Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (204)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych strašně natočit film, jak si na někoho zasedl Satan! Viděl jsem Exorcistu, Rosemary i Blair Bitch a napadl mě děsně kůl, "originální" scénář! Nemám sice prachy, ale zato mám doma hájosmičku za šest litrů, se kterou umím skvěle běhat a dělat krásné šmouhy. Vím dokonce i o jedné kikině, která umí príma vrčet, udělat most a dát nohy do třičtvrtě na tři. Stačí ji napatlat bílým pudrem, nalít ji na vlasy litr vegetolu a bude vypadat fuckt hrozně! A když z ní udělám hvězdu, nechá se prý v pohodě i vymetat. Pardon, chtěl jsem říct vymítat. Navíc znám Ílaje, se kterým jsme spolu na základce týrali drobné hlodavce. Když ho nenapráším, dá mi pětset dolarů, abych to mohl natočit!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moderní posedlost hororovou realističností už pronikla i do vymítačského subžánru. Co se týče dokumentárního provedení, tak bych měl jenom jednu výtku - kameraman na mne občas působil příliš mrtvě - tzn. že se strašně málo zapojoval do dění, málo mluvil ... až jsem párkrát zapomněl, že za tou kamerou nějaká postava vůbec stojí. Hororové momenty fungují skvěle, bohužel jich není příliš mnoho. Často kritizovaný závěr mě nijak neurazil. Velmi slušné dílo z produkce Eliho Rotha, který prokazuje, že může mít prsty i v serióznějších žánrových pokusech. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA $41,034,350Tržby Celosvetovo $67,738,090Tržby za predaj DVD v USA $6,856,504 //počet predaných kusov 420,176║ opäť výber z domácej filmotéky ale aspoň že z toho lepšieho súdka, dej nie je až tak nudný ako podobné výkvasy a občas to ma aj nádych nejakej tej atmosféry, napätia, len škoda že vo finále to neprišlo na nejakú pointu a nechalo to len voľný priebeh ako sa tvorcovia zasekli, zlý záver troška sa čudujem že sa z tejto témy Američania ešte neprejedli /40%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

MEGASRAČKA ROKU. Příběh o namyšleném faráři a pošahané krávě. Styl amatérské video. Obraz, barvy, zvuk na hovno! Žádné napětí, žádná akce, pouze kecy, kecy a kecy. Tak stupidní film, jsem už dlouho neviděl!!! FUJ - ODPAD! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Neviem si pomôcť, ale všetko čo sa týka boha ma nesmierne sere a pri Last Exorcism som mal pocit, že mi exploduje hlava.... strašne veľa použitých biblických a cirkevných kecov, ktoré aj tak nikam neviedli. Tiež film má veľmi nudný a prihoretý dej, čiže u mňa maximálne sklamanie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nic Moc.. Opravdu slaboučké! Filmy o dáblech a vymítaní Zbožnuji, akorát tady to vůbec nefungovalo.. Chyběli peníze, Rozpočet.. Nepůsobilo to vůbec jako Horor, což je škoda! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len 16-ročné dievča.“ – „16-ročné dievča a 16-ročný psychopat sú dve rozdielne veci.“ Snaha sa cení. Dvojnásobne ak máte slabosť pre satanské horory (OMEN, ROSEMARY MÁ DIEŤATKO). Trojnásobne ak pre vymetačské (EXORCISTA, V MOCI DIABLA). Štvornásobne ak uznávate Eliho Rotha (ktorý to produkoval). Prekvapivo ale budú relatívne spokojní aj tí, ktorí jeho hororový štýl neuznávajú, keďže tentokrát je to nečakane vážne, dospelé, seriózne a tvrdé. Resp. aspoň sa to tak tvári. Postavy sú priemerné, herecké výkony tiež. Príbeh slabý, atmosféra detto. K samotnému vymetaniu dochádza nečasto. Pseudodokumentárny štýl tomu mal dodať realistickú atmosféru, ale found footage mi trochu vadia v tom zmysle, že viac vecí počujeme, než vidíme. To ma z princípu ruší, film by sa mal vyjadrovať obrazom, nie? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled tuctovej exorcistickej film, kterej se jen snazi prizivit na modni rucni kamere, ale ono je to cely trochu jinak. Vrchni knez totiz naopak exorcismus neuznava a snazi se ho odhalit jako podvod. Sice to jede v predvidatelnejch kolejich, takze nejdriv radoby cool knez ma plnou drzku kecu a 45 minut se absolutne nic nedeje a nasledne se dostavi demon. Nicmene neni to uplne jednoznacny a film predklada i jiny mozny vysvetleni. Konec je sice trochu prepalenej, ale prijemne otevrenej. Co se tyce rucni kamery, atmosferu vytvari jen minimalne, oni to tvurci totiz prepiskly a vetsinu casu tak jen sledujete jakysi smouhy a rozmazany zabery. Nicmene urcita pusobivost se tomu v druhy pulce odeprit neda, takze 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vymítačský pseudodokument, nakonec jeden z nejzajímavějších hororů (hororově slabšího) roku. Šoumenský kazatel se rozhodne ukázat na kameru, jaký je exorcismus ve skutečnosti podvod, jenže tento "poslední" případ se nevyvine úplně podle jeho představ... Handcam v kombinaci s některými až fascinujícími záběry, slušnými herci, nepředvídatelností a docela neotřelým nápadem, to dělá z LAST EXORCISM nadprůměrný film. Krvavých efektů je minimum, atmosféra není hned a na děsu se mohlo ještě přidat, ale stejně spokojenost. Nic pro netrpělivce. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Typické. Tvůrci narvali do dvouminutového traileru opravdu všechno, čím se dalo získat nadrženého diváka, takže sliboval po dlouhé době pořádně děsivou jízdu. Samotnej film pak ale už nedokáže tolik překvapit. Především: námět je vydojen z několika krav (The Exorcism of Emily Rose, The Blair Witch Project), takže o originalitu nezavadíte. Dále obsahuje téma fanaticky nábožných lidí, jež nemám rád, a to ke všemu vrcholí v málo pravděpodobném závěru. Jistě, je tu několik krvavých a mimořádně strašidelných momentů, posedlá holčina hrála skvěle, i jeho "dokumentární" styl patří k těm povedenějším. Jen jsem nejspíš čekal, že se tvůrci vytasí s nějakou třešničkou na tomhle satanskym dortu. Třeba takový japonský Noroi mě vzal o dost víc. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Presná strela venovaná BWP a jeho odvodeninám , priamo do kamery ! Silne tučná , nočná projekcia obdarená kvalitným docu / vizuálom , ktorý sa tak často nevidí. Paráda ! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, moc jsem se těšil na pořádný horor o vymítání ďábla, dostalo se mi nudy, která prakticky neumí ani navodit nějakou atmosféru, natož vás vylekat. The Last Exorcism je opět jeden z těch rádoby "dokumentů" o tom, co se skutečně stalo… ehm. Teda, alespoň stylem kamery se nás o tom snaží přesvědčit. Naštěstí je zde práce s kamerou mnohem lepší, než v nedávno zhlédnutém filmu The Tunnel a za to u mě získal alespoň nějaké plusové body. Bohužel ale většinu těch bodů ztratil za příběh, který byl dost předvídatelný, což by mi u hororu nevadilo, kdyby to opravdu byl horor. Ale (už podruhé, ale je to opravdu třeba zdůraznit) tohle není horor. Jediná scéna, která se dá považovat alespoň z nějaké té části za hororovou scénu, je ta ze stájí. Zbytek stojí za velké… nic. Jak říkám, být ta kamera o něco horší, jdu ještě níž, takhle tomuto filmu dávám 40 %. A to, že se uvažuje o natáčení dvojky, to mi ani nestojí za (slušný) komentář. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Horor pri ktorom síce netuhne krv, ale rozhodne to nie je film pri ktorom človek mrhá minútami času. Dej sa rozbieha skutočne pomaly a záver zas má tak rýchli spád že sa vám môže zdať že nudných záberov bolo viac ako tých čo mali zaujať. Jedna zo scén je ale veľmi dobrá, ktorú som ešte v žiadnom horore o vymetaní nevidel a milo ma prekvapila.. " Keď nič nepovieš najbližších 10 sekúnd, nechám to dievča ísť ..." Pritom stačilo vydržať. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady pseudo-dokumentárních hororů, od kterých od přehypevoném Paranormal Activity nic nečekám. Tenhle pokus ale přitom nebyl úplně marný. Zápletka je sice ohraná, ale dá se z ní pořád vytěžit hodně a příběhově jde rozhodně o bohatší film než PA. Postavy jsou taky celkem zajímavé a pár atmosférických scén se zde taky najde. Bohužel se to, přes svojí krátkou stopáž, docela vleče a s Ashley Bell nejde vůbec takový strach, jaký by z holky posedlé ďáblem měl jít. Vlastně je místy docela k smíchu a při některých scénách jsem si připadal jak v parodii na Vymítače ďábla. Nejvíc to ale stejně zabijí konec, který poslal slušně rozjetý příběh do kopru a já jsem jen na konci tupě zíral a řikal si wtf? Tady to někdo s vykrádáním všech možných hororů krapet přehnal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je překvapivě hudba. Ta přeci nemá v podobně koncipovaném filmu ("autentický" live-horor ala Blair Witch nebo [REC]) co dělat! Je pak velmi rušivým elementem, když rádoby opravdové záběry z rukou rozklepaného kameramana "kazí" melodické lekačky a drnkání na struny/hraní na klavír. Jinak moc nemám, co bych vytknul. Dlouhé uvedení do děje v podobě hodinových kecaček mi nevadilo, když to má šťávu a slušnou atmosféru. Mohl bych přísahat, že skrze oči mladé Nell se chvílemi opravdu díval démon; tvůrci nemohli vybrat lépe. A ten konec... Celkově povedený horor, kterému by méně slušelo více. Silné tři. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ručná kamera mala za cieľ dodať pocit reálnosti, no režisérovi sa nepodarilo namiešať správnu atmosféru. Hlavná postava - ukecaný kňaz a podvodník ( to nie je ten, čo žije pod vodou...), mi často pripomínal herca M. McConaugheyho. Strach...Neviem, či som ho pri filme vôbec pocítil, nejako ma film nedokázal vtiahnuť a väčšine filmov o vymietaní sa to podarilo. Celé mi to pripadalo ako úbohé kopírovanie iných, podstatne lepších filmov a záver v štýle Blair Witch , to jednoznačne potvrdzuje. Ej, ale otca mu naháňam, zariadenia na oblbovanie mal dobré. Však každý sa musíme nejako živiť...Slabé tri hviezdy. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně musím říci, že pseudodokumenty ručkou fakt nemusím. Logicky člověka napadne řada filmů Kanibaly počínaje, přes BVP, Monstrum... a Paranormal Activity konče. Mnohé z nich, jako třeba BVP či Paranormal jsou hloupé odpady, zde jsem měl alespoň pocit, že film je něčím zajímavý. Pohybuje se na hraně skutečného a imaginárního a člověk pořád netuší, kam se přehoupne. Jsem rád, že kamera nelítá ze strany na stranu. Nevýhodou ručky ovšem je, že divák vidí jen to, co mu někdo ukáže. Co se může jevit jako zajímavé, má tak své mouchy. První část je poměrně nudná, k závěru se ale začne příběh rozjíždět. Zabíjení kočky má pěkné grády a Nell se umí úžasně zkroutit. Konec jsem trochu tušil, ale pozorného diváka by neměl překvapit, jelikož náznaky o kultu a sektě se objevily hned zkraje. Určitě nemá cenu srovnávat s nedostižným Friedkinovým Vymítačem, úplně špatné to však rozhodně není. ()

Reklama

Reklama