Reklama

Reklama

Raven, The

Krátkometrážní / Sci-Fi / Akční
USA / Peru, 2010, 6 min

Scénář:

Antonio Perez

Hudba:

Angelo Milli

Hrají:

Antonio Perez

Obsahy(1)

Los Angeles nedaleké budoucnosti. Chris "The Raven" Black se jeví jako obyčejný mladý muž. Vládne však mocnými nadpřirozenými silami, které jsou trnem v oku vládnoucí sféře. Jednoho rána se Chris probouzí do dne, kdy bude muset bojovat útěkem o holý život, neboť byl vystopován vládními roboty, kteří mají za úkol ho zneškodnit za jakoukoli cenu. Chrisovi nezbývá než spolehnout se na své schopnosti a pokusit se o zběsilý útěk plný akce a efektních honiček. (-Ravee-)

(více)

Recenze (99)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda. Myšlenku to mělo, potenciál taky, zpracování doopravdy hodně pěkné, ale vůbec se to nepovedlo! Naprosto nesmyslně chovající se policejní stroje i hlavní týpek Raven, naprosto směšně se opakující siutace najít-pohrozit-zvednout ruce-zasvítit očima-rozbít-utýct....a to prosím 3x za sebou. Já říkám: škoda.... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obsah som nečítal a zhliadol to v domnienke, že pôjde o x-té spracovanie Poeovho Havrana. A nakoniec Hancock meets Neill Blomkamp. Veľmi by som bol zvedavý, či by Montreuil dokázal ukočírovať aj celovečerák s príbehom, keď akčné scény už zvláda. Predstavoval by som si v tom takého Toma Cruisea (ak si tvorcovia príliš nezakladajú na farbe pleti pôvodného predstaviteľa). Edit: Nezakladajú. Vážne vznikne celovečerák, stále v réžii Ricarda de Montreuila a hlavnú postavu údajne stvárni Gerard Butler. Uvidíme čo z toho vylezie. ReEdit: Nevznikol. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mám jenom jednu jedinou výhradu. Bylo to kurva moc krátké. U krátkometrážního filmu by se to sice dalo očekávat, ale bohužel to byla taková paráda, že mi těch necelých pět minut zdaleka nestačilo a chtěl jsem víc. K tomu jsem postrádal pořádný příběh a zasazení do nějaké reality. Kéž by z toho byl celovečerní film, to by byla špička. 85% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moderně vypadající kraťas s hromadou efektů a vypůjčených nápadů bez výraznějšího smyslu. Ovšem schopnosti pana režiséra natočit za málo peněz hodně muziky (v současnosti stále oblíbenější schopnost vyhledávaná hvězdami hollywoodu... na koho padne volba tentokrát?). Doufám, že má Ricardo v záloze i něco navíc pro celovečerák:) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přehlídka vizuálního umění Ricarda de Montreuila podle hesla "za málo peněz hodně muziky". Nabízí se srovnání s Blomkampem - zvlášť teď, když se objevily zprávy, že Montreuil dostane v Hollywoodu balík peněz, aby namastil kapsu nějakému studiu ve velkém stylu - jenže narozdíl od Alive In Joburg nenese Havranův útěk žádné společenské poselství, stejně jako třeba Ataque De Pánico. Je to "jen" efektně natočená utíkací a nadpřirozeně rozbíjecí jednohubka, takže 70%, max. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 5 000 dolarů. (Andresito)
  • Film byl z důvodu nízkého rozpočtu natočen na RED kameru, která je mnohonásobně levnější než profesionální kamery a která byla použita například u Jacksonova krátkometrážního filmu Crossing the Line (2008) nebo u Bekmambetovova Wanted (2008). (Andresito)

Související novinky

Gerard Butler na útěku před roboty?

Gerard Butler na útěku před roboty?

19.05.2013

Chcete se prosadit v Hollywoodu? Stačí natočit parádní pětiminutový kraťas, který bude vypadat jak vytržený z drahého amerického blockbusteru, umístit jej na YouTube a získat zhruba půl milionu… (více)

Reklama

Reklama