Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to mnou ? Je to tím, že mě tohle prostě už štve ? Ne, je to tím, že tvůrci jsou blbci a neumí přijít s něčím novým, jelikož jsou líní a tak okopčí co mohou a nahodí to do oběhu. V jako jiných snímcích i tady se jedna o dívku, která je posedlá něčím zlým a je na Knězovi, který tak nějak knězem není, stupidním kameramanovi a nějaké feně, která tam je tak nějak do počtu, aby to zní dostali ven. Celý film se nic neděje, ostatně jako vždy. Zde se tvůrci nesnaží už ani o laciné lekačky. Jedině konec stojí za zmíňku, jelikož mě pobavil a docela překvapil. Škoda, že byl takový krátký. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, moc jsem se těšil na pořádný horor o vymítání ďábla, dostalo se mi nudy, která prakticky neumí ani navodit nějakou atmosféru, natož vás vylekat. The Last Exorcism je opět jeden z těch rádoby "dokumentů" o tom, co se skutečně stalo… ehm. Teda, alespoň stylem kamery se nás o tom snaží přesvědčit. Naštěstí je zde práce s kamerou mnohem lepší, než v nedávno zhlédnutém filmu The Tunnel a za to u mě získal alespoň nějaké plusové body. Bohužel ale většinu těch bodů ztratil za příběh, který byl dost předvídatelný, což by mi u hororu nevadilo, kdyby to opravdu byl horor. Ale (už podruhé, ale je to opravdu třeba zdůraznit) tohle není horor. Jediná scéna, která se dá považovat alespoň z nějaké té části za hororovou scénu, je ta ze stájí. Zbytek stojí za velké… nic. Jak říkám, být ta kamera o něco horší, jdu ještě níž, takhle tomuto filmu dávám 40 %. A to, že se uvažuje o natáčení dvojky, to mi ani nestojí za (slušný) komentář. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych strašně natočit film, jak si na někoho zasedl Satan! Viděl jsem Exorcistu, Rosemary i Blair Bitch a napadl mě děsně kůl, "originální" scénář! Nemám sice prachy, ale zato mám doma hájosmičku za šest litrů, se kterou umím skvěle běhat a dělat krásné šmouhy. Vím dokonce i o jedné kikině, která umí príma vrčet, udělat most a dát nohy do třičtvrtě na tři. Stačí ji napatlat bílým pudrem, nalít ji na vlasy litr vegetolu a bude vypadat fuckt hrozně! A když z ní udělám hvězdu, nechá se prý v pohodě i vymetat. Pardon, chtěl jsem říct vymítat. Navíc znám Ílaje, se kterým jsme spolu na základce týrali drobné hlodavce. Když ho nenapráším, dá mi pětset dolarů, abych to mohl natočit!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Až vás posedne ďábel, démon nebo jiná potvora, anebo strašně moc budete svému okolí tvrdit, že vás něco posedlo, zavolejte odborníka na slovo vzatého v oboru vymýtání reverenda Cottona Marcuse a budete mít minimálně o popularitu postaráno. Právě totiž natáčí dokument o exorcismu a případ dívky Nell z křesťanské rodiny, údajně posedlé démonem, má být jeho úplně poslední, protože s touhle nevděčnou prací hodlá praštit. Reverend se chápe krucifixu, svěcené vody a odborné knihy o démonech a s celým štábem odjíždí na odlehlou farmu kdesi v zapadákově v Louisianě tam, kde lišky dávají dobrou noc, nebo spíše v tomto případě tam, kde démoni dávají dobrou noc. Nebudu nic předstírat a rovnou napíšu, že film celou dobu balancuje na hranici frašky, ale umí si tak dokonale vyhrát s divákem, že se to takto sofistikovaně a "autenticky" nepodařilo ani jednomu z jeho předchůdců. Pokrevní příbuzní, jako je jednička "Blair Witch" nebo oba díly "Paranormal Activity", jsou oproti tomuhle díla, která si jen na horor hrají.Tady se tvůrci do toho razantně opřeli a jsou od počátku geniálně ironičtí a naprosto jim nedělá potíže šíleně zmasakrovat kočku nebo diváka nalákat do pasti, kdy přestane rozeznávat realitu od fikce a bude mu vsugerováno, že se tyto hranice naprosto stírají. To, že tento horor si s divákem manipuluje, jak chce, je prvek, kterého výše zmíněné filmy nedosáhly, možná je to tím, že se producentsky na filmu podílel i hororový znalec Eli Roth, který nějakým způsobem režírujícího Daniela Stamma dotlačil k ironizujícímu pojetí a současně ve filmu zachoval všechny nezbytné hororové ingredience. Výběr neznámých herců je velmi trefný a představitelka posedlé dívky Ashley Bell už jen svým pichlavým pohledem dává tušit, že do role nebyla vybrána náhodou. Bavil jsem se skvěle a každou chvíli film přidával na obrátkách. Vždy přišel s něčím neotřelým v rámci svého velmi trendy "home video look" žánru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled tuctovej exorcistickej film, kterej se jen snazi prizivit na modni rucni kamere, ale ono je to cely trochu jinak. Vrchni knez totiz naopak exorcismus neuznava a snazi se ho odhalit jako podvod. Sice to jede v predvidatelnejch kolejich, takze nejdriv radoby cool knez ma plnou drzku kecu a 45 minut se absolutne nic nedeje a nasledne se dostavi demon. Nicmene neni to uplne jednoznacny a film predklada i jiny mozny vysvetleni. Konec je sice trochu prepalenej, ale prijemne otevrenej. Co se tyce rucni kamery, atmosferu vytvari jen minimalne, oni to tvurci totiz prepiskly a vetsinu casu tak jen sledujete jakysi smouhy a rozmazany zabery. Nicmene urcita pusobivost se tomu v druhy pulce odeprit neda, takze 3*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)
  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)

Reklama

Reklama