch necelých 90 minut) a neskutečně nevydařený závěr dělá z tohoto filmu docela podprůměr. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný film, mě bohužel nepřesvědčil o hrůzostrašnosti, kterou u těchto filmů očekávám a u kterých se mi toto naposledy dostalo u Exorcism of Emily Rose! Jediná opravdu působivá scéna byla při vymítání ve stodole! Závěr filmu pak naprostá katastrofa! A přitom webové stránky s trailery vypadaly tak nadějně:-( ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

1 * dávám pouze za lehoulinkou orginalitu a zajímavý vývoj příběhu. Jinak je film těžce nepovedený. Příšernou kamerou počínaje a absencí veškerého napětí končeje. Mnohdy jsem netušil, zda se mám smát, neboť jsem si nebyl zcela jistý, zda to autoři mysleli zcela vážně. Škoda, škoda. Ani ty 2* z toho nevytáhnu. Nicméně to není až tak velký průser, jak se zde dá dočíst. Film je mírně podhodnocený. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)
  • Natáčení se zúčastnil i jeden skutečný exorcista, který pomáhal koordinovat filmování některých scén. Jedná se o bratra jednoho ze členů štábu a všimnout si ho můžete jako muže, který stojí vlevo od Reverenda Cottona Markuse (Patrick Fabian) při jeho kázání s kartami na začátku filmu. (oje)
  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)

Reklama

Reklama