Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moderní posedlost hororovou realističností už pronikla i do vymítačského subžánru. Co se týče dokumentárního provedení, tak bych měl jenom jednu výtku - kameraman na mne občas působil příliš mrtvě - tzn. že se strašně málo zapojoval do dění, málo mluvil ... až jsem párkrát zapomněl, že za tou kamerou nějaká postava vůbec stojí. Hororové momenty fungují skvěle, bohužel jich není příliš mnoho. Často kritizovaný závěr mě nijak neurazil. Velmi slušné dílo z produkce Eliho Rotha, který prokazuje, že může mít prsty i v serióznějších žánrových pokusech. 7/10 ()

Vessper odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu chybí uplně všechno co může, za to zde máme vymítače, který nevěří na démony, kazatele, který je šéfem "satanistického" kultu a nakonec červené dítě vhozené do ohně. U celého filmu jsem se pořádně nudil a to i když se posedlá ohybala do různých neuvěřitelných poloh. Celý příběh je o ničem a závěr stupidní. Velice nepovedené - odpad. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je překvapivě hudba. Ta přeci nemá v podobně koncipovaném filmu ("autentický" live-horor ala Blair Witch nebo [REC]) co dělat! Je pak velmi rušivým elementem, když rádoby opravdové záběry z rukou rozklepaného kameramana "kazí" melodické lekačky a drnkání na struny/hraní na klavír. Jinak moc nemám, co bych vytknul. Dlouhé uvedení do děje v podobě hodinových kecaček mi nevadilo, když to má šťávu a slušnou atmosféru. Mohl bych přísahat, že skrze oči mladé Nell se chvílemi opravdu díval démon; tvůrci nemohli vybrat lépe. A ten konec... Celkově povedený horor, kterému by méně slušelo více. Silné tři. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Hlavně sem čekal něco úplně jiného, v duchu sem chtěl a představoval si něco mezi Constantin a V moci ďábla, to věřím by mohl být hrubý film, ale přitom je to jakejsi pámbučkářskej podvodnickej dokument. Hlavně všechny "fakta", co dostáváme, můžou být velice lehce zfingovány (že začně vřít voda, tak to mají strašně jednoduše udělané - záběr na studenou vodu, střih, záběr na vařící vodu, !hmm super no! nebo závěrečná vatra, pár skřeků a zběsilý útěk, no koho to nadchne, mě určitě ne), není čemu věřit, já sem nevěřil ničemu, ani titulkům, to je hlavní důvod proč film nezaujme. Hororu se musí aspoň z části věřit, aby vyvolal u diváka strach, v tomto sem hercům nevěřil ani nos mezi očima, všechno vyumělkované, vymyšlené, nahrané - naprd - zde je ten problém. Není to jenom tím, že sou ukázány triky jak obrat věřící o peníze, je to prostě v tom filmu, že divák pozná, že je to blbost hned od začátku. Abych tomu teda úplně neškodil, tak po hoďce to aspoň trochu nabralo očekávaný spád, no však ale právě proto dávám ty dvě hvězdy, víc si to ode mě nezaslouží, bře jinak tam nebylo nic. Jako horor dost neobstojné. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Další z hororových jmen si zkusil zavymítat. Kdo bude další na řadě? Z posvátného, duchovního a kultovního filmu The Exorcist z roku 1973 těží všechny dnešní filmy. Začínají si brát toto téma do vlastní hlavy a snaží se to natočit po svém. Co se ale stane, když se to natočit nepovede? Vznikne tohle. Tohle není dobré. Dobré téma, špatně uchopeno. Proč nebyla ruční kamera naplno využita? Proč veškerý potenciál byl spálen v poslední scéně v jakémsi Ďáblovi v ohni? Už jsem myslel, že to bude mít úspěch. Těšil jsem se na to dost dlouho. Trailery vypadaly dobře. Film ale úplně vyhořel. Ani u hudby nejsem přesvědčený o kladu. Ta mně taky zklamala. Tenhle film je jednoznačně největší zklamání tohoto roku a nejhorší film, co se týče jména (Exorcist). Škoda. ____ Pokud věříte v boha, musíte věřit i v Ďábla. ____ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)

Reklama

Reklama