Reklama

Reklama

Zoolander No. 2

  • USA Zoolander No. 2 (více)
Trailer 2
USA, 2016, 102 min (Special Edition: 108 min)

Režie:

Ben Stiller

Kamera:

Dan Mindel

Hrají:

Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz, Kristen Wiig, Milla Jovovich, Justin Theroux, Benedict Cumberbatch, Justin Bieber, Jon Daly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Uběhlo deset let a Derekovi (Ben Stiller), ani jeho kámošovi Hanselovi (Owen Wilson) už ve světě modelingu dávno pšenka nekvete. Pro něj jsou odepsaní a mrtví. Mrtvé (ale v pravém slova smyslu) začínají být i vybrané hudební celebrity, jejichž násilné konce spojuje jeden zvláštní detail – každého z nich našla policie s grimasou kopírující jeden z unikátních pohledů Dereka Zoolandera. Když takhle dopadne i Justin Bieber, rozhodne se hlavní a velmi sexy vypadající vyšetřovatelka (Penélope Cruz) pro velmi odvážný, leč také naprosto zoufalý pokus. Angažuje Dereka a Hansela a ti mají coby tajní agenti infiltrovat svět těch nejblyštivějších celebrit a najít v něm vraha dřív, než bys řekl Gaga. Aby jejich mise byla ještě o něco složitější, z vězení se právě dostal zlosyn Mugatu (Will Ferrell), který se za mřížemi doučil vše, co má umět správný záporák, a navíc tam pro Hansela a Dereka uchystal velmi brutální pomstu. Přehlídková mola budou už zase hořet. (CinemArt)

(více)

Recenze (327)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl trapnější komedii, což jsem vůbec nečekal. A to se musím přiznat, že jsem od druhého Zoolandera standardně nic nečekal, protože ani jednička mě před mnoha lety bůhví jak nenadchla. Jenže člověk míní, doba mění a já si myslel, že se mi to v hlavě za ta léta rozleží a budu k podobnému humoru shovívavější. Jenže to by Ben Stiller nesměl natočit nejen hovadinu, což se dalo čekat, ale hlavně těžkou trapárnu, což bych do něj jen tak neřekl. Během sledování tohoto filmu mi bylo trapně za něj a to se mi u filmů stává málokdy. Ještě, že tam byl Owen Wilson, který se alespoň se svým Jeníčkem tvářil, že patří do tohoto světa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $28,848,693Tržby Celosvetovo $56,722,693Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,659,169Tržby za predaj DVD v USA $1,658,254║ Výstredný úlet v ktorom sa asi málokto nájde a vychutná si to. Oživujú to len krivky Penélope Cruz, ináč to moc neberie, úderných gagov je minimum. /videl v kine: 40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První Zoolander ve mě vyvolal tolik záchvatů smíchu (o mém nechápajícím okolí pomlčím), že se za sebe po letech stále stydím (a opravdu už nezkouším natrénovat magnum...). Byl jsem u vytržení, že Ben Stiller dokázal natočit něco tak chytrého, hloupého, popkultirního i metakulturního. Pak po letech přišel druhý Zoolander. Musel jsem ho vidět (jako každý film Penelope Cruz, hups).A výsledek ve mě vyvolal několik pocitů. První je naprosté zoufalství, protože jsem buď zestárl nebo se Stiller opravdu netrefil naprosto do ničeho, co by mě pobavilo (vlastně až na dvě scény v závěru a prsa Penelope Cruz, zase hups). Jenže pak jse si uvědomil, že můj obličej má nějaký známý výraz, ano, byl to magnum, od půlky filmu se mi totiž obličej zasekl v tomhle pohledu a já ... si to uvědomil až na konci. A to byl můj druhý, zásadní pocit, protože Zoolander je vlastně neuvěřitelně trefná a bolestivě nevtipná (protože to ani vtipné není) kritika současného světa, médií, sociálních sítí, celebrit, pseudocelebrit, módní branže, modelek, modelů, plavek, velkých prsou, skupinového sexu a vztahů uvnitř takovýchto skupin! Je to zásadní film pro určitou skupinu lidí, kterých se stejně jako mě tato problematika týká a hledají pochopení v tomhle nepochopitelném světě. Tohle je film o dnešní době. Možná víc, než si sami autoři uvědomovali... PS: mimochodem, hraje v tom Penelope Cruz, její kariéru modelky v plavkách bohužel zhatil rapidní nárust jejího poprsí. Podle mě je to osobní tragédie až celosvětového rozsahu. Chci, aby věděla, že na ní myslím každý večer... Snad jí to pomůže. PPS: v tomhle filmu je sirotčinec, který je snem každého dospívajícího chlapce. Možná i dívky. Prostě to tam je tak neskutečně sexy, že bych tam za pobyt i platil... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zoolander 2: Ústřední zápletka filmu: Kdo zabil Justina Biebera !! Opravdu ? Tohle je snad největší fail, co jsem za poslední dobu viděl. Všichni herci zde přehrávají a vůbec nejsou vtipní, naopak jsem se kolikrát až styděl za jejich herecký výkon. Zasmál jsem se asi jen 1 a to hned první hláškou " Donesl jsem ti Netflix". Angličtina Penelope Cruz je místy děsivější než samotný film. Ben Stiller klesl na úroveň 0. 1* za účast cameii jako Susan Boyle či Katy Perry. Špatné, sotva dokoukatelné. 15% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotku zbožňujem. Je to skvelá, nezabudnuteľná WTF bláznivá komédia. Preto ma zaskočilo, aké mdlé a nevtipné pokračovanie je. Prišlo, odišlo, občas pobavilo, neurazilo, nenadchlo, nevytvorilo presvedčenie, že ste videli komédiu roka. Niektoré vtipy príjemne WTF, presne tak, ako to mám rád a skvelý Kiefer Sutherland (podávajúci jeden z najlepších výkonov svojej kariéry) by si aj so svojou bandou zaslúžil rip-off resp. spin-off. Inak také... no, čo ja viem. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Legendární fekální satira na svět modelingu a módy čekala na pokračování celou dekádu a půl, aby nakonec s plnou pompou naservírovala tak zoufale nudné NIC, že bych něco podobného zaručeně vymyslel za deset minut na hajzlu po vypití flašky vodky a ani bych nechtěl dostat zaplaceno, protože za tak tristní scénář se snad peníze požadovat ani nedají. Scenáristická křeč v nejčistší podobě, absolutní tápání kam "příběh" vlastně vést, čím a jak ty diváky pobavit. Snad žádný vtip nemohl zabrat ani na papíře před natáčením, geniální satira z jedničky nastavující primitivním způsobem zrcadlo zvrácenosti celého byznysu zde není snad vůbec a nejlepší pasáže z filmu jsou recyklované části z jedničky posazené do jiných scének, ale zde působí na rozdíl od originálu pouze trapně. Zoufalost scénáristů se snaží zachraňovat permanentní cameo, které místo aby kořenilo děj, působí dojmem, že se scénář upravoval tak, aby ty béčkové selebrity vůbec mohly přijít do záběru, protože ty scény kde se objeví zkrátka nedávají sebemenší smysl i na poměry filmů jako je Zoolander. Trestuhodně nevyužité skeče, kdy se za celý film divák dočká jen jedné fake reklamy, která skutečně pobaví, ale pak místo aby v následujících minutách následovaly další, nenásleduje vůbec nic. Že neuvidím aspiranta na Oscara za scénář jsem tušil, ale že to bude až tak žalostné a za celý film se ani jednou neuchechtnu, to tedy ne. Stiller je za zenitem, jak herecky, tak evidentně i na poli scenáristiky. 35% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Plno afrických dětí by zemřelo hlady, jen aby mohlo fotit tanga." Tak to mě nenapadlo, ale Derek v tom má stále jasno - v jeho hlavě nikdo nic nenajde. Mě tito roztomile tupí modelové prostě hodně baví, plavková agentka Valentina Valencia by zase rozhodně stála za hřích, rozbor Derekových pohledů je empiricky dokonalý a camea hudebních i hereckých hvězd jsou vesměs podařená. Tím pozitivita končí a nastupuje smutná skutečnost, že to celkově není příliš vtipné, o pořádný chlapský souboj na molu tu divák nezakopne a módní policie svou práci evidentně neodvádí příliš precizně. Ovšem jako jedinec, který ví, že nejdůležitější na světě je být krásný, ale opravdu krásný, jsem s touto hovadinou nakonec poměrně spokojený. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bolestivá křeč, kde timing neexistuje a vtipy, které snad na papíře byly vtipné, padají ospalou realizací. Ždímání starých nápadů bez jakékoliv invence. Ostuda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice se (aspoň na skok) vrací všichni staří známí plus se dočkáme pár fajn nových postav, zase nás čeká několik více či méně výživných cameo roliček (Bieber, Kiefer, Sting...) i pár dobrých vtípků, ale ve výsledku je to povrchne nablýskané, unavené a prázdné pokračování. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Trailer ma navnadil na poriadny vtipný, nápaditý guláš. Nakoniec však čistokrvného humoru bolo pramálo, a väčšinou prevládala krčovitá snaha vytvárať niečo, čo mohlo fungovať pred 15 rokmi. Doba sa ale posunula, a tým pádom si v dobrom spomínam len na dve scény: 1) Rozstrielali ho! 2) Aqua Vitae s kentaurom - tak brutálne som sa už dávno nezasmial - za to silná hviezda. Ale inak... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech vypadají Zoolander s Jeníčkem stále stejně. Fandové jedničky museli čekat neskutečných 15 let, ale modelové opět září na molech a na stříbrných plátnech a neskutečně si to užívají. Vlastně se jedná o obrovskou směsici neskutečně přepálených gagů zásadně cílených na americkou popkulturu s haldou více či méně povedených cameí známých celebrit. A že je jich opravdu hodně. Pokud má člověk náladu vypnout mozek a nejlépe i určitý vztah k prvnímu dílu, bude spokojen, jelikož se tradičně jedná o více téhož s příměsí gadgetů moderní doby (rozumějte facebooky a smartphony). Otázka zní, jestli Ben Stiller tak trošku nezmrzl na začátku tisíciletí a má šanci oslovit i novou generaci. První tržby ukazují, že nikoliv. Běžte tedy do kina, minimálně v příštích deseti letech uvidíte blue steel-duckface naposledy...8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších producentských nápadů za poslední léta byl natočit pokračování kdysi mírně zajímavého Zoolandera. Samozřejmě ani první díl není dneska v mých očích kdovíjaký skvost. Jedná se o ten typ filmu, který přestože se mě vcelku líbil před více než 10 lety, to kouzlo už v podstatě ztratil. Takže nyní dostáváme druhý díl a narovinu musím prozradit že je to těžký průser. Ve filmu komediální stránka vůbec nefunguje. Postavy jsou už tak neskutečně blbé, až to ruší. Jedinou trošku solidní scénou je Mugatův útěk z vězení, ale na tenhle záblesk vůbec nic nenavazuje. A to jako že opravdu NIC. Stillerovy poslední filmy byly fajn zábava a jeho Walter Mitty dosáhl na hodně vysoké hodnocení zcela poprávu. Jenže na Zoolanderovi se to vůbec neodrazilo. Nechci už nikdy znovu koukat. 15% ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Potěšila a pobavila spousta detailů, oceňuju, kolik lidí se zapojilo.. ale mám z toho ten dojem, že se štáb při natáčení bavil víc než pak diváci v kině. Snad kdyby to bylo trochu kratší. Jinak začátek s Bieberem super. 7/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Derek Zoolander a Jeníček se musí vrátit aby se znovu stali slavnými. A mezitím se objevují zvrácené vraždy celebrit které řeší agentka Interpolu Penelopé Cruz. Ano tohle všechno spolu souvisí. A ano říkáte si, že to je hloupost. Jenomže tenhle film do vás pouští jeden vtip za druhým a sám si ze sebe a z herců dělá srandu. A právě tahle drzost udržuje Zoolanderovi 2 kvalitu. Film bych označil jako odpočinkový. Obsazení je jako ve většině Stillerových filmů v pořádku a humor také. Přesto tento film pár chybiček má. Avšak je to velká sranda a pobaví vás to. Penelopé Cruz si svojí roli užívá, což znamená, že je v roli perfektní. Rozhodně lepší než v Grimsbym. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedno nemožno uprieť: Zoolander 2 je fascinujúci film, že ani neviem, kde začať. Po sérii troch skoro dokonalých filmov (a i Cable Guy bol nadpriemerne zaujímavý) Ben Stiller servíruje nepochopiteľný unikátne zlý guľáš, ktorý je nemotorne nakrútený a úplne diletantsky napísaný. V jednom momente (v tom dementnom prekombinovanom a nezmyselnom príbehu) Zoolander i Hansel riešia dilemu, že nie sú relevantní v dnešnej dobe. To je presne Zoolander 2. Jednotka dokonalo vystihuje dobu, v ktorej vznikala a berie si na paškál modeling a kultúru celebrít, dvojka je naopak vyumelkovaná, technologické vtipy vyzerajú, ako keby ich písal dôchodca a modelingu sa viac podlizuje, akoby ho kritizoval. Sú tam hipsteri, sú tam selfies, dubstep, či Facebook a neviem čo ešte, ale všetko to je také samoúčelné a viditeľne nepochopené Stillerom a spol., že je to až utrpenie pozerať. Za všetko hovorí aj tá domotaná dejová línia, ktorá jasne čerpá z mánie Dana Browna, ktorá ale bola aktuálna pred desiatimi rokmi. Navyše aj to kvantum cameo rolí je na rozdiel od jednotky samoúčelné (azda s výnimkou Stinga). A to je len niekoľko z toho množstva absurdne až katastrálne tragických momentov filmu. Strašná škoda, keďže jednotka bola v podstate dokonalá a navyše táto téma má aj dnes čo povedať (kult internetových celebrít, módna anti-móda okolo hipsterov, nárast narcisizmu, politickej korektnosti či "social justice warriors" apod.). Napriek tomu sa určite Zoolander 2 oplatí vidieť, lebo takýto kolosálny a drahý miš-maš v kinách často nevidieť. Stillerov prvý senilný film. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Haprovalo mi to sem tam mezi dvěma a třema hvězdama, jenže ač uznávám, že oproti prvnímu dílu jde o level down narvanej vším možným i nemožným, i tak jsem se celkem bavila. Navíc nemůžu hejtovat film, kterej je o lidech tak krásných, že bych mezi ně sama zapadla. Možná bych je i přebila, mám rozjetejch několik slušnejch výrazů. A když už mi to málem na ty dvě i tak uklouzlo, přišla Mila. A ta to se mnou dycky uměla. Rozcupovala mou tělesnou schránku rychleji, než Biebera zásobník. Zoolander není intelektuální art kousek, tak ode mě nečekejte intelektuální hodnocení, natož koment, tady si hodnocení berou na starost nejnižší lidský pudy a vypláchnutej mozek. Relax! ()

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zlaté maliny 2016

Zlaté maliny 2016

25.02.2017

Známe letošní vítěze Zlatých malin. Nejhorším snímkem se stal dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party, který si odnesl i další tři Zlaté maliny za nejhorší režii,… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Kdy bude mít premiéru Zoolander 2?

Kdy bude mít premiéru Zoolander 2?

11.03.2015

Derek Zoolander je manekýnská ikona. Když se tedy včera večer objevil na pařížském týdnu módy, byl z toho docela poprask. On a jeho kamarád Jeníček ale nedorazili jen tak pro zábavu. Promovali tam… (více)

Reklama

Reklama