Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mexické studio Azteca které se zabývalo většinou hororovými snímky, natočilo svou verzi pohádky o Červené Karkulce, jež byla původně zamýšlena jako rodinný film, nicméně výsledek je spíš kombinace hororu a pohádky s větší příměsí hororu. Červená Karkulka spolu se psem a skunkem jdou lesem, ve kterém se je snaží vyděsit známá hororová monstra jako například Dracula, Frankensteinovo monstrum, Vlkodlak či třeba obr, která posílá zlá čarodějnice z Mexika. Ke Karkulce se posléze přidá Tom Paleček a další a společně bojují proti nástrahám „hororového“ lesa. (Caelos)

(více)

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádkový guláš, jaký by snad nesplácali ani pejsek s kočičkou, je lahůdkovou bizarností na druhou. Královna z Disneovy Sněhurky se zelenou tváří čarodějnice z Čaroděje ze země Oz, robot, co se inspiroval nejspíš také v zemi Oz, Červená karkulka, která se stále diví, rezavý obr a k popukání směšný vlkodlak, který je stále vlkem...tedy těch postav je moc, nepočítaje pyžamovou párty v podzemní jeskyni, kde prapodivné zrůdičky nemají proti našim přátelům šanci, ani když jim pomůže drak. A co takhle naložit s královnou, jako to udělali Jeníček a Mařenka s ježibabou? Ovšem Tom s prakem byl na zabití, ne že ne. Jinak báječné gotické kulisy, hlavně interiéry hradu, zářivý úplněk a výr na pahýlu stromu, úžasné vodopády a všechny barvy duhy. Tedy horor to není, i když dojde na kostry, lebky a nějaké to úmrtí.... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Svět filmu nabízí mnoho překvapivých obskurností a tohle je jedna z nich. Tak co tu máme? Mexický pohádkový guláš, ve kterém jsou Karkulka s Palečkem, zlá čarodějnice, která proměňuje vesničany na poslušné hopkající opice (doslova), je tu vlk z Karkulky a jeho přítel Malý Obr, kteří jsou odsouzeni ke smrti za svoji neschopnost rozpůlením vedví cirkulárkou, protože ve svých pohádkách selhali, máme tu roboty, chlupaté jeskynní muže, draka coby úděsné loutky šlehající plameny, hodnou vílu a další postavy, které si v tom dějovém bordelu ani nezapamatujete. 90% filmu je natočeno v celkém pěkných kulisách, naproti tomu masky jsou ohavné a nepodařené (i Peter Jackson ve svých začátcích pekl doma v troubě hezčí pro svůj Bad Taste), těch pár písniček celkem zkousnete, ale ten dějový galimatyáš už ne. Jsem rád, že jsem to viděl, protože béčkové obskurnosti, to je moje hobby, ale podruhé už bych to nedal. Nakonec nejchytlavější na tom celém je ten název, Červená Karkulka vs. Příšery, no kdo by to nebral. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu s odstupem času, tak to zase takový horor není, ale každopádně je to divnost. A dost velká. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tretí a posledný príbeh v poradí o dobrodružstvách Červenej Čiapočky mexického filmového štúdia Azteca pod režisérskou taktovkou Roberta Rodrígueza v hlavnej úlohe so sympatickou detskou hviezdičkou Maríou Graciou. Táto muzikálová rozprávka je navzdory skúsenému režisérovi plná filmárskych chýb a nedosledností. V našich či ruských končinách by bol podobný výtvor zo začiatku 60-tych rokov podrobený nemilosrdnej kritike. Nepoznám predchádzajúce rozprávky ( La Caperucita roja, 1960 a Caperucita y sus tres amigos, 1961 ), táto využíva horrorové postavy zamaskované prijateľným sposobom pre detského diváka. Útechou pre diváka sú svieže kostýmy a masky. Rozprávka je pre nášho diváka značne ujačaná a citoslovcami preplnená. Celkové hodnotenie je ľahko podpriemerné, ale vidieť, čím sa bavili deti na druhom konci sveta nie je k zahodeniu. Druhý komentár. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama