Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Recenze (689)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po sľubnom úvode (ktorý zrejme zhltol 80% rozpočtu) následuje natoľko neadekvátne skĺznutie do rutiny. A ešte väčšia škoda, že táto rutina je neskôr zabitá fatálnou scenáristickou bezradnosťou, kedy logika mizne a postavy sa chovajú, akoby premietač vynechal jeden kotúč. Samoúčelne našróbovaný epilóg, snažiaci sa o efektné premostenie k začiatku série, už toho veľa nezachráni. Podpriemerný, ľahko zabudnuteľny fast-food. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Osud nezvrátíš, i kdyby sis cpal prsty do krku sebevíc! Přesvědčí se o tom už pátá skupinka odpudivých teenagerů. A navzdory mnohým výblitkům místních mudrců, kteří zajisté postrádali hlubokou psychologickou sondu do charakterů jednotlivých postav, trochu toho "strhujícího", živočišného baletění či snad filosofickou partičku šachu s bledým jezdcem, je to pořád náramná legrace! Úvodní katastrofka výživná a následující nehůdky jsou natolik roztomilé, že by se u nich zuřivá reportérka Planety opic (TV Nova) o půl osmé večer nepochybně udělala v živém vstupu! No, samozřejmě nesmírně pohrdám tím, že ti tupci ani po páté nezměnili tolik osvědčené schéma! Jaký by to mohl být hluboký artový zážitek, kdyby třeba ti mladí lidé dvě a půl hodiny debatovali v jedné místnosti o smrti a plynovém ohřívači vody a chcípali u toho nudou! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý remake ;-) Nezvratného osudu se vytasil se zajímavým trumfem, ale místo toho, aby jej rozumně využil, spláchnul ho do záchodu. Nápad, že vraždou jiného člověka od sebe prokletí nabožáci smrt odlákají, je totiž hodně fajn. Z toho mohl být pořádně depresivní, tíživý, vážný horor. Ale ono nic, zase je to spíš sranda pro teenagery, byť v několika scénách dost napínavá a celkově dostatečně dobře zpracovaná. Je to určitě lepší než katastrofální čtyřka (a průměrná trojka), ale stejně jsem trochu zklamanej, protože kdyby si tvůrci s tím novým nápadem líp pohráli a sérii odklonili do jiných vod, mohla být z FD5 velká pecka. Takhle je to jen celkem dobrá zábava na jedno zkouknutí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jo, příběh pátýho dílu nezvratnýho osudu je pech jako prase. A jestli má slovo pech nějakou definici, tak tady ten pech je vynásobenej dvěma. Pořád je to ale lepší než čtyřka, ale u mě to asi nikdy nepřekoná dvojku, která pro mě byla trošku šok a ta prvotní scéna byla pořád trošku jiná jízda než tady. Každopádně i tady to bylo slušný kafčo a musím říct, že mě to docela bavilo. Klidně bych to ale zúžil jenom na slet scének, kde se umírá, protože to všecko kolem k tomu vůbec nepotřebuju. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $42,587,643Tržby Celosvetovo $157,887,643Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,940,049Tržby za predaj DVD v USA $6,660,796║ Až na tie niektoré premrštené nechutnosti to je návrat k tomu lepšiemu, lebo 3 a 4 za moc nestáli, tak 5diel prináša určité zadosť učinenie a fanúšika prvých dvoch dielov aspoň trošku poteší. Úvod mohol byť ešte o kúsok viac bombastický, tam sa mali tvorcovia o kúšček viac pohrať, lebo potenciál tam bol, bolo tam na čo pozerať, lenže pôsobilo to dosť rozkúskovano, nesúvisle, triky celkom obstáli. Herci ušli, príbeh sa dal zniesť, aj keď sa nevyhol hlúpym scénam. Potešil dosť záver, ten hlavne prekvapil. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁR ŠŤASTLIVCŮ, KTEŘÍ PŘEŽILI KATASTROFU, UMÍRAJÍ JEDEN PO DRUHÉM“....... /// Stejný věci, stejnej průběh ...JAK JSI TO VĚDĚL? To je fakt důležitá otázka!, protože šťastnou osmičku čeká nejistá budoucnost... Baví mě napětí ve stylu ,,tak už kurva umři!“ Řada nešťastných náhod končících smrtí.... (líbí se mi když umíraj o samotě) a vzorec smrti versus teorie přežití. Škoda, že finále je obyčejný a kapku nudný. Tahle série, přestože recykluje stále stejnej nápad má na čem stavět (ano, možná i na kozách mladejch holek). Záleží zřejmě jen na nás, jak dlouho tu bude. Mám dojem, že pokračování je NEZVRATNÝ. OSUD? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy přestává bejt gymnastika nudnej sport. 2.) Nevím, kdy je zbytečný volat 911. 