Reklama

Reklama

Chrabří bojovníci

(festivalový název)
  • Hongkong Gallants (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grandiózní návrat stylu klasických kung fu filmů 70. let vypráví o mladém otloukánkovi, který se stane žákem dvou starých přeborníků kung fu. Typický příběh bojových filmů, kde hrdinové objevují podstatu bojových umění, obohacuje melancholická pocta fiktivním bojovníkům i jejich reálným stárnoucím představitelům po vzoru Rockyho Balboy (2006). Staří mistři předvádí v akčních sekvencích dechberoucí bojové výkony, a to bez užití speciálních efektů či dublérů. Na rozdíl od zarputilé stařecké vážnosti aktuálního Stalloneho hitu Expendables Postradatelní (2010) přicházejí „Chrabří bojovníci“ s bláznivým humorem a mladickým nadhledem. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (28)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kung-fu filmy jsem nikdy nehýřil. Nikdy mě to nijak závratně nelákalo a při jakékoliv scéně, kde jeden na druhýho ječí tak, že mi z toho praská guma od spoďárů jsem pochopil, že pro mě ty filmy nikdy nebudou. Jenže tenhle film si z toho chtěl udělat prdel. Naložil tak pár starejm dědkům poslední kung-fu štaci a ti nám ve svých šedesáti letech ukážou, že bojové umění se nezapomíná. K ním se naláduje pár naprostejch nul a máte okamžitě o hlavní hrdiny postaráno. Škoda jenom, že mě to nebavilo víc. Nápad to určitě špatný nebyl, ale nesedl mi tolik, jak si tvůrci představovali. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Neskutocne drava, vtipna a svizna kombinacia "old school" v sucasnom baleni. V zavere nielen parafrazovanim Rockyho a vybornej hudby Teddy Robin Kwana (vo filme si zahral ulohu majstra skoly "Teahouse" :) ) navyse s presahom, zanechavajucim velmi hrejivy pocit usmevu na tvari. A choreografia nema chybu. Rezijny debut par excellence. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jedna velká pocta kung-fu žánru, kde nostalgická stylizace je přesná (ty střihy, ty pazvuky, ta hudba!), choreografie nápaditá a navíc (respektive především) je to zdařilá komedie. I "bez nakoukání", byť s ním zábava úměrně roste. K naprosté dokonalosti schází již jen camea legend kung-fu filmů desetiletí (ne)dávno minulých a udržení ultimátnosti první poloviny i v horší (pohříchu vážnější, méně nadsázkové i kontaktní) polovině druhé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, bitky jsou super, ale ta přehnaná komediálnost kolem mi kazila zábavu. Mohla to být krásná, drsná martial arts řežba a vznikla z toho pouze zábavná pocta všech známějších a starších filmů. Nesedlo bohužel ani po formální stránce. 60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní návrat old school akce v uhrančivé poctě starým hercům z bojových filmů vykazuje nápadné paralely s "Rockym Balboou" (Rocky je ve filmu dokonce doslovně citován). Snímek současně není jen o tom, "kolik ran člověk snese a stále zůstane stát na nohou", ale v základu představuje i bojový film klasického stylu, kde hrdinové poznávají pravou podstatu bojových umění. Vyprávění proložené velkou mírou nadsázky i bláznivého humoru pečlivě vyvažuje patos tak, aby nikdy nedosáhl rozměru laciného hraní na city a přináší uctivý, ale současně nikdy namyšlený či přehnaně heroický pomník starým bojovým snímkům a jejich představitelům. Coby nízkorozpočtový film bez speciálních efektů (žádné počítače a žádné dráty) jsou "Gallants" nejen připomenutím bohaté produkce 70. let, ale také dokladem, že pro vytvoření dech beroucího bojového snímku stačí pouze dobrý scénář, promyšlená choreografie a tvůrčí nasazení. V tomto ohledu je malé dílko dvou mladých režisérů mnohem sympatičtější než veškeré ostatní příspěvky žánru vzešlé z Hongkongu v posledních letech. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film Gallants je naprosto super, úžasnej, boží!!! Ale rozhodně se o něm nedá říct, jak jsem z prvu očekával, že : "To bude další hongkongská martial řežba." On totiž Gallants MA-řežba je, ale zejména a to hlavně je to úúžasná komedie, u které jsem se70% času od začátku neskutečně řezal smíchy a s odkazem na stovky, možná tisíce "kung-fu" filmů 70. a 80. let obdivoval ten neuvěřitelně geniální a krásně propojený přesah z prosté komedie, do POCTY všem asijský martial arts filmům, které začaly vznikat dejme tomu koncem 60. let ... Gallants je geniální ve své jednoduchosti a přitom propojenosti zejména pro "znalce", či nadšence a blázny do SBček, "Bruceleeovek", taiwanských "MA-trashů", Sonnyho řezničin atd.atd. ... Je to pocta, která neskončí vůbec tak, jak si myslíte ... a přitom její závěr není ani tak důležitý. Zde je dokonalá forma ... Film se v asi 70% stopáže nějak záhadně změní v dojemné drama a i když jsem si říkal 2 x v závěru: "Ať se stane cokoliv, nesmím se rozbrečet!", stejně jsem ukápl sladké slzy melancholického štěstí ... Navíc film nereaguje jen na filmografii, ale asijské povídačky a legendy, kdy kdo koho kde vyzval, kdo vyhrál, která škola byla nejvyhlášenější a kdo byl svědkem jakého souboje mistrů někde na ulici či nějaké hoře ... Tady bych osobně zaintervenoval na uživatele IDAHA, se kterým se stále trochu pošťuchuju ohledně informací o mistrech a bojových uměních, právě toto krásné ztvárnění ve filmu se mu bude jistě líbit a možná na mě snad i s úsměvem vzpomene, že jsme jako ti staří páprdi, kteří u nudlí a sklenky vyprávějí na 110% ověřené informace o tom, co a jak kdy bylo ... Celkově jako film je to těsně za 5*, ale ten pseudofilosofický přesah, stejně jako například v podobně zaměřeném Černém Dynamitu (2009), který reagoval na staré zapomenuté "ušmudlané" blackploitaitions, je to naprosto za plný počet .... Chce to nechat ten dojem z filmu chvíli dozrát ... geniální dílko!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ach ach, ta stará atmosféra do který je film situovanej, i když je v podstatě o současnoti, podporovaná skvělou audiovizuální stránkou, je prostě perfektní, do toho tam vložili legendy ze starých kung fu mlátiček a celý to zastřešili vtipným,ale zároven i vážně působícím příběhem o podstatě bojových umění. Navíc choreografie tradičně perfektní a vidět ty stárý páký, jak to tam po 30ti letech zase rozjížděj, to bylo prostě super. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hongkongská komedie s několika málo bojovými/tréninkovými scénami, přičemž právě na komickou stránku je zde kladen poněkud překvapivě větší důraz, než na samotné kung-fu. Ústřední postava, mladík Cheung, s typicky čínským účesem, je dost upozaděn, takže se o něm nedá tak docela mluvit jako o hlavním hrdinovi. Postav tu vystupuje poměrně velké množství, každá je uvedena jmenným titulkem. Mnoho z nich umí bojová umění, ale málokdo pořádně. Buď jsou postavy slabé na duchu (třicetiletá anamnéza), nebo na těle (nevyléčitelné zlomeniny ruky a nohy). To je výborná příležitost obsadit do filmu slavné herce z bijáků ze 70. let, na které je doslova odkazováno - plakát s Brucem Lee atd. Film hodně staví na konfrontaci starého/nového, přičemž ti staří, jsou ti moudří, mladíci jsou nerozvážní, ale o to odhodlanější. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Takhle se to dělá pane Stallone! Vzpomínání na doby zašlé slávy s nadhledem, bez křečovitosti a zbytečné zarputilosti. Staré legendy žánru o tu rozjíždí, kromě tradičního příběhu o loserovi, který se chce vypracovat, je to občas dojemné drama, skvělá komedie. Poteší ony animované části, je to velmi stylová pocta kung-fu filmům, jde to i bez drátů a cgi udělat působivý martial arts film! ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Ten zmrd v okuliarkoch mi tam pekne pil krv , kokot otravný ! Skôr vypadal , akoby valil niekde techno na gramcoch po kluboch a nie ako adept kung - fu ! Hoci humor chcel - by -som - byť - vtipný bol skôr trápny , tréning , na ktorý som sa tak tešil , stál za úplné hovno , ako oddychovku tomu , kdo prechlastal včerajšiu piatkovu noc a teda mu neostáva nič iné , ako len čumieť doblba a nie príliš premýšlať , to môžem doporučiť .A za ten tuberácky smiech na konci by som ich všetkých postavil k múru !! Ako hovorím , trápna strata času ! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi nadšencov kung - fu klasiky 70 - tych rokov, ale na zopár čerešničkách tej doby som sa dobre pobavil. Hlavne ak šlo o humornú nadsádzku. Tento film ako pocta žánru spĺňa všetky predpoklady, aby bol zábavný. V konečnom dôsledku aj je. Má švih, rýchlosť, humor a dobrú choreografiu bojových scén. Ak si však budem chcieť pozrieť podobný žáner, radšej sa vrátim k starej klasike. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pocta na rovnakej urovni ako filmy, ktorym vzdava hold. Kedze ja 70s SB kung-fu filmy nejak extra nezboznujem, tak ma aj tato pocta bavila len mierne nadpriemerne. Ale pre fandov starych kungfacov to je povinnost. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako za starých časů. Škoda, že se toho to filmu nedožil Bruce Lee. Určitě by se tu mihl v nějaké třeba i malé roličce, i když by to už vlastně byl starý pán. ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Trapná ztráta času ! Takhle bych to určitě já nenazval, je to snímek určený pouze fajnšmejkrům, kteří tohle skutečně ohodnotí. Starý mistr nemá chybu, takového by jsme potřebovali na převýchovu :) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Příjemná pocta kalsickým hongkongským nakopávačkám ze 70. let. Jednoduchý příběh, výborně zvládlé souboje bez drátů a pc a spousta pomrknutí pro fanoušky žánru. Mladík má život utopený v šedi a neúspěších, pak navštíví jednu netradiční čajovnu a jeho život dostane úplně nové grády... 70% ()

Reklama

Reklama