Reklama

Reklama

Génius přírody

(seriál)
  • Česko Technologie přírody (více)

Obsahy(1)

Vztah slunečního světla a rostlin představuje základ alchymie života. Světlo je zdroj energie, který pohání v přírodě vše. Každý tvor s touto energií zachází velmi efektivně a odpovědně. Každý. Až na jednoho. Když člověk objevil tajemství ohně, skoncoval s prastarým diktátem přírody - pravidlem maximální úspornosti a účinnosti. Paliva poháněla lidskou civilizaci - od doby bronzové po hektickou současnost. Každá průmyslová revoluce znamenala zvýšení energetické spotřeby. Spalujeme stále více paliv, stále větší části naší planety se rozplývají v jedovatém kouři. Momentálně prožíváme další revoluci - tentokrát informační. Nový vědní obor, bionika, odhaluje stále nové, překvapující zákonitosti přírody. Poznáváme, jak používá svou energii, jak přenáší informace. Je ale možné, že tyto poznatky přicházejí na poslední chvíli. Génius přírody je pravděpodobně naše jediná šance, jak na této planetě přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

fakt pěkný-----fakt výborný vizuální zpracování a velmi zajímavé i obsahově......viděl sem řadu dokumentů o přírodě..ale u tohohle jsem se ani na chvilku nenudil....krásný makrozáběry....highspeed záběry.....časosběry.....i 3d vizualizace.......prostě Rakušáci to uměj udělat................jistě...mohlo by to mít i více dílů.....nejsem vědec......ale...je to velmi zajmavé a opravdu pěkně udělané.. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Vynikající pořad. Strašně se mi líbí jeho poselství ve splynutí s přírodou. Každý nápad je doplněn perfektními vizuálními efekty, historií problematiky, prvními náčrty, nápady a velmi zajímavými roboty. Nejvícen a mě zapůsobila Delfly - robotická vážka. 95% ()

Reklama

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Život na naši planetě existuje už 4 miliardy let.Za tu dobu příroda mnohokrát reagovala na požadavky,jak sehnat potravu,najít partnera,pohybovat se přizpůsobit vedru či mrazu.Na počátku existence lidstva byli naši předkové jen součástí druhé pestrosti.Pak ale člověku pomohl velký mozek k výlučnému postavení a jako jediný druh se přestal přizpůsobovat přírodě a naopak ji začal uzpůsobovat svým potřebám... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama