Reklama

Reklama

Poslední bitva padlých hrdinů

  • Česko Válka posledních hrdinů (více)

Obsahy(1)

Jedno z nejpůsobivějších válečných dramat poslední doby vyneslo tvůrcům řadu ocenění na prestižních festivalech po celém světě. Příběh se vrací do konce roku 1944, kdy německá armáda společně se zbytky svých italských spolubojovníků zoufale brání pozice v severní Itálii. Na druhé straně hor se zase skupina partyzánů chystá na příjezd Spojenců. Mezi oběma liniemi se pohybují „obyčejní“ lidé unavení dlouhou válkou, přesto odhodlaní se bít až do posledního dechu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Údajně je tento film oceňován na všech FF po celém světě. No...nevím, nevím. Téma by bylo dost zajímavé, ale zpracováno to bylo letem světem. To, že Italové bojovali po boku Němců, to snad ví všichni. Že jsou Italové mizerní vojáci, to se celkem také ví. Ale jako v každém národě za 2.světové války byl zde i domácí odboj a tomu se réžie věnovala minimálně. Protože byl téměř konec války, tak disciplina tam byla za pár facek a německý velitel toho měl už též "plné kecky", tak na nějakou příslovečnou německou poslušnost a drill už kašlal. Proto to s kázní vypadalo přesně tak, jak to film ukazuje. Rozhodně to není odpad, ale chce to znát situaci za 2.svět.války. ()

Puchyr odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle, když už tu není žádný velký herec a ani velkolepé efekty, alespoň herci aby hrály. Příběh zásobovačí co nikdy nebojovaly musí dopravit zásoby přes frontu,, No takovýmto námětům se nebráním. Film je ovšem natočen ohavně,, a myslým že to válečné hrdiny musí urážet. Kamera příšerná, produkce nesnesitelně levná a pekelně papírová, a především zoufalé herecké výkony jak z ordinace v růžové zahradě, herci si akorát odkroutily pár dialogů sem tam a honem domů a na to že je film natočen v roce 2004 fuj to i nezávislé filmy z roku 80 měly lepší vybavení a byly to ukrajinci ha ha ha z krátka si tento nezasloužil ani vznikonout. 0 % Naprostá nudná nula.... ()

Reklama

Tomx112 odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty filmy co na vás hodně zapůsobí a které vám do hlavy vnesou spoustu otázek...... Tohle je jeden z nich. Už od začátku filmu jsem pořád nemohl uvěřit, že tento film je opravdu tak neuvěřitelný ve všech směrech. Ještě dlouho po tom co jsem tento film shlédl mi budou hlavou probíhat otázky......Kdo tohle mohl natočit?!? A proboha PROČ !?! Je to snad TREST ??? Skutečnost, že tento film u nás vydala Řitka video objasňuje mnohé a já se modlím.... prosím strčte si tam toto, cituji "Oceňované válečné drama" zase zpět. Takové utrpení si opravdu nikdo nezaslouží. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Válečný snímek s rozvleklým dějem do takových podivností, že nějak nemohu pochopit, kdo a hlavně co oceňoval. Logika tu je sprosté slovo a atmosféra rozpačitosti nezná mezí. Jakoby to natáčeli nějací zoufalci, kteří jsou do vojenství opravdu neskutečně zblblí. Hluchých míst je nespočítaně a tak se vyprávění čehosi neskutečně táhne. Příběh? Nevím, ale žádného jsem si nevšiml. U válečného filmu bych očekával také válečné scény, a ne neustálé žvanění o blbostech. A nějaké tu jsou, ale každá trvá snad sotva minutu. Doporučuji po zhlédnutí filmu okamžitě DVD hodit do kouta a nechat to tam. Po druhé by to byla absolutní ztráta času. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Něco mi říkalo, že ten DVD cover s Lancastery, stíhací eskortou a vojáky je jen lesklej papír ve kterém je brak... Nedbal jsem a dobře mi tak. Už dlouho jsem neviděl nic tak úděsného. Film je stejně podivný jako účast Italů ve válce... Na coveru je text - oceňované válečné drama. Proboha kým? Proboha za co? Proboha proč? Již ten rozapčitý začátek a bordel v unifomách.. říkal jsem si, ok - ono se to snad rozjede... Po přepadu kdy žádá americká pěchota dělostřeleckou posilu, jsem už nevydržel čeký doslovný překlad a dabing a přepnul na LANGUAGE ENG kde se vše hned vyjasnilo. Četa žádala dělostřeleckou podporu (jak jinak že?)... Pak máme možnost shlédnout nekonzistentní množství epizodek vždy bez začátku a bez závěru a bez navázání na další epizodku. Občas do toho zazní nějaké to moudro nemoudro z té či oné strany a divák s hrůzou zjišťuje, že všichni američtí a italští vojáci jsou tak nesympatičtí, že nejsympatičtěji působí německý velitel...Filmem nás provází teskné klavírní tóny - téměř Chopinovské, vyjma míst kdy se Makaróni hádají nebo perou se Skopčáky, k tomu hraje veselá dechovka... Vrcholem celého filmu je závěrečný pětiminutový souboj, který by sehrál se ctí jakýkoliv klub vojenské historie. (Byl jsem letos v Mordových roklích a bylo to tam o tři řády lepší!) V polovině filmu se snímkem prohání jakási modifikovaná Puma bez věže a v závěru Amíkům přijede na pomoc velitelský M3A1 Halftrack - avšak s označením USAAF! Hoši ze vzdušných sil asi neměli k dispozici volnej Thunderbolt, tak poslali z letiště polopás... jinak nevím. Takhle zkrátka ne. Když už Itálii tak raději Mandolínu kapitána Corelliho a nebo ještě raději kapitána Bertorelliho s četou svých kumpánů v Haló haló. Zkrátka a dobře při koupi DVD od Řiťky video se nenechte ošálit obalem. Často jsou tam výjevy, které ve filmu vůbec nejsou. Jednou jsem si dokonce všiml, že tvůrce obalu jednoduše lohnul obrázek z PC hry Battlestation Pacific a loupnul ho na cover DVD s dokumentem o válce v Pacifiku!!!!! Tohle je za jednu špagetu, bez tomatu a s odřejnejma kohoutíma perama * ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama