Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(SPOILER ALERT!) Zombieland nabízí velmi slušné intro, už při zobrazení filmového loga se člověk neubrání smíchu, poté to pomalu, ale jistě směřuje k drsňáckému finále, které je zakončeno neuvěřitelně humornou poctou "nejmenovanému krotiteli duchů". Dvojka má možná nějaká slabší místa, v nichž se moc mluví, poučuje, huláká či plká, ale to vše bohatě vynahradí velké množství akčních a kulervoucích scén. Cenu za nejvtipnější postavu vyhrává roztomile pitomá "blondýna z mrazáku", vedle toho mě rovněž velmi pobavila sekvence s "dvojníky". Ve výsledku to jsou sice slabší čtyři hvězdičky, avšak nemohu říct, že bych se v kině nudil, a to je u komedie nejdůležitější. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bylo mi až stydno, jak hloupým vtipům jsem se místy smál, ale pravdou je, že Double Tap zdatně sekunduje prvnímu dílu a rozhodně mu nedělá ostudu. S příchodem Madison jsou sice některé vtípky trochu jednodušší a "příběh" o chlup předvídatelnější, ale i tak je to pecka, kterou jsem po hodně slabém traileru ani v nejmenším nečekal. Herci mezi sebou mají úžasnou chemii a referencí na ostatní filmy je tady taky dost - což já naprosto miluji. Vůbec bych se nebránil tomu, kdyby Emma Stone dostála svému slovu a Zombieland se točil každých 10 let. Stárnout vedle těchto postav by bylo fajn. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhý Zombieland hraje s divákem naprosto férovou hru. Je v něm totiž všechno, co fungovalo v jedničce, a… nikdo tomu nehází klacky pod nohy. Chápu, že se mohlo víc experimentovat - příběhových linek se ostatně nabízí spousta. Ruben Fleischer ale znovu vsadil na čtyři nosné hrdiny, k nimž přihodil hlavně dvě nové tváře (Zoey Deutch i Rosario Dawson jsou tu samozřejmě super), a rozhodl se jet scenáristickou i režijní jistotu. Někdo to možná označí za lenost a vlastně s tím nejde moc polemizovat. Na druhou stranu ale nový Zombieland prostě nešlape vedle a nabízí další porci skvělé zábavy, jíž si maximálně užívá hlavně Woody Harrelson. Někdy se holt dá podruhé vstoupit do téže řeky. Stačí mít sehraný tým a dát mu prostor k tomu, aby se na place vyblbnul stejně jako před deseti lety. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po 10-ti letech konečně dočkali pokračování této legendy. Sestava je stejná, jen nám herci trochu zestárli a přibylo pár nových. Nejvíc je to samozřejmě vidět na Abigail Breslin. Od minulého dílu uplynulo sedm let a naši hrdinové stále zabíjí zombie se stejným nasazením. Akorát, že i tyto mrtvoly prodělaly drobnou evoluci a je těžší je zabít. První půlka dost recykluje nápady z 1ky. Naši hrdinové se rozdělí a jdou si chvíli svou cestou. Nakonec jim ale nezbyde než spojit síly a společně čelit všem nebezpečím. Jedna část se dost zaměřuje na Harrelsonovu úchylku na Elvise. Závěr je ale vážně epický a neskutečně vtipný. Hlášky nepřestávají a přibývá i pravidel pro přežití ve světě Z. Závěr s Billem Murraym mě skutečně rozsekal. "Proč pořád říkáte ta čísla?" :D ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si před pár dny pro osvěžení pustil znovu jedničku, můžu s klidem konstatovat, že dvojka se mi líbila ještě více. Sprintující nemrtví, mezi nimiž vynikají T-800, kopice mrtvých nemrtvých, nedozírné možnosti češtiny při překladu několika anglických vulgarismů (tímto děkuji překladateli titulků, páč jsem se fakt bavil) a herci, kteří se jak dobří holubi vrátili. Jen růžová blondýna Deutschová měla premiéru a mně se ta její úděsná blbka moc líbila. Co se mi moc nelíbilo, byla laciná digitální krev. Ale masakry ušly, i když, pokud jsem dobře sledoval, na střeva ven v hlavním záběru nedošlo. Nu což, vynahradily to uťaté a rozšlapané hlavy, jelikož sranda musí bejt. Hlavní myšlenka hledání domova je možná trochu zprofanovaná, ale čím je člověk starší, tím ji bere vážněji. Fajnový kombajn (vzpomněl jsme si na vrtulníku z jednoho nejmenovaného filmu) a věž v Pise konečně spadla. Nu a pak Murray, řádící jak utržený ze řetězu, to všechno dorazil. Za mě rozhodně spokojenost, jelikož v kině se často nezasměju. A tentokrát jsem se zasmál od srdce. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Film šel do kin jakožto oslava desetiletého výročí filmu Zombieland (2009). (MeanWhile)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama