Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Jedna z ďalších, nepopierateľne znamenitých definícii campu...a vôbec nezáleží na tom, či je zámerná alebo (skôr) nie, rozhodujúca sa v konečnom dôsledku stáva jej presnosť a ohybnosť. Na svoju dobu dostatočne vulgárne, prevedením okázalo umelé a priťažlivo banálne...až tak, že sa to nedá nemilovať. Erotická psychadélia v duchu lava lamp aesthetic a subtílnej glorifikácie ženského tela. Nečudo, že sa tento opovážlivo akcentovaný delirický sen Rogera Vadima stal na dlhú dobu nočnou morou Jane Fonda - otvoril jej oči a pomyselne ju pred zrakmi všetkých, anjelov i démonov, odpanil. Z môjho pohľadu sa však nejedná o čosi ponižujúce, ale skôr priateľské a to z jedného prostého dôvodu: R.V. týmto rozšafným výpadom zaručil svojej bývalej manželke kinematografickú nesmrteľnosť a ako sa vravieva, priatelia by si mali pomáhať. Inak Laurentisova lapidárna predzvesť "Flasha Gordona" a zaručene - až dodnes - kult hedonistického diváctva. SoGo. Duran Duran. Barbarella. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Proč si nedat filmový comics, který ještě filmovým comicsem byl. Barbarella je sexy a Jane Fonda je pro mě jednou z nejlepších hereček, které v minulém století okupovaly stříbrné plátno. Snímek je to opravdu mistrně podivný a mistrně zábavný, což tenhle vyvážený poměr dnešním comicsovým zpracováním chybí. Pochopitelně film nesedne každému a je třeba se naladit na jeho vlnu, která rozhodně není nijak strhující, ale dokazuje, že klasická filmová tvorba v šedesátých letech nebyla tak suchá, jak se o ní traduje, ale docela "barbarellovsky" peprná a comicsovsky svůdná. A btw, většina dnešních hereček si může o tehdejším sexappealu Jane Fonda nechat jenom zdát a raději by si v její příručce měly nalistovat stránku s návodem, jak to tehdy dělala, že byla tak zatraceně a nenuceně sexy. 80% ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Správně ulítlá dvouhodinová reklama na tělo Jane Fondové s výbornou hudbou, která ve své době musela asi dost frčet. Příběh byl sice dokonale stupidní, ale v jeho průběhu jsem se přistihl jak si vesele poťukávám do rytmu, hledím na šestý sexy ohoz Jane Fondové a skvěle se bavím. A to není tak málo - když uvážím, že bylo půl druhé ráno :) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otvárací antigravitačnýstriptíz v štýle koláží Karola Barona je skvostný. Rovnako tak útočné kúsajúce bábiky. Zvyšok bol vizuálnou prezentáciou akejsi vesmírnej Angeliky, ktorá kam príde, tam sa láskou rozdá. Kostýmy i dekorácie kontumačne porážajú a dej zápasu medzi agresiou a láskou. Na druhej strane, dobre vedieť, že anjela strážneho, i keď slepého ako patrón, má každý aj vo vzdialených galaxiách. Vo vzdialených hviezdokopách nekonečné prázdneho, pustého a temného vesmíru. Vydarená psychotropná rozprávka, nesúca sa na vlne kultúrnej od viazanosti 60. rokov. Zároveň ostražito sledovaná módnymi guruami, čiže návrhármi a poprockovými beatnikmi, ktorí sa vo filme náležite "vyřádili". ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Heh tak tady sem se zkutečně bavil, krom toho že se Barbarella vypsala snad z celou galaxií tak musím uznat že na svou dobu to byl opravdu extra film. Hodně dobré dekorace a kostýmy, to mě ža překvapilo jak zajímavě je tohle všechno dotaženo do svého zdárného konce. Navíc i souboje anděla nesoucího hlavní hrdinku s loděmi mimozemšťanů byly dost slušné a třeba v porovnání se Star Trackem jež v té době již taky existoval jsou i živé a akční. Hlavně ten vtipný náboj uvnitř příběhu, skvělé dialogy a mě se velice líbivší revolucionář s jeho doknalým a mírně nefunkčním ovládacím panelem. Skvělá zábava a dobře investovaný čas!!!!!!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (16)

  • V původním komixu nebyla Barbarella tajná agentka, ale vyhnankyně. Dalším rozdílem je například skutečnost, že postava Durana Durana se v komiksu vůbec neobjevila. (Dreadd)
  • Úvodní scéna – svlékání kombinézy, fungovala následovně: Kabina kosmické lodi byla postavena v ateliéru obráceně, tedy vzhůru nohama, takže směřovala nahoru ke stropu obrovského zvukového studia. Místo podlahy byla na dekoraci umístěna tlustá skleněná deska a kameru zavěsili technici na konstrukci tak, že zabírala kabinu pod sebou skrz tuto skleněnou „podlahu“.  Jane Fonda pak musela vyšplhat po žebříku na sklo, aby byla v záběru nad kabinu a celá situace tak vytvářela iluzi, že se vznáší ve vzduchu. [Zdroj: Jane Fonda – kniha Tak šel můj život]
    (Pavlínka9)
  • Zpětně nahlíženo je neuvěřitelné, že tento snímek zakoupila Ústřední filmová půjčovna v době, kdy vidět americký snímek v televizi či v kině bylo svátkem. Film je navíc plný erotických scén a  jedná se o komiks, který byl vnímán totalitním režimem jako typicky americký úpadkový žánr. (sator)

Související novinky

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Reklama

Reklama