3.) Uvidím, jak se může zvrtnout akupunktura. 4.) Myslím, že neexistuje nic, co by mi zabránilo dopsat tenhle ko 5.) Thx za titule ,,Adonai“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Když padal most, tak jsem ani nedýchal. Napětí, skvělé herecké obsazení a zajímavý konec. Bohužel, už 2 roky se chystám na laserovou operací očí a díky tomu, co jsem ve filmu viděl, to zase odkládám :-( Jinak jsem se bavil. Už se těším na BLU RAY. dne 28.01.2012 - TAK BLU RAY paráda, film nemá chybu. DTS,zvuk - už jsem to viděl 5 x a vždy jsem při padání mostu nadšením zatleskal :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Prvý diel nebude proste nikdy prekonaný. Final Destination 5 sklame akurát tak furt tým istým klišé, čo však nemení nič na tom že tento diel je asi najlepším remakom z ostatných štyroch častí. Môžem ešte pochváliť kvalitnú audio-vizualizáciu pri ktorej som miestami ani nedýchal. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Smrt už neví, jak zábavně zabíjet.. "Hlavně to musím udělat rychle a nikterak zajímavě, ať stihnu Ordinaci v růžové zahradě!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. V trojke a štvorke sa z toho stala pomaly až čierna komédia. Piaty diel je návratom k temným, nadprirodzeným koreňom. Rozhodne mu prospel návrat k ponurej atmosfére prvých dvoch častí „tušenia niečoho zlého“. Rovnako je to myslím prvý raz, čo hrdinami nie sú školáci, ale dospelí mladí ľudia v zamestnaní. Príjemne vážnu atmosféru ešte viac vylepšilo angažovanie viacerých ďalších dospelých vedľajších postáv, ako sú šéf alebo policajt. Prekvapením sú mimoriadne brutálne krvavé efekty (pri hrazde som bol šokovaný). Spolu s pochmúrnou atmosférou prvých dvoch častí sa do päťky vracia aj maskot prvých dielov, obľúbený Tony Todd. Inováciou v scenári je vrah z mäsa a kostí, čo je príjemne osviežujúce. Skutočnou bombou je však až úplný koniec, kedy sa dozvieme, že sme sa v skutočnosti celý čas pozerali na prequel jednotky!!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opet to samy co predchozi dily a opet solidni zabava. Od tyhle serie necekam zadnou originalitu nebo promakanej scenar, proste se chci bavit pri dobre vymyslenejch smrtich a to se tu opet povedlo. Je teda fakt, ze nektery smrti moc vymakany nejsou, ale zase nektery jiny to skvele vyvazujou. Uvodni katastrofu bych si dokazal predstavit i krvavejsi a celkove to pusobi az moc ukecane na ukor umirani. Nicmene krve je dost, sem tam se najde nejakej ten fajn napad a herci jsou v ramci moznosti docela sympataci. Byl sem pripravenej flaknout tri hvezdicky, ale ten konec je hodne roztomilej a na tu ctvrtou to vytah. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Máloktetá moderní horrorová série se vyčerpala tak, jako právě Nezvratné osudy. Velká nehoda, Tony Todd, pět "nečekaných" úmrtí a titulky. A pořád dokola. Bohužel, tentokrát stojí za podívanou jen standardně vypilovaný úvodní pohled do budoucnosti. Následující úmrtí hraničí s parodií na první díly, stejně jako herecké výkony hlavních protagonistů. Další díly už prosím ne, bolí to. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení!!! Jednoznačně doporučuju 3D kino, jehož možnosti film dostatečně využívá. A to zejména při jednotlivých úmrtích, kdy jsou některé části lidských těl až nepříjemně blízko ... Po špatné trojce a příšerné čtyřce je tohle hodně, hodně dobrý díl. Je to zejména excelentní show, napínavá krvavá a brutální. Rovněž ale i velmi vtipná (pokud máte rádi černý humor). Nápady vynikající, triky, gore špičkové, 3D technika jak jsem již psal dostatečně využita, dynamické ... Jedinné, co film docela kazí je dějová omáčka tmelící jednotlivé mordy a herecké výkony. Postavy mi k srdci vůbec nepřirostly a slouží zde vyloženě jen jako materiál pro chvílemi až splatterovou destrukci. Co je ale hlavní, tak že mne film neuvěřitelně bavil!! Perfektní moderní hororová zábava a show!! 4,6/5 :-)) (Hned první scéna v tělocvičně mne naprosto položila!!) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Spíše "Neodvratný konec série 5"... Kdy už konečně tenhle zlatý oslík přestane srát prachy, a americká teen generace chodit na tuhle mizernou sérii, která byla zajímavá první díl a od té doby to jsou jen stále se opakující variace na stejné brdo? Další si už pozornost mého µTorrentu nezíská. Stejně mrtvé jako Saw a její komediánské pokračování 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oproti předchůdcům krok kupředu, přesto je tahle látka strašně vyčerpaná. Hravost pár vražd to utáhne, ale vždy, když nikdo neumírá, nastupuje nuda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hitchcock dokázal svým filmem znechutit divákům sprchy, Spielberg přímořské pláže, ale kam se ti příštipkáři hrabou na sérii Nezvratných osudů, které vám znechutí hned několik věcí jediným svým dílem! Takže jestli zrovna uvažujete třeba o laserové operaci očí nebo o akupunktuře, radši se vyhněte pětce obloukem. Stejně tak, pokud máte problém s tím, že scenáristé opět drkocají hluboko ve vyjetých kolejích série a zajímavý nápad s obětováním jiných lidí Smrti namísto sebe dostatečně netěží, takže jejich hlavní devízou jsou nejlepší úvodní nehoda od dvojky, i nadále veleefektní a ultrabrutální mordy a černočerný humor. Plusem budiž finále uzavírající celou ságu do kruhu (žádnou velkou rafinovanost ale nečekejte) a pozoruhodným bonusem pro mě byla ta mladá kopie Toma Cruise, která mě naprosto fascinovala. Ve dvou momentech mi pak film připomněl sérii PÁTKů TŘINÁCTÉHO - nejdřív úvodními titulky s tříštícím se sklem a poté (poněkud zbytečným) závěrečným sestřihem vražd z předchozích dílů (oba tyto atributy najdete v PT). ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná pecka mezi novinkama. Byl jsem na štíru, jestli dát plný hodnocení. Ale ať nežeru, myslím že tohle za to stojí. Kdo viděl aspoň jeden díl ze série, bude mu jasný, že to bude pořád o tom samým. Jenže konec je fakt super, takže běžte do toho! Nesmím ale opomenout, že je důležité vidět jedničku, jinak konec nepochopíte. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Povídá se, že jediné dvě jistoty na světě jsou daně a smrt. Tu první můžete sexuálně zneužít (eufemistický přepis slova "ojebat"), když se přestěhujete někam na Kajmanské ostrovy, proti té druhé, pokud tedy zrovna nejste Montgomery Burns, či Karel Gott, jste bez šancí. Tato premisa, s chutnou scénou zřícení mostu a zajímavým provázáním s prvním dílem navrch, platí i popáté a jelikož elektrikáři zase všechno odflákli, spojovací materiál v zásadě nespojuje a pracovní nářadí si létá svéhlavě vzduchem, dá se s klidným svědomím prohlásit, že se třetí remake remaku (v rámci nízkých očekávání) povedl. A pokud se snad někdo chystal na laserovou operaci očí, tak od nynějška už ví, že bílá hůl, vodící labrador a členství v klubu Stevieho Wondera taky nejsou úplně k zahození.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Heisserer / Based on Characters by Jeffrey Reddick | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Craig Perry, Warren Zide | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: New Line Cinema, Practical Pictures | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 67,297,285 $ || ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z jistých důvodů se mi Final Destination 5 líbil asi nejvíce z celé série. Největší mírou se o to zasloužila především skupinka ústředních hrdinů, která mi přišla asi nejsympatičtější ze všech dílů. Nicholas D'Agosto je sympaťák a působí jako naprostý opak prkenného a toporného Bobbyho Campa z předcházejícího dílu. Stejného zvýšení kvality se dosáhlo i ve scénáři a dialozích, které oproti nudným a klišoidním vztahovým pasážím z Nezvratného osudu 4 působí téměř jako balzám na uši. V tomto pokračování se dějištěm katastrofy stává most chatrné konstrukce, který se rozpadne téměř ihned, co na něm autobus ústředních hrdinů zastaví. Poté následuje klasický scénář, který nemůže překvapit snad ničím a všichni si klademe snad jedinou otázku "Kdo, kdy a jak." Krev je digitální až běda, konce obětí brutální a Tony Todd se ukazuje v plné síle. Jediné, co mě překvapilo (a jistě nejsem sama), byl závěr. Jakmile se přeživší rozhodli letět do Paříže, vzpomněla jsem si na závěr prvního Nezvratného osudu a na "Moulin Rouge." Sice se mi závěrečná pointa trochu nepozdávala, co se týče logiky, ale co, moment údivu zvítězil:) ()

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama