Reklama

Reklama

Zoolander No. 2

  • USA Zoolander No. 2 (více)
Trailer 2
USA, 2016, 102 min (Special Edition: 108 min)

Režie:

Ben Stiller

Kamera:

Dan Mindel

Hrají:

Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz, Kristen Wiig, Milla Jovovich, Justin Theroux, Benedict Cumberbatch, Justin Bieber, Jon Daly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Uběhlo deset let a Derekovi (Ben Stiller), ani jeho kámošovi Hanselovi (Owen Wilson) už ve světě modelingu dávno pšenka nekvete. Pro něj jsou odepsaní a mrtví. Mrtvé (ale v pravém slova smyslu) začínají být i vybrané hudební celebrity, jejichž násilné konce spojuje jeden zvláštní detail – každého z nich našla policie s grimasou kopírující jeden z unikátních pohledů Dereka Zoolandera. Když takhle dopadne i Justin Bieber, rozhodne se hlavní a velmi sexy vypadající vyšetřovatelka (Penélope Cruz) pro velmi odvážný, leč také naprosto zoufalý pokus. Angažuje Dereka a Hansela a ti mají coby tajní agenti infiltrovat svět těch nejblyštivějších celebrit a najít v něm vraha dřív, než bys řekl Gaga. Aby jejich mise byla ještě o něco složitější, z vězení se právě dostal zlosyn Mugatu (Will Ferrell), který se za mřížemi doučil vše, co má umět správný záporák, a navíc tam pro Hansela a Dereka uchystal velmi brutální pomstu. Přehlídková mola budou už zase hořet. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (327)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Občas o něco řidší než jednička, místy naopak našlapanější ve smyslu "více téhož" a ve výsledku nehorázná zábava jako kráva, pokud vám tedy Zoolanderův velmi specifický styl humoru kombinující praštěnost, sofistikovanost, bizarní ujetost a absurdnost sedne. Každopádně trefa do černého pro ty diváky, kterým se líbil první Zoolander, jeho pokračování je totiž něco velmi podobného - totální zhovadilost natočená lidmi, kteří mají nezanedbatelné filmařské schopnosti, nejsou hloupí, mají cit pro komediální timing a pro nejrůznější styly humoru od komiky s vážnou tváří přes maniakální pitvoření až po všechny možné podtypy satiry a parodie. Film má pomalejší rozjezd, pár hluchých míst se najde a ne všechny vtipy fungují, ale třeba posledních dvacet minut jsem se smál už téměř nepřetržitě. Delší recenze ZDE. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Zoolander je neskutečně šílená a všemi barvami laděná potrhlost, ve které se během stominutové stopáže objeví tolik známých tváří, že to člověk ani nestíhá sledovat. Největším mínusem filmu byl fakt, že jsem se zasmál od srdce asi jenom dvakrát, jinak to byly spíše takové automatické úšklebky, což je u komedie trošku problém, nicméně dalším faktem je ta skutečnost, že jsem nikdy nebyl fanouškem prvního dílu, takže mi nestačila ke spokojenosti pouhá myšlenka, že jde o hvězdný návrat po dlouhých patnácti letech. Být tu desetihvězdičková stupnice, tak bych dal pět z deseti - takhle to jsou sice jen dvě hvězdičky, ale s plusem. Zkrátka film, který i přes moje nízké hodnocení není špatný - prostě jsem jen podcenil svůj humor a dal jsem si nevhodný chod, který mi úplně nechutnal, ale i tak jsem ho strávil - a bez bolesti. ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

I já, velký fanoušek prvního dílu, musím uznat, že tentokrát hodneceni (48%) opravdu sedí. A nemyslím si, že by se mělo nějak rapidně zvýšit. První půlka se mi ještě líbila. Nejvíc mě pobavily štěky Biebra, Cuberbachta a Suzan Boyle. Co mi vůbec nepšilo vtipný byly orgie Jeníčka.To mi tam jaksi vůbec nezapadalo. Od druhé půlky to začala být celkem nezajímavá kravina, která si horko těžko udržela moji pozornost. Nějak se mi zdá, že se to z dobré komedie zvrhlo na trapnou parodii a ty já moc nemusím. Přesná ukázka toho, jak může být člověk zklamán, když s na něco moc těší. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jenom prvních asi třicet minut, poněváč pak jsem usnul a už se neprobral. A to nemyslím v nadsázce, fakt jsem usnul. Ta první půlhoďka nebyla vyloženě zlá, jenže ve srovnání s prvním Zoolanderem je Erik Toolanader buď slabý nebo vykrádá sám sebe. Možná je ve zbylých 72 minutách lepší a já mu tím hodnocením křivdím. Hm. No a co. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Hlavně za vynikajícího Shapira a velmi slušnýho Ferella... Všechno ostatní spíš teda obří zklamání... ale třeba až opadne zřejmě nerealisticky vysoký očekávání, možná ještě ta třetí * nakonec taky ještě přibude... zatím by to bylo spíš hlavně teda z milosti.... i když svoje světlý místa má a veškerý kopírování a variování originálu není ani zdaleka až tak otřesný jako v případě novejch star wars, zůstává spíš tedy z větší míry poněkud promeškanou příležitostí. ()

Galerie (698)

Zajímavosti (10)

  • Eddie Murphy vyjádřil velký zájem zahrát si v Zoolander 2, ale nakonec z toho nic nebylo. Jonah Hill si měl ve filmu zahrát, ale nakonec odstoupil. (BloodMax)
  • Natáčení probíhalo během čtyř jarních měsíců roku 2015 v Římě a v seznamu lokací nechybí historicky nejvýznamnější místa: Fórum, Pantheon, Caracallovy lázně, palác Venezia, Muzeum současného umění, řeka Tibera, palác dei Congressi a legendární studia Cinecitta. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zlaté maliny 2016

Zlaté maliny 2016

25.02.2017

Známe letošní vítěze Zlatých malin. Nejhorším snímkem se stal dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party, který si odnesl i další tři Zlaté maliny za nejhorší režii,… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Kdy bude mít premiéru Zoolander 2?

Kdy bude mít premiéru Zoolander 2?

11.03.2015

Derek Zoolander je manekýnská ikona. Když se tedy včera večer objevil na pařížském týdnu módy, byl z toho docela poprask. On a jeho kamarád Jeníček ale nedorazili jen tak pro zábavu. Promovali tam… (více)

Reklama

Reklama